תבשיל פתיתים עם עגבניות מיובשות ופרמזן
השף שגב משה משדרג את המנה שכולם אוהבים - תבשיל פתיתים. תוספת של עגבניות מיובשות וגבינת פרמז'ן הופכת את הפתיתים המוכרים למעדן מיוחד במינו
השף שגב משה משדרג את המנה שכולם אוהבים - תבשיל פתיתים. תוספת של עגבניות מיובשות וגבינת פרמז'ן הופכת את הפתיתים המוכרים למעדן מיוחד במינו
- משה שגב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 840.6 קק״ל 3362.3 קק״לפחמימות 99.6 גרם 398.2 גרםשומן 47.6 גרם 190.5 גרםנתרן 609.5 מ״ג 2438.1 מ״גחלבון 23.0 גרם 92.1 גרםסיבים תזונתיים 2.1 גרם 8.2 גרםשומן רווי 5.7 גרם 22.9 גרםכולסטרול 7.6 מ״ג 30.5 מ״גסידן 145.3 מ״ג 581.2 מ״גברזל 2.2 מ״ג 8.7 מ״גאשלגן 250.2 מ״ג 1000.7 מ״גאבץ 2.0 מ״ג 7.9 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 30 דק׳כולל 30 דק׳
-
פחמימות100 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 840.6 קק״ל 3362.3 קק״לפחמימות 99.6 גרם 398.2 גרםשומן 47.6 גרם 190.5 גרםנתרן 609.5 מ״ג 2438.1 מ״גחלבון 23.0 גרם 92.1 גרםסיבים תזונתיים 2.1 גרם 8.2 גרםשומן רווי 5.7 גרם 22.9 גרםכולסטרול 7.6 מ״ג 30.5 מ״גסידן 145.3 מ״ג 581.2 מ״גברזל 2.2 מ״ג 8.7 מ״גאשלגן 250.2 מ״ג 1000.7 מ״גאבץ 2.0 מ״ג 7.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 841 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 שקית פתיתים
-
7 כפות שמן זית
-
2 גבעולי אורגנו טרי
-
8 עלי בזיליקום
-
1 פלפל צ’ילי ירוק בינוני
-
1 גבעול סלרי
-
4 שיני שום
-
10 עגבניות מיובשות בינוניות
-
10 זיתים ירוקים בינוניים
-
1 פטריית פורטובלו גדולה
-
100 גרם צנוברים
-
1/2 כפית גרידת לימון
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
50 גרם גבינת פרמזן
אופן הכנה
- מרתיחים סיר גדול עם 2 ליטר מים ו-1 כפית מלח. כשהמים רותחים, מבשלים את הפתיתים כמו שמבשלים פסטה. כשהם מוכנים, מסננים ומעבירים לקערה גדולה. מוסיפים 2 כפות שמן זית ומערבבים למניעת הידבקות.
- קוצצים דק את כל עשבי התיבול, הפלפל הירוק החריף והסלרי, פורסים את השום לפרוסות דקות,
- חותכים את העגבניות המיובשות ואת פטריית הפורטבלו לפרוסות.
- מחממים 5 כפות שמן זית במחבת. כשהשמן חם, מוסיפים את השום, הפלפל הירוק החריף, העגבניות המיובשות, הזיתים, עשבי התיבול הקצוצים, הסלרי ופטריית הפורטבלו ומטגנים כ-5 דקות.
- מוסיפים את הפתיתים וגרידת הלימון ומערבבים. מתבלים במלח ופלפל שחור, טועמים ומתקנים תיבול.
- בינתיים, קולים את הצנוברים בתנור חם עד שהם משחימים. מוסיפים לתבשיל הפתיתים ומורידים מהאש.
- מעבירים את הפתיתים לצלחות הגשה, מעטרים בגילופי פרמז’ן ומגישים.
אופן הכנה
- מרתיחים סיר גדול עם 2 ליטר מים ו-1 כפית מלח. כשהמים רותחים, מבשלים את הפתיתים כמו שמבשלים פסטה. כשהם מוכנים, מסננים ומעבירים לקערה גדולה. מוסיפים 2 כפות שמן זית ומערבבים למניעת הידבקות.
- קוצצים דק את כל עשבי התיבול, הפלפל הירוק החריף והסלרי, פורסים את השום לפרוסות דקות,
- חותכים את העגבניות המיובשות ואת פטריית הפורטבלו לפרוסות.
- מחממים 5 כפות שמן זית במחבת. כשהשמן חם, מוסיפים את השום, הפלפל הירוק החריף, העגבניות המיובשות, הזיתים, עשבי התיבול הקצוצים, הסלרי ופטריית הפורטבלו ומטגנים כ-5 דקות.
- מוסיפים את הפתיתים וגרידת הלימון ומערבבים. מתבלים במלח ופלפל שחור, טועמים ומתקנים תיבול.
- בינתיים, קולים את הצנוברים בתנור חם עד שהם משחימים. מוסיפים לתבשיל הפתיתים ומורידים מהאש.
- מעבירים את הפתיתים לצלחות הגשה, מעטרים בגילופי פרמז’ן ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן