כרובית מטוגנת ברוטב עגבניות וגבינה
ישראל ותמרה אהרוני מלמדים להכין מנת כרובית מושלמת: כרובית ברוטב עגבניות בציפוי של גבינה מותכת. מנה מיוחדת ולא שגרתית, קלה להכנה וטעימה ביותר
ישראל ותמרה אהרוני מלמדים להכין מנת כרובית מושלמת: כרובית ברוטב עגבניות בציפוי של גבינה מותכת. מנה מיוחדת ולא שגרתית, קלה להכנה וטעימה ביותר
- ישראל אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 2457.5 קק״ל 2457.5 קק״לפחמימות 306.2 גרם 306.2 גרםשומן 88.9 גרם 88.9 גרםנתרן 8303.2 מ״ג 8303.2 מ״גחלבון 104.2 גרם 104.2 גרםסיבים תזונתיים 34.8 גרם 34.8 גרםשומן רווי 32.1 גרם 32.1 גרםכולסטרול 706.8 מ״ג 706.8 מ״גסידן 1213.3 מ״ג 1213.3 מ״גברזל 16.9 מ״ג 16.9 מ״גאשלגן 3885.2 מ״ג 3885.2 מ״גאבץ 12.6 מ״ג 12.6 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 20 דק׳כולל 25 דק׳
-
פחמימות306 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 2457.5 קק״ל 2457.5 קק״לפחמימות 306.2 גרם 306.2 גרםשומן 88.9 גרם 88.9 גרםנתרן 8303.2 מ״ג 8303.2 מ״גחלבון 104.2 גרם 104.2 גרםסיבים תזונתיים 34.8 גרם 34.8 גרםשומן רווי 32.1 גרם 32.1 גרםכולסטרול 706.8 מ״ג 706.8 מ״גסידן 1213.3 מ״ג 1213.3 מ״גברזל 16.9 מ״ג 16.9 מ״גאשלגן 3885.2 מ״ג 3885.2 מ״גאבץ 12.6 מ״ג 12.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 18 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 25 דק׳ | קלוריות 2458 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
כרובית
-
1 כרובית גדולה
-
1/2 כוס פטרוזיליה
-
1 כף תימין טרי
-
1 שקית פירורי לחם
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
2 ביצים M
-
1 כוס קמח לבן
רוטב
-
3 כפות שמן זית
-
2 שיני שום
-
2 עלי מרווה
-
1 צנצנת עגבניות שרי
-
1 קופסה עגבניות מרוסקות
-
1 כוס מים
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1/2 פלפל צ’ילי אדום בינוני
ציפוי
-
1 כוס גבינת צ’דר כתום
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות. מפרידים את הכרובית לפרחים. קוצצים את השום, הפטרוזיליה והטימין, מגררים את הגבינה.
- מכינים את הכרובית: מערבבים בתבנית את עשבי התיבול עם פירורי הלחם. טורפים בצלחת את הביצים. מכינים עוד קערית עם קמח.
- מקמחים את הפרחים, טובלים בביצה ובפירורי הלחם.
- מחממים שמן עמוק במחבת ומטגנים את הכרובית מכל צידיה עד להזהבה. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
- מכינים את הרוטב: בסיר גדול מחממים את השמן, מטגנים את השום, מרווה ועגבניות שרי משומרות. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מים, מלח ופלפל וצ’ילי. מערבבים, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 2 דקות.
- מעבירים ½ מהרוטב לתבנית עמוקה, מניחים מעל בצפיפות את הכרוביות, מטפטפים מעל את יתרת הרוטב ומפזרים את הגבינה.
- אופים מתחת לגריל 5 דקות, או עד שהגבינה נמסה.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות. מפרידים את הכרובית לפרחים. קוצצים את השום, הפטרוזיליה והטימין, מגררים את הגבינה.
- מכינים את הכרובית: מערבבים בתבנית את עשבי התיבול עם פירורי הלחם. טורפים בצלחת את הביצים. מכינים עוד קערית עם קמח.
- מקמחים את הפרחים, טובלים בביצה ובפירורי הלחם.
- מחממים שמן עמוק במחבת ומטגנים את הכרובית מכל צידיה עד להזהבה. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
- מכינים את הרוטב: בסיר גדול מחממים את השמן, מטגנים את השום, מרווה ועגבניות שרי משומרות. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מים, מלח ופלפל וצ’ילי. מערבבים, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 2 דקות.
- מעבירים ½ מהרוטב לתבנית עמוקה, מניחים מעל בצפיפות את הכרוביות, מטפטפים מעל את יתרת הרוטב ומפזרים את הגבינה.
- אופים מתחת לגריל 5 דקות, או עד שהגבינה נמסה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות