דאל (באט) דלורית

תבשיל עדשים הודי מסורתי, צמחוני, מתובל ובריא, בתוספת דלורית, מוגש עם אורז ופיתה עירקית.
תבשיל עדשים הודי מסורתי, צמחוני, מתובל ובריא, בתוספת דלורית, מוגש עם אורז ופיתה עירקית.
  • אודי ואושר
שמרו
דרגו

שני גברים ומקרר

13/14
  • רמת קושי:
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים
  • רמת קושי:
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
תבשילים
אודי ואושר
X

דרגו את המתכון


plus minus
הצטרפו לקבוצת הטלגרם השקטה שלנו

אופן הכנה

  1. קולפים ומנקים את הדלורית מהגרעינים וחותכים לקוביות קטנות. קוצצים את הכוסברה.
  2. מעבירים את העדשים לסיר, מוסיפים את המים ומרתיחים. מורידים את הקצף, מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים כ-20 דקות.
  3. מוסיפים את קוביות הדלורית וממשיכים לבשל עוד כ-5 דקות עד שמתקבלת דייסה די סמיכה עם קוביות דלורית פריכות.
  4. לקראת סוף הבישול קולים במחבת יבשה את התבלינים במשך 1-2 דקות. מעבירים למכתש ועלי וכותשים למרקם גס.
  5. מחממים באותה המחבת את החמאה עם השמן, מוסיפים את מחית השום והג’ינג’ר והתבלינים הכתושים ומטגנים דקה. מוסיפים את קרם הקוקוס, מביאים לרתיחה ויוצקים את תכולת המחבת לסיר העדשים. מתקנים את התיבול.
  6. מפזרים את הכוסברה ומגישים.

הערות

  • אם רוצים גרסת פרווה, מחליפים את החמאה שבמתכון בשמן.- מומלץ להגיש את המנה לצד אורז ופיתה עירקית.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
דאל (באט) דלורית

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות