תבשיל מאש עם עגבניות, תרד וטחינה

שעועית מאש היא קטנית בריאה עם המון ערכים תזונתיים. אפרת ליכטנשטט מכינה תבשיל מאש עם עגבניות ותרד שיהווה תוספת צמחונית נהדרת לכל ארוחה
שעועית מאש היא קטנית בריאה עם המון ערכים תזונתיים. אפרת ליכטנשטט מכינה תבשיל מאש עם עגבניות ותרד שיהווה תוספת צמחונית נהדרת לכל ארוחה
  • אפרת ליכטנשטט
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • פחמימות
    76 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 645.8 קק״ל 1291.5 קק״ל
    פחמימות 75.7 גרם 151.4 גרם
    שומן 26.1 גרם 52.3 גרם
    נתרן 1650.8 מ״ג 3301.5 מ״ג
    חלבון 30.5 גרם 61.0 גרם
    סיבים תזונתיים 21.9 גרם 43.8 גרם
    שומן רווי 3.7 גרם 7.3 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 228.6 מ״ג 457.2 מ״ג
    ברזל 10.7 מ״ג 21.4 מ״ג
    אשלגן 1935.2 מ״ג 3870.4 מ״ג
    אבץ 4.2 מ״ג 8.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • פחמימות
    76 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 645.8 קק״ל 1291.5 קק״ל
    פחמימות 75.7 גרם 151.4 גרם
    שומן 26.1 גרם 52.3 גרם
    נתרן 1650.8 מ״ג 3301.5 מ״ג
    חלבון 30.5 גרם 61.0 גרם
    סיבים תזונתיים 21.9 גרם 43.8 גרם
    שומן רווי 3.7 גרם 7.3 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 228.6 מ״ג 457.2 מ״ג
    ברזל 10.7 מ״ג 21.4 מ״ג
    אשלגן 1935.2 מ״ג 3870.4 מ״ג
    אבץ 4.2 מ״ג 8.3 מ״ג
    סגור

תבשיל מאש בריא, משביע ומאוד טעים שמכינים ממאש, קטנית שעוד לא מספיק מכירים במטבח הישראלי. המאש היא קטנית הנפוצה בעיקר במזרח הרחוק. טעמה עדין ונפלא ואם מנביטים אותה אפשר גם לאכול אותה ללא בישול. יש לה ערכים תזונתיים מדהימים, והיא קלה לעיכול. ועוד טיפ קטן – המאש הולכת מצוין בכל סלט ירקות שתכינו והיא מאד אוהבת טחינה.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
תבשילים
אפרת ליכטנשטט
X

דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

הצטרפו לקבוצת הטלגרם השקטה שלנו

אופן הכנה

  1. מבשלים בסיר מים רותחים את המאש 30-45 דקות, עד שהיא רכה אבל נגיסה.
  2. חותכים את הבצל לפרוסות דקות, חותכים את העגבניות לקוביות ופורסים את שיני השום לפרוסות דקות.
  3. בסיר עם שמן זית מטגנים את הבצל כ-10 דקות עד שהוא מזהיב. מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים.
  4. מוסיפים את המאש המבושלת, עגבניות ושום, מערבבים היטב ומבשלים כ-2 דקות.
  5. מוסיפים תרד ולימון, מערבבים ומכבים את האש.
  6. מגישים עם שפע טחינה גולמית.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תבשיל מאש עם עגבניות, תרד וטחינה

הכנתם את המתכון?

כן
    אסיף בניש

תגובות (0)

קטגוריות

אביזרים

טכניקות