המבורגר טבעוני עם מיונז מעושן
אודי ואושר מלמדים להכין המבורגר טבעוני, עסיסי ועשיר בטעמים, שנראה ומרגיש כמו הגרסה הבשרית המקורית. מוסיפים רוטב מיונז מעושן ונהנים מארוחה מושלמת
אודי ואושר מלמדים להכין המבורגר טבעוני, עסיסי ועשיר בטעמים, שנראה ומרגיש כמו הגרסה הבשרית המקורית. מוסיפים רוטב מיונז מעושן ונהנים מארוחה מושלמת
- אודי ואושר
שמרו
שני גברים ומקרר
1/14
-
עוד ערכים תזונתיים
-
רמת קושי:
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 0 | זמן הכנה 0 | זמן כולל 0 | קלוריות 0 | כמות מנות |
---|
אופן הכנה
- חוצים את הפטריות. קולפים ופורסים את הבצל. מפרקים את ענפי הטימין לעלים. משרים את העדשים ללילה ומסננים. מסננים ומייבשים היטב את גרגירי החומוס. קוצצים גס את הקשיו, קוצצים דק את הכוסברה. פורסים את הבצל לטבעות ואת העגבניה לפלחים.
- מחממים את התנור ל- 220 מעלות. מרפדים את התבניות בנייר אפייה.
- מערבבים את הפטריות עם הבצל, הטימין ושמן הזית, מעבירים לתבנית אפייה וצולים כ-30 דקות (מערבבים באמצע) עד שהפטריות והבצל משחימים ומתייבשים קלות. במקביל צולים את החציל עד שהוא מתרכך. מקררים לטמפרטורת החדר. חוצים את החציל ומורידים בעזרת כף את “הבשר” שלו.
- מעבירים את העדשים למעבד המזון וטוחנים למרקם חלק. מעבירים לקערה. טוחנים במעבד המזון בפולסים את החומוס, הקשיו ותערובת הפטריות למרקם גס. מעבירים לקערה, מוסיפים את יתר החומרים למעט פירורי הלחם, מערבבים ומתקנים את התיבול.
- לפני ההכנה מוסיפים את פירורי הלחם ולשים עד לקבלת מרקם של בשר טחון. במידת הצורך מוסיפים מעט מים.
- מכינים 6 המבורגרים בקוטר של 10 ס”מ ובעובי של 1 ס”מ. מעבירים למקרר ל- 20 דקות.
- מחממים את המחבת עם שמן וצולים את ההמבורגרים כ-3 דקות מכל צד.
- מכינים את המיונז: מעבדים את כל החומרים למעט השמנים בבלנדר מוט למרקם חלק, מוסיפים את השמנים בהדרגה תוך כדי הטחינה למרקם של מיונז.
- מגישים בתוך לחמנייה טבעונית עם המיונז, החסה, העגבנייה והבצל הסגול.
אופן הכנה
- חוצים את הפטריות. קולפים ופורסים את הבצל. מפרקים את ענפי הטימין לעלים. משרים את העדשים ללילה ומסננים. מסננים ומייבשים היטב את גרגירי החומוס. קוצצים גס את הקשיו, קוצצים דק את הכוסברה. פורסים את הבצל לטבעות ואת העגבניה לפלחים.
- מחממים את התנור ל- 220 מעלות. מרפדים את התבניות בנייר אפייה.
- מערבבים את הפטריות עם הבצל, הטימין ושמן הזית, מעבירים לתבנית אפייה וצולים כ-30 דקות (מערבבים באמצע) עד שהפטריות והבצל משחימים ומתייבשים קלות. במקביל צולים את החציל עד שהוא מתרכך. מקררים לטמפרטורת החדר. חוצים את החציל ומורידים בעזרת כף את “הבשר” שלו.
- מעבירים את העדשים למעבד המזון וטוחנים למרקם חלק. מעבירים לקערה. טוחנים במעבד המזון בפולסים את החומוס, הקשיו ותערובת הפטריות למרקם גס. מעבירים לקערה, מוסיפים את יתר החומרים למעט פירורי הלחם, מערבבים ומתקנים את התיבול.
- לפני ההכנה מוסיפים את פירורי הלחם ולשים עד לקבלת מרקם של בשר טחון. במידת הצורך מוסיפים מעט מים.
- מכינים 6 המבורגרים בקוטר של 10 ס”מ ובעובי של 1 ס”מ. מעבירים למקרר ל- 20 דקות.
- מחממים את המחבת עם שמן וצולים את ההמבורגרים כ-3 דקות מכל צד.
- מכינים את המיונז: מעבדים את כל החומרים למעט השמנים בבלנדר מוט למרקם חלק, מוסיפים את השמנים בהדרגה תוך כדי הטחינה למרקם של מיונז.
- מגישים בתוך לחמנייה טבעונית עם המיונז, החסה, העגבנייה והבצל הסגול.
הערות
- אפשר לאפות את ההמבורגרים בתנור בחום 180 מעלות למשך 20 דקות
הערות
- אפשר לאפות את ההמבורגרים בתנור בחום 180 מעלות למשך 20 דקות
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (0)
קטגוריות
אביזרים
טכניקות
-
המבורגר טבעוני עם מיונז מעושן
אודי ואושראודי ואושר מלמדים להכין המבורגר טבעוני, עסיסי ועשיר בטעמים, שנראה ומרגיש כמו הגרסה הבשרית המקורית. מוסיפים רוטב מיונז מעושן ונהנים מארוחה מושלמת -
חומוס שעועית בובעס של אושר אידלמן
אושר אידלמןהידעתם? אפשר להכין חומוס גם מקטניות אחרות, כמו למשל שעועית בובעס. אושר אידלמן עם מתכון משגע של חומוס שעועית בובעס לא שגרתי -
קורנדוג – נקניקייה בציפוי פריך עם מיונז לימון ונענע
אודי ואושראודי ואושר מכינים קלאסיקה אמריקאית מדוכני המזון המהיר - קורנדוג, נקניקייה בציפוי תירס פריך עם רוטב מיונז לימוני. מנת שחיתות מושלמת לילדים ולמבוגרים -
לזניית כרובית במילוי קנלוני גבינות ותרד ורוטב עגבניות
אודי ואושראודי ואושר מגישים לזניית כרובית מושקעת ברוטב עגבניות עם הפתעת קנלוני ממולאים בגבינות שמסתתרים בפנים. מושלמת לשבועות -
כנפי עוף בקרמל חריף שלא תוכלו להפסיק לנשנש
אודי ואושריש היום משחק ואתם מתלבטים מה לאכול? אודי ואושר מכינים כנפי עוף בקרמל חריף שאי אפשר להפסיק לאכול. תתכוננו להתמכר -
טורטייה ספרדית עם טונה – גם לספרדים יש אומלט
אודי ואושררוצים לשדרג את הבראנץ' הבא שלכם? אודי ואושר מפנקים במתכון משגע של טורטייה ספרדית עם טונה - חביתה עם תפוחי אדמה שקצת דומה לפשטידה -
טארט טאטן עגבניות שרי ומוצרלה
אודי ואושראושר ואודי מגישים גרסה מלוחה ומיוחדת במינה לטארט הכי מפורסם בעולם - טארט טאטן עגבניות שרי ומוצרלה שמכינים לארוחה חלבית או בחג השבועות -
טאקו אנטריקוט בטקילה וליים עם סלסת עגבניות ופלפלים
אודי ואושראודי ואושר מכינים לכם מנה מהמטבח המקסיקני שכולה בשר משובח - טאקו אנטריקוט במרינדת טקילה וליים, וסלסה חריפה של עגבניות ופלפלים שרופים -
טאבולה כרובית עם פיתות קלויות וגבינת פטה
אודי ואושררוצים לשדרג את מלאי הסלטים שלכם? אודי ואושר מכינים טאבולה כרובית עם פיתות קלויות וגבינת פטה. מנה נהדרת לאירוח שמכינים ב-10 דקות עבודה -
חומוס חצילים עם במיה וגרגירי חומוס פריכים
אודי ואושרחומוס מחצילים? יש דבר כזה, וזה אפילו ממש טעים. אודי ואושר מלמדים איך מכינים חומוס חצילים עם במיה וגרגירי חומוס פריכים -
המבורגר בקר ואנשובי עם צ’אטני עגבניות שרי
אודי ואושראודי ואושר מכינים המבורגר משודרג - המבורגר בקר ואנשובי עם צ'אטני עגבניות שרי וביצי עין. לא תאמינו כמה השילוב בין הבקר העסיסי לאנשובי המלוח הוא שילוב מנצח -
דלעות צלויות בבהראט עם פסטו
אודי ואושרתבשיל כתום, טעים ובריא, של מיני דלעות צלויות בבהרט, שמוגשות עם רוטב פסטו, פטה ויוגורט. מתאים לארוחת החג בשבועות. -
דאל (באט) דלורית
אודי ואושרתבשיל עדשים הודי מסורתי, צמחוני, מתובל ובריא, בתוספת דלורית, מוגש עם אורז ופיתה עירקית. -
צ’ילי קון קרנה עם לביבות תירס וסלסה ירוקה
אודי ואושראודי ואושר מגישים צ'ילי קון קרנה, תבשיל בשר ושעועית דרום אמריקאי שמוגש עם לביבות תירס פריכות וסלסה ירוקה