שבלול גבינות ותרד מבצק פילאס פריך
שי-לי ליפא מכינה את המאפה הכי טעים לאירוח חלבי - שבלול גבינות ותרד מבצק פילאס שחום ופריך. הבונוס? עובדים עם בצק מוכן קפוא ונהנים מהכנה מהירה וקלה
שי-לי ליפא מכינה את המאפה הכי טעים לאירוח חלבי - שבלול גבינות ותרד מבצק פילאס שחום ופריך. הבונוס? עובדים עם בצק מוכן קפוא ונהנים מהכנה מהירה וקלה
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1091.0 קק״ל 3273.1 קק״לפחמימות 76.4 גרם 229.3 גרםשומן 68.8 גרם 206.3 גרםנתרן 2702.8 מ״ג 8108.5 מ״גחלבון 40.8 גרם 122.5 גרםסיבים תזונתיים 3.3 גרם 9.8 גרםשומן רווי 37.9 גרם 113.6 גרםכולסטרול 135.6 מ״ג 406.8 מ״גסידן 734.2 מ״ג 2202.7 מ״גברזל 5.6 מ״ג 16.9 מ״גאשלגן 739.7 מ״ג 2219.0 מ״גאבץ 4.5 מ״ג 13.4 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 20 דק׳כולל 55 דק׳
-
פחמימות76 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1091.0 קק״ל 3273.1 קק״לפחמימות 76.4 גרם 229.3 גרםשומן 68.8 גרם 206.3 גרםנתרן 2702.8 מ״ג 8108.5 מ״גחלבון 40.8 גרם 122.5 גרםסיבים תזונתיים 3.3 גרם 9.8 גרםשומן רווי 37.9 גרם 113.6 גרםכולסטרול 135.6 מ״ג 406.8 מ״גסידן 734.2 מ״ג 2202.7 מ״גברזל 5.6 מ״ג 16.9 מ״גאשלגן 739.7 מ״ג 2219.0 מ״גאבץ 4.5 מ״ג 13.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 55 דק׳ | קלוריות 1091 | כמות מנות 3 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1חבילה או 600 גרם בצק פילאס קפוא
-
1 כף שמן זית
-
400 גרם עלי תרד
-
180 גרם גבינת פטה כבשים 5%
-
150 גרם גבינת קשקבל
-
1 קורט אגוז מוסקט
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן.
- מגררים את הגבינות בפומפייה.
- מכינים את המלית: מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית ותרד ומאדים כ-3 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהתרד מתרכך מעט (הוא ממשיך להתרכך גם אחרי שמכבים את הלהבה). מצננים היטב.
- סוחטים היטב את התרד ומעבירים לקערה. מוסיפים גבינות, מתבלים באגוז מוסקט ופלפל שחור ומערבבים.
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- ממלאים, מעצבים ואופים: פורשים את הבצק על משטח העבודה, כשהניילון כלפי מטה. חותכים את הבצק לרוחב בעזרת סכין ל-3 מלבנים בגודל 25X31 ס”מ. מניחים שליש מלית לאורך הקצה הארוך של כל מלבן בצק ומגלגלים לרולדה. סוגרים כל רולדה בקצה ומותחים בידיים כדי להאריך אותה מעט. מלפפים את הרולדה לשבלול לא מהודק (כדי להשאיר לבצק מקום לתפוח).
- מניחים את השבלולים בתבנית כשהתפר כלפי מטה. מברישים בביצה ומפזרים מעל קצח.
- אופים בתנור החם כ-35 דקות עד שהשבלולים שחומים.
- מגישים חם. שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים. להגשה מחממים כמה דקות בתנור ב-170 מעלות.
אופן הכנה
- מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן.
- מגררים את הגבינות בפומפייה.
- מכינים את המלית: מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית ותרד ומאדים כ-3 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהתרד מתרכך מעט (הוא ממשיך להתרכך גם אחרי שמכבים את הלהבה). מצננים היטב.
- סוחטים היטב את התרד ומעבירים לקערה. מוסיפים גבינות, מתבלים באגוז מוסקט ופלפל שחור ומערבבים.
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- ממלאים, מעצבים ואופים: פורשים את הבצק על משטח העבודה, כשהניילון כלפי מטה. חותכים את הבצק לרוחב בעזרת סכין ל-3 מלבנים בגודל 25X31 ס”מ. מניחים שליש מלית לאורך הקצה הארוך של כל מלבן בצק ומגלגלים לרולדה. סוגרים כל רולדה בקצה ומותחים בידיים כדי להאריך אותה מעט. מלפפים את הרולדה לשבלול לא מהודק (כדי להשאיר לבצק מקום לתפוח).
- מניחים את השבלולים בתבנית כשהתפר כלפי מטה. מברישים בביצה ומפזרים מעל קצח.
- אופים בתנור החם כ-35 דקות עד שהשבלולים שחומים.
- מגישים חם. שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים. להגשה מחממים כמה דקות בתנור ב-170 מעלות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן