שעועית ברוטב עגבניות עם פלפלים חריפים
שגב משה מכין תוספת נהדרת של שעועית ברוטב עגבניות בליווי פלפלים חריפים. מנה קלה להכנה, טעימה ופיקנטית, נהדרת לצד אורז או קוסקוס
שגב משה מכין תוספת נהדרת של שעועית ברוטב עגבניות בליווי פלפלים חריפים. מנה קלה להכנה, טעימה ופיקנטית, נהדרת לצד אורז או קוסקוס
- משה שגב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 285.5 קק״ל 1141.9 קק״לפחמימות 30.2 גרם 120.7 גרםשומן 13.9 גרם 55.7 גרםנתרן 800.6 מ״ג 3202.5 מ״גחלבון 6.9 גרם 27.5 גרםסיבים תזונתיים 13.1 גרם 52.4 גרםשומן רווי 1.9 גרם 7.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 109.5 מ״ג 438.1 מ״גברזל 4.9 מ״ג 19.7 מ״גאשלגן 1933.4 מ״ג 7733.7 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 4.8 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
פחמימות30 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 285.5 קק״ל 1141.9 קק״לפחמימות 30.2 גרם 120.7 גרםשומן 13.9 גרם 55.7 גרםנתרן 800.6 מ״ג 3202.5 מ״גחלבון 6.9 גרם 27.5 גרםסיבים תזונתיים 13.1 גרם 52.4 גרםשומן רווי 1.9 גרם 7.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 109.5 מ״ג 438.1 מ״גברזל 4.9 מ״ג 19.7 מ״גאשלגן 1933.4 מ״ג 7733.7 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 4.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 20 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 286 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
שעועית ברוטב עגבניות
-
600 גרם שעועית ירוקה קפואה
-
5 כפות שמן זית
-
2 בצלים בינוניים
-
6 שיני שום
-
4 כפות רסק עגבניות
-
3 עגבניות בינוניות
-
1 כפית פטרוזיליה יבשה
-
1 כפית כוסברה יבשה
-
1 כפית שמיר יבש
-
2 כפות כוסברה
-
2 כפות פפריקה מתוקה
-
1 כפית כורכום
-
1 כפית כמון טחון
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית פלפל לבן טחון
פלפלים מטוגנים
-
3 פלפלי צ'ילי ירוקים בינוניים
-
3 פלפלים אדומים בינוניים
-
1 שן שום
-
1 כף מיץ לימון
טיגון
-
1 ליטר שמן קנולה
אופן הכנה
- שוטפים את השעועית ומסירים את הקצוות. חולטים במים רותחים עם מלח. קוצצים את הבצל והשום. מגררים את העגבניות בפומפיה. קוצצים את הכוסברה.
- מכינים את הרוטב: מחממים שמן בסיר גדול, מוסיפים את הבצל והשום ומאדים עד להזהבה קלה. מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים. מוסיפים את העגבניות המגוררות ומביאים לרתיחה. מוסיפים את התבלינים ועשבי התיבול ומערבבים.
- מוסיפים לרוטב את השעועית החלוטה, מערבבים, מכסים ומבשלים כ - 30 דקות, או עד שהרוטב מסמיך. אם הרוטב סמיך מדי, מדללים במעט מים רותחים.
- מכינים את הפלפלים והשום: מחוררים קלות את הפלפלים, מחממים את השמן בסיר עמוק. מטגנים את הפלפלים בשלמותם ואת שיני השום עם קליפתם עד להשחמה. מוציאים לצלחת ומוסיפים מיץ לימון.
- מגישים את השעועית ברוטב העגבניות לצד הפלפלים.
אופן הכנה
- שוטפים את השעועית ומסירים את הקצוות. חולטים במים רותחים עם מלח. קוצצים את הבצל והשום. מגררים את העגבניות בפומפיה. קוצצים את הכוסברה.
- מכינים את הרוטב: מחממים שמן בסיר גדול, מוסיפים את הבצל והשום ומאדים עד להזהבה קלה. מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים. מוסיפים את העגבניות המגוררות ומביאים לרתיחה. מוסיפים את התבלינים ועשבי התיבול ומערבבים.
- מוסיפים לרוטב את השעועית החלוטה, מערבבים, מכסים ומבשלים כ - 30 דקות, או עד שהרוטב מסמיך. אם הרוטב סמיך מדי, מדללים במעט מים רותחים.
- מכינים את הפלפלים והשום: מחוררים קלות את הפלפלים, מחממים את השמן בסיר עמוק. מטגנים את הפלפלים בשלמותם ואת שיני השום עם קליפתם עד להשחמה. מוציאים לצלחת ומוסיפים מיץ לימון.
- מגישים את השעועית ברוטב העגבניות לצד הפלפלים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן