
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 195.9 קק״ל 1567.0 קק״לפחמימות 19.9 גרם 159.0 גרםשומן 9.9 גרם 79.1 גרםנתרן 323.6 מ״ג 2588.5 מ״גחלבון 5.3 גרם 42.4 גרםסיבים תזונתיים 5.8 גרם 46.6 גרםשומן רווי 1.3 גרם 10.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 43.3 מ״ג 346.8 מ״גברזל 1.4 מ״ג 11.1 מ״גאשלגן 438.2 מ״ג 3505.4 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 5.9 מ״גסגור
-
מרכיבים13 -
הכנה 15 דק׳כולל 55 דק׳ -
פחמימות20 גרם -
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 195.9 קק״ל 1567.0 קק״לפחמימות 19.9 גרם 159.0 גרםשומן 9.9 גרם 79.1 גרםנתרן 323.6 מ״ג 2588.5 מ״גחלבון 5.3 גרם 42.4 גרםסיבים תזונתיים 5.8 גרם 46.6 גרםשומן רווי 1.3 גרם 10.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 43.3 מ״ג 346.8 מ״גברזל 1.4 מ״ג 11.1 מ״גאשלגן 438.2 מ״ג 3505.4 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 5.9 מ״גסגור

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 55 דק׳ | קלוריות 196 | כמות מנות 8 |
|---|
מצרכים
מצרכים
-
1/3 כוס שמן זית
-
1 בצל גדול
-
2 שיני שום
-
2 גזרים בינוניים
-
2 תפוחי אדמה בינוניים
-
2 גבעולי סלרי
-
1שקית או 20 גרם פטריות פורצ’יני מיובשות
-
2 חבילות פטריות שמפיניון
-
3/4 כוס גריסי פנינה
-
1 קורט אגוז מוסקט
-
3/4 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
הגשה
-
1 חופן שמיר

אופן הכנה
- מכינים את הירקות לבישול: קולפים וקוצצים דק את הבצל והשום. קולפים וחותכים לקוביות בגודל 1/2 ס”מ את הגזר ותפוחי האדמה. חותכים לקוביות קטנות את גבעולי הסלרי.
- משרים את פטריות הפורצ’יני במים רותחים כרבע שעה. מסננים אך שומרים את המים, וקוצצים יחד עם פטריות השמפיניון.
- מחממים סיר גדול על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית, בצל, שום, גזר וסלרי ומאדים 8-6 דקות תוך כדי בחישה עד שהירקות רכים.
- מוסיפים את שני סוגי הפטריות ומטגנים כ-3 דקות תוך כדי בחישה עד שהפטריות מתחילות להתרכך.
- מוסיפים לסיר את מי השרייה, תפוחי האדמה והגריסים, מתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 40-35 דקות עד שהגריסים רכים.
- לפני ההגשה, קוצצים את השמיר, מפזרים מעל ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את הירקות לבישול: קולפים וקוצצים דק את הבצל והשום. קולפים וחותכים לקוביות בגודל 1/2 ס”מ את הגזר ותפוחי האדמה. חותכים לקוביות קטנות את גבעולי הסלרי.
- משרים את פטריות הפורצ’יני במים רותחים כרבע שעה. מסננים אך שומרים את המים, וקוצצים יחד עם פטריות השמפיניון.
- מחממים סיר גדול על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית, בצל, שום, גזר וסלרי ומאדים 8-6 דקות תוך כדי בחישה עד שהירקות רכים.
- מוסיפים את שני סוגי הפטריות ומטגנים כ-3 דקות תוך כדי בחישה עד שהפטריות מתחילות להתרכך.
- מוסיפים לסיר את מי השרייה, תפוחי האדמה והגריסים, מתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 40-35 דקות עד שהגריסים רכים.
- לפני ההגשה, קוצצים את השמיר, מפזרים מעל ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן

