קרם מסקרפונה עם טורט וניל ורוטב קרמל בכוסות אישיות
קינוח שכבות מרשים וטעים בכוסות אישיות של קרם מסקרפונה עם טורט וניל רך ואוורירי ורוטב קרמל משגע. רות אופק מכינה את הביס המתוק המושלם לחג השבועות
קינוח שכבות מרשים וטעים בכוסות אישיות של קרם מסקרפונה עם טורט וניל רך ואוורירי ורוטב קרמל משגע. רות אופק מכינה את הביס המתוק המושלם לחג השבועות
- רות אופק
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 283.1 קק״ל 1698.8 קק״לפחמימות 12.9 גרם 77.2 גרםשומן 22.4 גרם 134.6 גרםנתרן 164.1 מ״ג 984.7 מ״גחלבון 7.5 גרם 44.9 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 2.5 גרםשומן רווי 12.4 גרם 74.1 גרםכולסטרול 221.3 מ״ג 1327.9 מ״גסידן 56.3 מ״ג 337.5 מ״גברזל 0.9 מ״ג 5.5 מ״גאשלגן 94.9 מ״ג 569.3 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 3.7 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 30 דק׳כולל 30 דק׳
-
פחמימות13 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 283.1 קק״ל 1698.8 קק״לפחמימות 12.9 גרם 77.2 גרםשומן 22.4 גרם 134.6 גרםנתרן 164.1 מ״ג 984.7 מ״גחלבון 7.5 גרם 44.9 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 2.5 גרםשומן רווי 12.4 גרם 74.1 גרםכולסטרול 221.3 מ״ג 1327.9 מ״גסידן 56.3 מ״ג 337.5 מ״גברזל 0.9 מ״ג 5.5 מ״גאשלגן 94.9 מ״ג 569.3 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 3.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 283 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
טורט וניל
-
4 ביצים L
-
2/3כוס או 90 גרם קמח לבן
-
1 כפית אבקת אפייה
קרם מסקרפונה
-
2 מיכלים קרם מסקרפונה להקצפה
רוטב קרמל
-
1/4 כוס מים
-
180מ"ל או 3/4 כוס שמנת מתוקה 38%חמימה
-
50 גרם חמאה
אופן הכנה
- מכינים את הטורט: מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- בקערת מיקסר עם וו מטרפה מקציפים את הביצים ומוסיפים אליהן את הסוכר בהדרגה. ממשיכים להקציף במשך כ-5 דקות עד לקבלת קצף אוורירי וגבוה.
- מוסיפים את תמצית הווניל והקמח ומערבבים בעדינות בתנועת קיפול עד שכל הקמח נטמע בתערובת.
- יוצקים לתבנית התנור ואופים 12 דקות. הטורט מוכן כשהחלק העליון שלו שחום.
- מכינים קרם מסקרפונה: בקערת מיקסר עם וו מטרפה מקציפים את שני מיכלי קרם המסקרפונה עד לקבלת קרם אוורירי ומעט סמיך.
- מכינים את רוטב הקרמל: בסיר או בקלחת ממיסים את הסוכר יחד עם המים עד שמתקבל קרמל שחום.
- כשהקרמל מוכן מוסיפים בזהירות את השמנת המתוקה החמה, תמצית הווניל והמלח ומערבבים היטב עד שנוצר רוטב סמיך.
- מסירים מהאש, מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב. מצננים עד לשימוש.
- מרכיבים את המנה: קורצים עיגולי טורט לפי גודל הכלי ומרכיבים שכבות של טורט, קרם מסקרפונה, קרמל ושכבה נוספת של קרם. מגישים קר.
המתכון בשיתוף מחלבות גד
צילום: נטע ליבנה
אופן הכנה
- מכינים את הטורט: מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- בקערת מיקסר עם וו מטרפה מקציפים את הביצים ומוסיפים אליהן את הסוכר בהדרגה. ממשיכים להקציף במשך כ-5 דקות עד לקבלת קצף אוורירי וגבוה.
- מוסיפים את תמצית הווניל והקמח ומערבבים בעדינות בתנועת קיפול עד שכל הקמח נטמע בתערובת.
- יוצקים לתבנית התנור ואופים 12 דקות. הטורט מוכן כשהחלק העליון שלו שחום.
- מכינים קרם מסקרפונה: בקערת מיקסר עם וו מטרפה מקציפים את שני מיכלי קרם המסקרפונה עד לקבלת קרם אוורירי ומעט סמיך.
- מכינים את רוטב הקרמל: בסיר או בקלחת ממיסים את הסוכר יחד עם המים עד שמתקבל קרמל שחום.
- כשהקרמל מוכן מוסיפים בזהירות את השמנת המתוקה החמה, תמצית הווניל והמלח ומערבבים היטב עד שנוצר רוטב סמיך.
- מסירים מהאש, מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב. מצננים עד לשימוש.
- מרכיבים את המנה: קורצים עיגולי טורט לפי גודל הכלי ומרכיבים שכבות של טורט, קרם מסקרפונה, קרמל ושכבה נוספת של קרם. מגישים קר.
המתכון בשיתוף מחלבות גד
צילום: נטע ליבנה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון
כן