-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2749.9 קק״ל 2749.9 קק״לפחמימות 280.9 גרם 280.9 גרםשומן 172.9 גרם 172.9 גרםנתרן 731.5 מ״ג 731.5 מ״גחלבון 15.8 גרם 15.8 גרםסיבים תזונתיים 34.7 גרם 34.7 גרםשומן רווי 89.0 גרם 89.0 גרםכולסטרול 258.0 מ״ג 258.0 מ״גסידן 132.2 מ״ג 132.2 מ״גברזל 4.3 מ״ג 4.3 מ״גאשלגן 1951.2 מ״ג 1951.2 מ״גאבץ 698.6 מ״ג 698.6 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 20 דק׳כולל 45 דק׳
-
פחמימות281 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2749.9 קק״ל 2749.9 קק״לפחמימות 280.9 גרם 280.9 גרםשומן 172.9 גרם 172.9 גרםנתרן 731.5 מ״ג 731.5 מ״גחלבון 15.8 גרם 15.8 גרםסיבים תזונתיים 34.7 גרם 34.7 גרםשומן רווי 89.0 גרם 89.0 גרםכולסטרול 258.0 מ״ג 258.0 מ״גסידן 132.2 מ״ג 132.2 מ״גברזל 4.3 מ״ג 4.3 מ״גאשלגן 1951.2 מ״ג 1951.2 מ״גאבץ 698.6 מ״ג 698.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 2750 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
מלית תפוחים
-
20 גרם חמאה
-
5 תפוחי עץ גרני סמיט גדולים
-
1 כפית גדושה קינמון טחון
-
1 כף קורנפלור
-
2 כפות מיץ לימון
-
1/2 כוס צימוקים בהירים
בצק
-
6 עלי בצק פילו קפוא
-
100 גרם חמאה
-
4 פתי בר וניל בינוניים
הגשה
אופן הכנה
- מפשירים בצק לפי הוראות היצרן. ממיסים חמאה. חותכים תפוחים. מרסקים ביסקוויטים לפירורים.
- מכינים את מלית התפוחים: במחבת ממיסים חמאה, מוסיפים סוכר, קינמון ותפוחים ומערבבים. מבשלים על אש בינונית כ-5 דקות או עד שהתפוחים מתרככים. בקערית ממיסים קורנפלור במיץ לימון ומוסיפים לתערובת. מוסיפים גם צימוקים ומבשלים דקה נוספת עד שהנוזלים במחבת מסמיכים. מצננים לחלוטין.
- מרכיבים את השטרודל ואופים: מניחים עלה פילו על נייר אפייה. מברישים בחמאה מומסת, מפזרים מעט פירורי עוגיות ומכסים בעלה נוסף. חוזרים על הפעולה עד העלה האחרון ומברישים שוב בחמאה מלמעלה. מפזרים על החמאה המומסת את יתרת פירורי העוגיות.
- מניחים בשורה לרוחב השליש התחתון את מלית התפוחים (לאחר שהתקררה). מגלגלים לקבלת רולדה. מעבירים את הרולדה יחד עם נייר האפייה לתבנית תנור. חותכים לפרוסות אך משאירים אותן מחוברות בבסיס, כדי להקל על הפריסה לאחר האפייה.
- מברישים מבחוץ בחמאה מומסת ואופים בחום של 200 מעלות, 20-25 דקות.
- מגישים: מצננים מעט, פורסים לפי הסימון, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
אופן הכנה
- מפשירים בצק לפי הוראות היצרן. ממיסים חמאה. חותכים תפוחים. מרסקים ביסקוויטים לפירורים.
- מכינים את מלית התפוחים: במחבת ממיסים חמאה, מוסיפים סוכר, קינמון ותפוחים ומערבבים. מבשלים על אש בינונית כ-5 דקות או עד שהתפוחים מתרככים. בקערית ממיסים קורנפלור במיץ לימון ומוסיפים לתערובת. מוסיפים גם צימוקים ומבשלים דקה נוספת עד שהנוזלים במחבת מסמיכים. מצננים לחלוטין.
- מרכיבים את השטרודל ואופים: מניחים עלה פילו על נייר אפייה. מברישים בחמאה מומסת, מפזרים מעט פירורי עוגיות ומכסים בעלה נוסף. חוזרים על הפעולה עד העלה האחרון ומברישים שוב בחמאה מלמעלה. מפזרים על החמאה המומסת את יתרת פירורי העוגיות.
- מניחים בשורה לרוחב השליש התחתון את מלית התפוחים (לאחר שהתקררה). מגלגלים לקבלת רולדה. מעבירים את הרולדה יחד עם נייר האפייה לתבנית תנור. חותכים לפרוסות אך משאירים אותן מחוברות בבסיס, כדי להקל על הפריסה לאחר האפייה.
- מברישים מבחוץ בחמאה מומסת ואופים בחום של 200 מעלות, 20-25 דקות.
- מגישים: מצננים מעט, פורסים לפי הסימון, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן