שני גברים ומקרר
14/14
-
עוד ערכים תזונתיים
-
רמת קושי:
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 0 | זמן הכנה 0 | זמן כולל 0 | קלוריות 0 | כמות מנות |
---|
אופן הכנה
- פורסים את הבצל הסגול לפרוסות דקות וקוצצים דק את הפלפלים הירוקים. כותשים את השום. קוצצים את העגבניות המיובשות. מפרידים את הביצה. מסננים את השעועית האדומה והתירס. מעבירים את התירס לכוס רחבה וטוחנים מעט בעזרת בלנדר מוט.
- מחממים את השמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל והפלפל הירוק עד שהם מתרככים, והבצל מזהיב. מוסיפים את השום, מטגנים דקה נוספת ומוציאים לצלחת.
- מוסיפים לאותו הסיר עוד קצת שמן ואת הבשר הטחון. צורבים היטב עד שהבשר משנה את צבעו ומשחים מעט. מוסיפים את התבלינים היבשים ומערבבים. מוסיפים את רסק העגבניות והעגבניות המיובשות וממשיכים לבשל כ-2 דקות.
- מחזירים את הירקות ומוסיפים את השעועית. מכסים במים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים מכוסה כשעה. ב-10 הדקות האחרונות מסירים מכסה, מוסיפים את השוקולד, מערבבים ומכבים את האש.
- מכינים את הלביבות: מערבבים בקערה את הפולנטה, הקמח, הסודה והמלח. עושים גומחה במרכז ויוצקים אליה את חלב הקוקוס, השמן והחלמון. מערבבים עד שהתערובת מתאחדת. מוסיפים לבלילה את התירס. בעזרת המטרפה מקציפים את החלבון עד שהוא מאוד יציב, ומקפלים לתוך הבלילה.
- מחממים מחבת עם מעט שמן, יוצקים כף נדיבה מהבלילה ומשטחים לעיגול בקוטר 10 ס”מ. שומרים על רווח בין הלביבות. הופכים כאשר נוצרות בועות קטנות בחלק העליון ומטגנים עד להזהבה.
- מכינים את הסלסה הירוקה: טוחנים במעבד מזון את כל הרכיבים. מתקנים את התיבול עם מלח ופלפל לפי הצורך.
- מסדרים בצלחת הגשה כמה לביבות ועליהן צ’ילי קון קרנה. את הסלסה הירוקה מגישים בקערית קטנה בצד.
אופן הכנה
- פורסים את הבצל הסגול לפרוסות דקות וקוצצים דק את הפלפלים הירוקים. כותשים את השום. קוצצים את העגבניות המיובשות. מפרידים את הביצה. מסננים את השעועית האדומה והתירס. מעבירים את התירס לכוס רחבה וטוחנים מעט בעזרת בלנדר מוט.
- מחממים את השמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל והפלפל הירוק עד שהם מתרככים, והבצל מזהיב. מוסיפים את השום, מטגנים דקה נוספת ומוציאים לצלחת.
- מוסיפים לאותו הסיר עוד קצת שמן ואת הבשר הטחון. צורבים היטב עד שהבשר משנה את צבעו ומשחים מעט. מוסיפים את התבלינים היבשים ומערבבים. מוסיפים את רסק העגבניות והעגבניות המיובשות וממשיכים לבשל כ-2 דקות.
- מחזירים את הירקות ומוסיפים את השעועית. מכסים במים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים מכוסה כשעה. ב-10 הדקות האחרונות מסירים מכסה, מוסיפים את השוקולד, מערבבים ומכבים את האש.
- מכינים את הלביבות: מערבבים בקערה את הפולנטה, הקמח, הסודה והמלח. עושים גומחה במרכז ויוצקים אליה את חלב הקוקוס, השמן והחלמון. מערבבים עד שהתערובת מתאחדת. מוסיפים לבלילה את התירס. בעזרת המטרפה מקציפים את החלבון עד שהוא מאוד יציב, ומקפלים לתוך הבלילה.
- מחממים מחבת עם מעט שמן, יוצקים כף נדיבה מהבלילה ומשטחים לעיגול בקוטר 10 ס”מ. שומרים על רווח בין הלביבות. הופכים כאשר נוצרות בועות קטנות בחלק העליון ומטגנים עד להזהבה.
- מכינים את הסלסה הירוקה: טוחנים במעבד מזון את כל הרכיבים. מתקנים את התיבול עם מלח ופלפל לפי הצורך.
- מסדרים בצלחת הגשה כמה לביבות ועליהן צ’ילי קון קרנה. את הסלסה הירוקה מגישים בקערית קטנה בצד.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (0)
קטגוריות
אביזרים
טכניקות
-
המבורגר טבעוני עם מיונז מעושן
אודי ואושראודי ואושר מלמדים להכין המבורגר טבעוני, עסיסי ועשיר בטעמים, שנראה ומרגיש כמו הגרסה הבשרית המקורית. מוסיפים רוטב מיונז מעושן ונהנים מארוחה מושלמת -
חומוס שעועית בובעס של אושר אידלמן
אושר אידלמןהידעתם? אפשר להכין חומוס גם מקטניות אחרות, כמו למשל שעועית בובעס. אושר אידלמן עם מתכון משגע של חומוס שעועית בובעס לא שגרתי -
קורנדוג – נקניקייה בציפוי פריך עם מיונז לימון ונענע
אודי ואושראודי ואושר מכינים קלאסיקה אמריקאית מדוכני המזון המהיר - קורנדוג, נקניקייה בציפוי תירס פריך עם רוטב מיונז לימוני. מנת שחיתות מושלמת לילדים ולמבוגרים -
לזניית כרובית במילוי קנלוני גבינות ותרד ורוטב עגבניות
אודי ואושראודי ואושר מגישים לזניית כרובית מושקעת ברוטב עגבניות עם הפתעת קנלוני ממולאים בגבינות שמסתתרים בפנים. מושלמת לשבועות -
כנפי עוף בקרמל חריף שלא תוכלו להפסיק לנשנש
אודי ואושריש היום משחק ואתם מתלבטים מה לאכול? אודי ואושר מכינים כנפי עוף בקרמל חריף שאי אפשר להפסיק לאכול. תתכוננו להתמכר -
טורטייה ספרדית עם טונה – גם לספרדים יש אומלט
אודי ואושררוצים לשדרג את הבראנץ' הבא שלכם? אודי ואושר מפנקים במתכון משגע של טורטייה ספרדית עם טונה - חביתה עם תפוחי אדמה שקצת דומה לפשטידה -
טארט טאטן עגבניות שרי ומוצרלה
אודי ואושראושר ואודי מגישים גרסה מלוחה ומיוחדת במינה לטארט הכי מפורסם בעולם - טארט טאטן עגבניות שרי ומוצרלה שמכינים לארוחה חלבית או בחג השבועות -
טאקו אנטריקוט בטקילה וליים עם סלסת עגבניות ופלפלים
אודי ואושראודי ואושר מכינים לכם מנה מהמטבח המקסיקני שכולה בשר משובח - טאקו אנטריקוט במרינדת טקילה וליים, וסלסה חריפה של עגבניות ופלפלים שרופים -
טאבולה כרובית עם פיתות קלויות וגבינת פטה
אודי ואושררוצים לשדרג את מלאי הסלטים שלכם? אודי ואושר מכינים טאבולה כרובית עם פיתות קלויות וגבינת פטה. מנה נהדרת לאירוח שמכינים ב-10 דקות עבודה -
חומוס חצילים עם במיה וגרגירי חומוס פריכים
אודי ואושרחומוס מחצילים? יש דבר כזה, וזה אפילו ממש טעים. אודי ואושר מלמדים איך מכינים חומוס חצילים עם במיה וגרגירי חומוס פריכים -
המבורגר בקר ואנשובי עם צ’אטני עגבניות שרי
אודי ואושראודי ואושר מכינים המבורגר משודרג - המבורגר בקר ואנשובי עם צ'אטני עגבניות שרי וביצי עין. לא תאמינו כמה השילוב בין הבקר העסיסי לאנשובי המלוח הוא שילוב מנצח -
דלעות צלויות בבהראט עם פסטו
אודי ואושרתבשיל כתום, טעים ובריא, של מיני דלעות צלויות בבהרט, שמוגשות עם רוטב פסטו, פטה ויוגורט. מתאים לארוחת החג בשבועות. -
דאל (באט) דלורית
אודי ואושרתבשיל עדשים הודי מסורתי, צמחוני, מתובל ובריא, בתוספת דלורית, מוגש עם אורז ופיתה עירקית. -
צ’ילי קון קרנה עם לביבות תירס וסלסה ירוקה
אודי ואושראודי ואושר מגישים צ'ילי קון קרנה, תבשיל בשר ושעועית דרום אמריקאי שמוגש עם לביבות תירס פריכות וסלסה ירוקה