-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 405.0 קק״ל 2430.3 קק״לפחמימות 21.6 גרם 129.9 גרםשומן 23.8 גרם 142.8 גרםנתרן 1363.4 מ״ג 8180.4 מ״גחלבון 28.9 גרם 173.5 גרםסיבים תזונתיים 5.3 גרם 31.8 גרםשומן רווי 7.2 גרם 43.0 גרםכולסטרול 311.1 מ״ג 1866.8 מ״גסידן 133.9 מ״ג 803.5 מ״גברזל 6.0 מ״ג 36.1 מ״גאשלגן 1085.1 מ״ג 6510.7 מ״גאבץ 4.7 מ״ג 27.9 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 25 דק׳כולל 35 דק׳
-
פחמימות22 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 405.0 קק״ל 2430.3 קק״לפחמימות 21.6 גרם 129.9 גרםשומן 23.8 גרם 142.8 גרםנתרן 1363.4 מ״ג 8180.4 מ״גחלבון 28.9 גרם 173.5 גרםסיבים תזונתיים 5.3 גרם 31.8 גרםשומן רווי 7.2 גרם 43.0 גרםכולסטרול 311.1 מ״ג 1866.8 מ״גסידן 133.9 מ״ג 803.5 מ״גברזל 6.0 מ״ג 36.1 מ״גאשלגן 1085.1 מ״ג 6510.7 מ״גאבץ 4.7 מ״ג 27.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 35 דק׳ | קלוריות 405 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
3 כפות שמן זית
-
2 תפוחי אדמה בינוניים
-
1 בצל בינוני
-
400 גרם בשר בקר טחון
-
2קופסאות שימורים או 800 גרם עגבניות מרוסקות
-
1/2 כוס מים
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
6 ביצים L
אופן הכנה
- קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות בגודל 1 ס”מ.
- קולפים וקוצצים דק את הבצל.
- מחממים מחבת גדולה ורחבה על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית, תפוחי אדמה ובצל ומאדים כ-5 דקות עד שתפוחי האדמה מתחילים להזהיב. מוציאים את תפוחי האדמה והבצל לצלחת.
- מוסיפים בשר למחבת ומטגנים תוך כדי ערבוב ופירור הבשר עד שהוא משנה את צבעו לחום.
- מחזירים את תפוחי האדמה והבצל למחבת, מוסיפים עגבניות מרוסקות, מים וסוכר, מתבלים במלח ופלפל שחור, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מבשלים 15-10 דקות עד שתפוחי האדמה רכים והרוטב מסמיך. טועמים ומתקנים תיבול.
- יוצרים 6 גומות קטנות ברוטב, שוברים ביצים אחת-אחת לתוך הגומות, מכסים ומבשלים 5-3 דקות, תלוי במידת העשייה הרצויה.
אופן הכנה
- קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות בגודל 1 ס”מ.
- קולפים וקוצצים דק את הבצל.
- מחממים מחבת גדולה ורחבה על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית, תפוחי אדמה ובצל ומאדים כ-5 דקות עד שתפוחי האדמה מתחילים להזהיב. מוציאים את תפוחי האדמה והבצל לצלחת.
- מוסיפים בשר למחבת ומטגנים תוך כדי ערבוב ופירור הבשר עד שהוא משנה את צבעו לחום.
- מחזירים את תפוחי האדמה והבצל למחבת, מוסיפים עגבניות מרוסקות, מים וסוכר, מתבלים במלח ופלפל שחור, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מבשלים 15-10 דקות עד שתפוחי האדמה רכים והרוטב מסמיך. טועמים ומתקנים תיבול.
- יוצרים 6 גומות קטנות ברוטב, שוברים ביצים אחת-אחת לתוך הגומות, מכסים ומבשלים 5-3 דקות, תלוי במידת העשייה הרצויה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן