שני גברים ומקרר
2/14
-
עוד ערכים תזונתיים
-
רמת קושי:
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 0 | זמן הכנה 0 | זמן כולל 0 | קלוריות 0 | כמות מנות |
---|
אופן הכנה
- משרים את השעועית במשך 8-12 שעות. מסננים ממי ההשרייה ושוטפים במי ברז.
- מעבירים את השעועית לסיר גדול ועמוק, מכסים במים ומוסיפים 2 כוסות מים נוספות ואת שמן הזית.
- מביאים לרתיחה עדינה, מנמיכים את הלהבה ומכסים חלקית. מבשלים כשעה עד שהגרגירים רכים מאוד.
- בעזרת כף מחוררת מעבירים את רוב השעועית למעבד המזון יחד עם מעט ממי הבישול ושמן הזית שנשארו בסיר. מוסיפים את המלח והטחינה וטוחנים למרקם הרצוי.
- מכינים את הרוטב הירוק: קוצצים את החלפיניו והכוסברה.
- מערבבים את כל הרכיבים ומתקנים את התיבול אם צריך.
- שמים מספר כפות מה”חומוס” בקערה ויוצרים גומחה במרכז. שמים כף של הרוטב הירוק ומגישים.
אופן הכנה
- משרים את השעועית במשך 8-12 שעות. מסננים ממי ההשרייה ושוטפים במי ברז.
- מעבירים את השעועית לסיר גדול ועמוק, מכסים במים ומוסיפים 2 כוסות מים נוספות ואת שמן הזית.
- מביאים לרתיחה עדינה, מנמיכים את הלהבה ומכסים חלקית. מבשלים כשעה עד שהגרגירים רכים מאוד.
- בעזרת כף מחוררת מעבירים את רוב השעועית למעבד המזון יחד עם מעט ממי הבישול ושמן הזית שנשארו בסיר. מוסיפים את המלח והטחינה וטוחנים למרקם הרצוי.
- מכינים את הרוטב הירוק: קוצצים את החלפיניו והכוסברה.
- מערבבים את כל הרכיבים ומתקנים את התיבול אם צריך.
- שמים מספר כפות מה”חומוס” בקערה ויוצרים גומחה במרכז. שמים כף של הרוטב הירוק ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (0)
קטגוריות
אביזרים
טכניקות
-
המבורגר טבעוני עם מיונז מעושן
אודי ואושראודי ואושר מלמדים להכין המבורגר טבעוני, עסיסי ועשיר בטעמים, שנראה ומרגיש כמו הגרסה הבשרית המקורית. מוסיפים רוטב מיונז מעושן ונהנים מארוחה מושלמת -
חומוס שעועית בובעס של אושר אידלמן
אושר אידלמןהידעתם? אפשר להכין חומוס גם מקטניות אחרות, כמו למשל שעועית בובעס. אושר אידלמן עם מתכון משגע של חומוס שעועית בובעס לא שגרתי -
קורנדוג – נקניקייה בציפוי פריך עם מיונז לימון ונענע
אודי ואושראודי ואושר מכינים קלאסיקה אמריקאית מדוכני המזון המהיר - קורנדוג, נקניקייה בציפוי תירס פריך עם רוטב מיונז לימוני. מנת שחיתות מושלמת לילדים ולמבוגרים -
לזניית כרובית במילוי קנלוני גבינות ותרד ורוטב עגבניות
אודי ואושראודי ואושר מגישים לזניית כרובית מושקעת ברוטב עגבניות עם הפתעת קנלוני ממולאים בגבינות שמסתתרים בפנים. מושלמת לשבועות -
כנפי עוף בקרמל חריף שלא תוכלו להפסיק לנשנש
אודי ואושריש היום משחק ואתם מתלבטים מה לאכול? אודי ואושר מכינים כנפי עוף בקרמל חריף שאי אפשר להפסיק לאכול. תתכוננו להתמכר -
טורטייה ספרדית עם טונה – גם לספרדים יש אומלט
אודי ואושררוצים לשדרג את הבראנץ' הבא שלכם? אודי ואושר מפנקים במתכון משגע של טורטייה ספרדית עם טונה - חביתה עם תפוחי אדמה שקצת דומה לפשטידה -
טארט טאטן עגבניות שרי ומוצרלה
אודי ואושראושר ואודי מגישים גרסה מלוחה ומיוחדת במינה לטארט הכי מפורסם בעולם - טארט טאטן עגבניות שרי ומוצרלה שמכינים לארוחה חלבית או בחג השבועות -
טאקו אנטריקוט בטקילה וליים עם סלסת עגבניות ופלפלים
אודי ואושראודי ואושר מכינים לכם מנה מהמטבח המקסיקני שכולה בשר משובח - טאקו אנטריקוט במרינדת טקילה וליים, וסלסה חריפה של עגבניות ופלפלים שרופים -
טאבולה כרובית עם פיתות קלויות וגבינת פטה
אודי ואושררוצים לשדרג את מלאי הסלטים שלכם? אודי ואושר מכינים טאבולה כרובית עם פיתות קלויות וגבינת פטה. מנה נהדרת לאירוח שמכינים ב-10 דקות עבודה -
חומוס חצילים עם במיה וגרגירי חומוס פריכים
אודי ואושרחומוס מחצילים? יש דבר כזה, וזה אפילו ממש טעים. אודי ואושר מלמדים איך מכינים חומוס חצילים עם במיה וגרגירי חומוס פריכים -
המבורגר בקר ואנשובי עם צ’אטני עגבניות שרי
אודי ואושראודי ואושר מכינים המבורגר משודרג - המבורגר בקר ואנשובי עם צ'אטני עגבניות שרי וביצי עין. לא תאמינו כמה השילוב בין הבקר העסיסי לאנשובי המלוח הוא שילוב מנצח -
דלעות צלויות בבהראט עם פסטו
אודי ואושרתבשיל כתום, טעים ובריא, של מיני דלעות צלויות בבהרט, שמוגשות עם רוטב פסטו, פטה ויוגורט. מתאים לארוחת החג בשבועות. -
דאל (באט) דלורית
אודי ואושרתבשיל עדשים הודי מסורתי, צמחוני, מתובל ובריא, בתוספת דלורית, מוגש עם אורז ופיתה עירקית. -
צ’ילי קון קרנה עם לביבות תירס וסלסה ירוקה
אודי ואושראודי ואושר מגישים צ'ילי קון קרנה, תבשיל בשר ושעועית דרום אמריקאי שמוגש עם לביבות תירס פריכות וסלסה ירוקה