תפוחי אדמה ממולאים בשר של אהרוני
איך הופכים תפוח אדמה אפוי לארוחה שלמה? ישראל אהרוני מכין תפוחי אדמה ממולאים בשר שממש כיף להכין ועוד יותר כיף לאכול. אל תשכחו את הטחינה
איך הופכים תפוח אדמה אפוי לארוחה שלמה? ישראל אהרוני מכין תפוחי אדמה ממולאים בשר שממש כיף להכין ועוד יותר כיף לאכול. אל תשכחו את הטחינה
- ישראל אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 646.5 קק״ל 3878.9 קק״לפחמימות 13.2 גרם 79.1 גרםשומן 50.6 גרם 303.8 גרםנתרן 905.6 מ״ג 5433.4 מ״גחלבון 37.4 גרם 224.5 גרםסיבים תזונתיים 5.3 גרם 31.9 גרםשומן רווי 12.7 גרם 76.1 גרםכולסטרול 107.5 מ״ג 645.0 מ״גסידן 126.2 מ״ג 757.5 מ״גברזל 7.4 מ״ג 44.6 מ״גאשלגן 968.9 מ״ג 5813.4 מ״גאבץ 7.7 מ״ג 46.4 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 25 דק׳כולל 55 דק׳
-
פחמימות13 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 646.5 קק״ל 3878.9 קק״לפחמימות 13.2 גרם 79.1 גרםשומן 50.6 גרם 303.8 גרםנתרן 905.6 מ״ג 5433.4 מ״גחלבון 37.4 גרם 224.5 גרםסיבים תזונתיים 5.3 גרם 31.9 גרםשומן רווי 12.7 גרם 76.1 גרםכולסטרול 107.5 מ״ג 645.0 מ״גסידן 126.2 מ״ג 757.5 מ״גברזל 7.4 מ״ג 44.6 מ״גאשלגן 968.9 מ״ג 5813.4 מ״גאבץ 7.7 מ״ג 46.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 18 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 55 דק׳ | קלוריות 647 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
תפוחי אדמה
-
12 תפוחי אדמה גדולים
-
1/4 כוס שמן זית
-
1 בצל גדול
-
3 שיני שום
-
1/2 פלפל צ’ילי ירוק קטן
-
2 כפות אורגנו טרי
-
750 גרם בשר בקר טחון
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
3 כפות רסק עגבניות
-
1 צרור פטרוזיליה
טחינה
-
1 כוס טחינה גולמית
-
3/4 כוס מי קרח
-
4 כפות מיץ לימון
-
1 שן שום
-
1/4 כפית מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
הגשה
-
3 גבעולי בצל ירוק
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ועוטפים את תפוחי האדמה (לא מקלפים) בנייר כסף. אופים את תפוחי האדמה בתנור החם כ-20 דקות.
- מכינים את מילוי הבשר: קולפים וקוצצים דק את הבצל והשום. קוצצים את הפלפל החריף והפטרוזיליה.
- למחבת רחבה יוצקים שמן זית ומטגנים בה את הבצל, השום, הפלפל והאורגנו.
- מוסיפים את הבשר הטחון, מלח ופלפל שחור ומטגנים להשחמה, תוך ערבוב מתמיד בכף עץ ופירוק הבשר.
- מוסיפים את רכז העגבניות ומערבבים.
- מסירים מהאש, מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ומערבבים. מניחים בצד.
- חותכים את תפוחי האדמה לאורכם ובעזרת כף מרוקנים בזהירות את מרבית תוכנם אך משאירים שכבה דקה של תפוח אדמה קרוב לקליפה.
- ממלאים את תפוחי האדמה בתערובת הבשר, מניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים 10 דקות נוספות.
- קוצצים את הבצל ירוק וכותשים את השום.
- מכינים טחינה: בקערה קטנה מערבבים את הטחינה הגולמית, מיץ הלימון, השום הכתוש והמים עד להגעה לסמיכות הרצויה.
- מעבירים את תפוחי האדמה לצלחת הגשה, מזלפים מעל טחינה ומפזרים בצל ירוק. מגישים מיד.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ועוטפים את תפוחי האדמה (לא מקלפים) בנייר כסף. אופים את תפוחי האדמה בתנור החם כ-20 דקות.
- מכינים את מילוי הבשר: קולפים וקוצצים דק את הבצל והשום. קוצצים את הפלפל החריף והפטרוזיליה.
- למחבת רחבה יוצקים שמן זית ומטגנים בה את הבצל, השום, הפלפל והאורגנו.
- מוסיפים את הבשר הטחון, מלח ופלפל שחור ומטגנים להשחמה, תוך ערבוב מתמיד בכף עץ ופירוק הבשר.
- מוסיפים את רכז העגבניות ומערבבים.
- מסירים מהאש, מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ומערבבים. מניחים בצד.
- חותכים את תפוחי האדמה לאורכם ובעזרת כף מרוקנים בזהירות את מרבית תוכנם אך משאירים שכבה דקה של תפוח אדמה קרוב לקליפה.
- ממלאים את תפוחי האדמה בתערובת הבשר, מניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים 10 דקות נוספות.
- קוצצים את הבצל ירוק וכותשים את השום.
- מכינים טחינה: בקערה קטנה מערבבים את הטחינה הגולמית, מיץ הלימון, השום הכתוש והמים עד להגעה לסמיכות הרצויה.
- מעבירים את תפוחי האדמה לצלחת הגשה, מזלפים מעל טחינה ומפזרים בצל ירוק. מגישים מיד.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן