שקשוקה חצילים וגבינת פטה
איך מכינים שקשוקה חצילים משגעת בלי לעבוד יותר מדי קשה? משתמשים ברוטב עגבניות מוכן וחוסכים זמן הכנה. ג'קי אזולאי עם מתכון מושלם לארוחת בוקר או צהריים קלילה
איך מכינים שקשוקה חצילים משגעת בלי לעבוד יותר מדי קשה? משתמשים ברוטב עגבניות מוכן וחוסכים זמן הכנה. ג'קי אזולאי עם מתכון מושלם לארוחת בוקר או צהריים קלילה
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 325.2 קק״ל 1300.8 קק״לפחמימות 33.2 גרם 132.7 גרםשומן 19.7 גרם 78.8 גרםנתרן 1386.0 מ״ג 5544.1 מ״גחלבון 5.4 גרם 21.8 גרםסיבים תזונתיים 4.3 גרם 17.1 גרםשומן רווי 1.0 גרם 4.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 57.9 מ״ג 231.6 מ״גברזל 0.9 מ״ג 3.5 מ״גאשלגן 599.7 מ״ג 2399.0 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 2.1 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 30 דק׳כולל 30 דק׳
-
פחמימות33 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 325.2 קק״ל 1300.8 קק״לפחמימות 33.2 גרם 132.7 גרםשומן 19.7 גרם 78.8 גרםנתרן 1386.0 מ״ג 5544.1 מ״גחלבון 5.4 גרם 21.8 גרםסיבים תזונתיים 4.3 גרם 17.1 גרםשומן רווי 1.0 גרם 4.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 57.9 מ״ג 231.6 מ״גברזל 0.9 מ״ג 3.5 מ״גאשלגן 599.7 מ״ג 2399.0 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 2.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 325 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 חציל בינוני
-
לטיגון עמוק של החציל
-
5 כפות שמן קנולה
-
1 בצל בינוני
-
10 שיני שום
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
2 צנצנות רוטב עגבניות מוכן
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית כמון טחון
-
1 1/2 כוסות מים
-
1 חבילה גבינת פטה 5%
אופן הכנה
- חותכים את החציל לקוביות בגודל 3 ס”מ ומטגנים בשמן לטיגון עמוק. מוציאים לנייר סופג.
- קוצצים דק את הבצל ואת השום.
- מחממים שמן במחבת רחבה. כשהשמן חם, מטגנים בו את הבצל עד שהוא מזהיב.
- מוסיפים את השום ומטגנים דקה.
- מוסיפים פפריקה ורוטב עגבניות ומבשלים דקה.
- מוסיפים מלח, כמון וחצילים ומערבבים היטב.
- מוסיפים את המים, מעלים לרתיחה, מחלישים את האש ומבשלים 10 דקות.
- שוברים את הביצים לתוך הרוטב, מכסים את הסיר ומבשלים 10 דקות נוספות או עד שהביצים מוכנות. מסירים מהאש.
- מפוררים את גבינת הפטה מעל השקשוקה, מכסים את המחבת עד שהגבינה נמסה (כ-2 דקות). מגישים.
מתכון: ג’קי אזולאי
אופן הכנה
- חותכים את החציל לקוביות בגודל 3 ס”מ ומטגנים בשמן לטיגון עמוק. מוציאים לנייר סופג.
- קוצצים דק את הבצל ואת השום.
- מחממים שמן במחבת רחבה. כשהשמן חם, מטגנים בו את הבצל עד שהוא מזהיב.
- מוסיפים את השום ומטגנים דקה.
- מוסיפים פפריקה ורוטב עגבניות ומבשלים דקה.
- מוסיפים מלח, כמון וחצילים ומערבבים היטב.
- מוסיפים את המים, מעלים לרתיחה, מחלישים את האש ומבשלים 10 דקות.
- שוברים את הביצים לתוך הרוטב, מכסים את הסיר ומבשלים 10 דקות נוספות או עד שהביצים מוכנות. מסירים מהאש.
- מפוררים את גבינת הפטה מעל השקשוקה, מכסים את המחבת עד שהגבינה נמסה (כ-2 דקות). מגישים.
מתכון: ג’קי אזולאי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן