ריזוטו מג’דרה עם קרם פלפלים קלויים
אודי ואושר משתמשים בשיטה האיטלקית לבישול אורז מושלם ומכינים ריזוטו מג'דרה מנחם עם קרם פלפלים קלויים. מנה נפלאה לארוחת צהריים חורפית
אודי ואושר משתמשים בשיטה האיטלקית לבישול אורז מושלם ומכינים ריזוטו מג'דרה מנחם עם קרם פלפלים קלויים. מנה נפלאה לארוחת צהריים חורפית
- אודי ואושר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 680.2 קק״ל 2720.7 קק״לפחמימות 60.2 גרם 240.9 גרםשומן 34.1 גרם 136.4 גרםנתרן 822.6 מ״ג 3290.6 מ״גחלבון 19.4 גרם 77.7 גרםסיבים תזונתיים 15.4 גרם 61.5 גרםשומן רווי 9.5 גרם 37.8 גרםכולסטרול 34.6 מ״ג 138.3 מ״גסידן 167.7 מ״ג 670.6 מ״גברזל 3.4 מ״ג 13.5 מ״גאשלגן 603.9 מ״ג 2415.5 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 4.3 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה 40 דק׳כולל שעה ו-10 דק׳
-
פחמימות60 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 680.2 קק״ל 2720.7 קק״לפחמימות 60.2 גרם 240.9 גרםשומן 34.1 גרם 136.4 גרםנתרן 822.6 מ״ג 3290.6 מ״גחלבון 19.4 גרם 77.7 גרםסיבים תזונתיים 15.4 גרם 61.5 גרםשומן רווי 9.5 גרם 37.8 גרםכולסטרול 34.6 מ״ג 138.3 מ״גסידן 167.7 מ״ג 670.6 מ״גברזל 3.4 מ״ג 13.5 מ״גאשלגן 603.9 מ״ג 2415.5 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 4.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 20 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעה ו-10 דק׳ | קלוריות 680 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
שקדים
-
1/2 כוס שקדים פרוסים
-
1 כף שמן זית
קרם פלפלים קלויים
-
1 צנצנת פלפלים קלויים
-
5 כפות שמן זית
-
1/2 כוס מים
ריזוטו
-
1 כוס עדשים שחורות
-
1 כוס בורגול עבה
-
3 כפות שמן זית
-
1 כרשה בינונית
-
2 שיני שום
-
1 גבעול תימין טרי
-
1 כוס יין לבן יבש
-
250 מ"ל שמנת לבישול 15% יטבתה
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
1/2 כפית סומאק
-
1/2 כפית שבבי צ’ילי יבש
-
10 עלי בזיליקום
הגשה
-
6 כפות יוגורט 3%
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-150 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה. קולים את השקדים כ-12 דקות. מצננים.
- מניחים את הפלפלים, הממתיק והמלח במעבד המזון וטוחנים למרקם חלק.
- מניחים את העדשים בסיר, מוסיפים מי ברז מספר סנטימטרים מעל גובה העדשים, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים עד לריכוך 20-25 דקות. מסננים.
- מעבירים את הבורגול לקערה חסינת חום, מכסים במים רותחים מספר סנטימטרים מעל גובה הבורגול. מכסים בנייר כסף או בניילון נצמד ומשהים 10 דקות. מסננים.
- קולפים את השום וקוצצים דק. קוצצים את הכרשה, הטימין והבזיליקום.
- מחממים את השמן בסיר רחב על אש גבוהה, מוסיפים את הכרשה ומטגנים 5 דקות.
- מוסיפים את השום והטימין וממשיכים בטיגון 2 דקות נוספות.
- מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה. מוסיפים את קרם הפלפלים והשמנת ומביאים לרתיחה נוספת.
- מתבלים במלח, פלפל השחור, שבבי צ’ילי וסומק, מוסיפים את הבורגול והעדשים המוכנים. מביאים לרתיחה.
- מוסיפים את הבזיליקום, מערבבים ומגישים עם היוגורט והשקדים הקלויים.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-150 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה. קולים את השקדים כ-12 דקות. מצננים.
- מניחים את הפלפלים, הממתיק והמלח במעבד המזון וטוחנים למרקם חלק.
- מניחים את העדשים בסיר, מוסיפים מי ברז מספר סנטימטרים מעל גובה העדשים, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים עד לריכוך 20-25 דקות. מסננים.
- מעבירים את הבורגול לקערה חסינת חום, מכסים במים רותחים מספר סנטימטרים מעל גובה הבורגול. מכסים בנייר כסף או בניילון נצמד ומשהים 10 דקות. מסננים.
- קולפים את השום וקוצצים דק. קוצצים את הכרשה, הטימין והבזיליקום.
- מחממים את השמן בסיר רחב על אש גבוהה, מוסיפים את הכרשה ומטגנים 5 דקות.
- מוסיפים את השום והטימין וממשיכים בטיגון 2 דקות נוספות.
- מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה. מוסיפים את קרם הפלפלים והשמנת ומביאים לרתיחה נוספת.
- מתבלים במלח, פלפל השחור, שבבי צ’ילי וסומק, מוסיפים את הבורגול והעדשים המוכנים. מביאים לרתיחה.
- מוסיפים את הבזיליקום, מערבבים ומגישים עם היוגורט והשקדים הקלויים.
הערות
- לגרסת פרווה משתמשים בשמנת סויה או אורז ומורידים את היוגורט בהגשה
הערות
- לגרסת פרווה משתמשים בשמנת סויה או אורז ומורידים את היוגורט בהגשה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן