תבשיל מאש עם עגבניות, תרד וטחינה
שעועית מאש היא קטנית בריאה עם המון ערכים תזונתיים. אפרת ליכטנשטט מכינה תבשיל מאש עם עגבניות ותרד שיהווה תוספת צמחונית נהדרת לכל ארוחה
שעועית מאש היא קטנית בריאה עם המון ערכים תזונתיים. אפרת ליכטנשטט מכינה תבשיל מאש עם עגבניות ותרד שיהווה תוספת צמחונית נהדרת לכל ארוחה
- אפרת ליכטנשטט
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 645.8 קק״ל 1291.5 קק״לפחמימות 75.7 גרם 151.4 גרםשומן 26.1 גרם 52.3 גרםנתרן 1650.8 מ״ג 3301.5 מ״גחלבון 30.5 גרם 61.0 גרםסיבים תזונתיים 21.9 גרם 43.8 גרםשומן רווי 3.7 גרם 7.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 228.6 מ״ג 457.2 מ״גברזל 10.7 מ״ג 21.4 מ״גאשלגן 1935.2 מ״ג 3870.4 מ״גאבץ 4.2 מ״ג 8.3 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
פחמימות76 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 645.8 קק״ל 1291.5 קק״לפחמימות 75.7 גרם 151.4 גרםשומן 26.1 גרם 52.3 גרםנתרן 1650.8 מ״ג 3301.5 מ״גחלבון 30.5 גרם 61.0 גרםסיבים תזונתיים 21.9 גרם 43.8 גרםשומן רווי 3.7 גרם 7.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 228.6 מ״ג 457.2 מ״גברזל 10.7 מ״ג 21.4 מ״גאשלגן 1935.2 מ״ג 3870.4 מ״גאבץ 4.2 מ״ג 8.3 מ״גסגור
תבשיל מאש בריא, משביע ומאוד טעים שמכינים ממאש, קטנית שעוד לא מספיק מכירים במטבח הישראלי. המאש היא קטנית הנפוצה בעיקר במזרח הרחוק. טעמה עדין ונפלא ואם מנביטים אותה אפשר גם לאכול אותה ללא בישול. יש לה ערכים תזונתיים מדהימים, והיא קלה לעיכול. ועוד טיפ קטן – המאש הולכת מצוין בכל סלט ירקות שתכינו והיא מאד אוהבת טחינה.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 646 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 כוס שעועית מאש
-
2 כפות שמן זית
-
1 בצל בינוני
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
2 עגבניות בינוניות
-
2 שיני שום
-
50 גרם עלי תרד
-
3 כפות מיץ לימון
-
3 כפות טחינה גולמית
אופן הכנה
- מבשלים בסיר מים רותחים את המאש 30-45 דקות, עד שהיא רכה אבל נגיסה.
- חותכים את הבצל לפרוסות דקות, חותכים את העגבניות לקוביות ופורסים את שיני השום לפרוסות דקות.
- בסיר עם שמן זית מטגנים את הבצל כ-10 דקות עד שהוא מזהיב. מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים.
- מוסיפים את המאש המבושלת, עגבניות ושום, מערבבים היטב ומבשלים כ-2 דקות.
- מוסיפים תרד ולימון, מערבבים ומכבים את האש.
- מגישים עם שפע טחינה גולמית.
אופן הכנה
- מבשלים בסיר מים רותחים את המאש 30-45 דקות, עד שהיא רכה אבל נגיסה.
- חותכים את הבצל לפרוסות דקות, חותכים את העגבניות לקוביות ופורסים את שיני השום לפרוסות דקות.
- בסיר עם שמן זית מטגנים את הבצל כ-10 דקות עד שהוא מזהיב. מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים.
- מוסיפים את המאש המבושלת, עגבניות ושום, מערבבים היטב ומבשלים כ-2 דקות.
- מוסיפים תרד ולימון, מערבבים ומכבים את האש.
- מגישים עם שפע טחינה גולמית.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות