תפוחי אדמה בתנור במילוי גבינות ופטריות
ישראל אהרוני מכין מנה שממש כיף לארח איתה בשבועות או סתם ביום חול - תפוחי אדמה בתנור במילוי גבינות ופטריות שגם ילדים מאוד אוהבים
ישראל אהרוני מכין מנה שממש כיף לארח איתה בשבועות או סתם ביום חול - תפוחי אדמה בתנור במילוי גבינות ופטריות שגם ילדים מאוד אוהבים
- ישראל אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 282.5 קק״ל 1694.9 קק״לפחמימות 16.0 גרם 95.8 גרםשומן 18.6 גרם 111.4 גרםנתרן 685.5 מ״ג 4112.9 מ״גחלבון 16.6 גרם 99.5 גרםסיבים תזונתיים 1.6 גרם 9.5 גרםשומן רווי 10.2 גרם 61.0 גרםכולסטרול 53.7 מ״ג 322.0 מ״גסידן 391.7 מ״ג 2349.9 מ״גברזל 0.9 מ״ג 5.2 מ״גאשלגן 219.3 מ״ג 1316.0 מ״גאבץ 2.6 מ״ג 15.6 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 15 דק׳כולל 55 דק׳
-
פחמימות16 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 282.5 קק״ל 1694.9 קק״לפחמימות 16.0 גרם 95.8 גרםשומן 18.6 גרם 111.4 גרםנתרן 685.5 מ״ג 4112.9 מ״גחלבון 16.6 גרם 99.5 גרםסיבים תזונתיים 1.6 גרם 9.5 גרםשומן רווי 10.2 גרם 61.0 גרםכולסטרול 53.7 מ״ג 322.0 מ״גסידן 391.7 מ״ג 2349.9 מ״גברזל 0.9 מ״ג 5.2 מ״גאשלגן 219.3 מ״ג 1316.0 מ״גאבץ 2.6 מ״ג 15.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 55 דק׳ | קלוריות 283 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
12 תפוחי אדמה בינוניים
-
1 חבילה פטריות פורצ’יני מיובשות
-
4 גבעולי בצל ירוק
-
4 עלי מרווה
-
2 גביעי שמנת חמוצה 9%
-
250 גרם גבינת קשקבל
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
ציפוי
-
1 כוס פירורי לחם
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- עוטפים את תפוחי האדמה בנייר כסף ואופים כחצי שעה. מוציאים ומצננים מעט (משאירים את התנור דולק).
- חוצים את תפוחי האדמה האפויים ומרוקנים את תוכנם ליצירת סירות.
- מעבירים את תוכן תפוחי האדמה לקערה גדולה ומועכים לפירה.
- משרים את פטריות הפורצ’יני במים רותחים 15 דקות. מסננים וקוצצים דק.
- קוצצים דק את הבצל הירוק ועלי המרווה. מגררים את גבינת הקשקבל בפומפייה.
- מערבבים את כל מרכיבי המילוי.
- מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס וממלאים את סירות תפוחי האדמה בתערובת.
- מעבירים את הסירות לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. מפזרים מעל פירורי לחם ומתיזים מעט תרסיס בטעם חמאה.
- אופים בתנור החם כעשר דקות.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- עוטפים את תפוחי האדמה בנייר כסף ואופים כחצי שעה. מוציאים ומצננים מעט (משאירים את התנור דולק).
- חוצים את תפוחי האדמה האפויים ומרוקנים את תוכנם ליצירת סירות.
- מעבירים את תוכן תפוחי האדמה לקערה גדולה ומועכים לפירה.
- משרים את פטריות הפורצ’יני במים רותחים 15 דקות. מסננים וקוצצים דק.
- קוצצים דק את הבצל הירוק ועלי המרווה. מגררים את גבינת הקשקבל בפומפייה.
- מערבבים את כל מרכיבי המילוי.
- מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס וממלאים את סירות תפוחי האדמה בתערובת.
- מעבירים את הסירות לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. מפזרים מעל פירורי לחם ומתיזים מעט תרסיס בטעם חמאה.
- אופים בתנור החם כעשר דקות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן