רולדת פטריות מוקרמת עם גבינות

איילת הירשמן מכינה מנה נוסטלגית - רולדת פטריות מוקרמת עם המון גבינה ומלית עסיסית. מנה מרשימה וטעימה לאירוח חלבי שכל המשפחה תאהב
איילת הירשמן מכינה מנה נוסטלגית - רולדת פטריות מוקרמת עם המון גבינה ומלית עסיסית. מנה מרשימה וטעימה לאירוח חלבי שכל המשפחה תאהב
  • איילת הירשמן
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • פחמימות
    19 גרם
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 541.0 קק״ל 3246.1 קק״ל
    פחמימות 18.5 גרם 110.7 גרם
    שומן 43.8 גרם 262.5 גרם
    נתרן 1012.2 מ״ג 6073.0 מ״ג
    חלבון 18.1 גרם 108.9 גרם
    סיבים תזונתיים 1.7 גרם 10.0 גרם
    שומן רווי 25.7 גרם 154.3 גרם
    כולסטרול 277.5 מ״ג 1664.7 מ״ג
    סידן 309.2 מ״ג 1855.1 מ״ג
    ברזל 2.3 מ״ג 13.6 מ״ג
    אשלגן 1165.8 מ״ג 6994.9 מ״ג
    אבץ 2.8 מ״ג 16.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • פחמימות
    19 גרם
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 541.0 קק״ל 3246.1 קק״ל
    פחמימות 18.5 גרם 110.7 גרם
    שומן 43.8 גרם 262.5 גרם
    נתרן 1012.2 מ״ג 6073.0 מ״ג
    חלבון 18.1 גרם 108.9 גרם
    סיבים תזונתיים 1.7 גרם 10.0 גרם
    שומן רווי 25.7 גרם 154.3 גרם
    כולסטרול 277.5 מ״ג 1664.7 מ״ג
    סידן 309.2 מ״ג 1855.1 מ״ג
    ברזל 2.3 מ״ג 13.6 מ״ג
    אשלגן 1165.8 מ״ג 6994.9 מ״ג
    אבץ 2.8 מ״ג 16.8 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מאפים מלוחים
איילת הירשמן
X

דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

ציפוי

הצטרפו לקבוצת הטלגרם השקטה שלנו

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרדפים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו היטב בתרסיס שמן.
  2. פורסים דק את הבצל והפטריות. קוצצים את השמיר והפטרוזיליה.
  3. מגרדים על פומפייה את גבינת הקשקבל. מפרידים את הביצים.
  4. מכינים את הבצק: ממיסים את החמאה במחבת גדולה, מוסיפים את הקמח ומערבבים במטרפה. מוסיפים את החלב, מבשלים מעל להבה בינונית-גבוהה 1-2 דקות, תוך ערבוב, עד שמתקבלת רביכה סמיכה. מכבים את הלהבה.
  5. מוסיפים למחבת את החלמונים והמלח וטורפים היטב במטרפה ידנית. בשלב הזה הבצק רך מאוד אבל נפרד מדפנות הסיר וקל לערבב אותו, הסמיכות שלו מזכירה שמנת מתוקה מוקצפת היטב.
  6. מעבירים שתי כפות מהבצק הרך לקערה נפרדת (שתי הכפות האלה יתווספו למלית הפטריות).
  7. שמים את החלבונים במיקסר ומקציבים לקצף יציב. מוסיפים את הקצף לבצק ומערבבים בכמה תנועות קיפול לעיסה אחידה. היא הופכת דלילה יותר וזה בסדר גמור.
  8. משטחים על נייר האפייה ואופים 15 דקות, עד הזהבה. מוציאים מהתנור, אבל לא מכבים אותו. מחממים ל-200 מעלות.
  9. מכינים את המלית: מחממים את החמאה במחבת ומטגנים את הבצל כ-7 דקות, עד שהוא שקוף.
  10. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שהן מאבדות מהנוזלים שלהן ומשחימות. מוסיפים את המלח, הפלפל, השמיר, אבקת מרק הפטריות והפטרוזיליה, מערבבים, מסירים מהאש ומצננים כמה דקות.
  11. מוסיפים את שתי כפות הבצק ששמרנו בצד ומערבבים. מניחים לצינון מלא בטמפרטורת החדר.
  12. מניחים את התבנית עם הבצק בתוכה על משטח עבודה. מניחים את המלית על הבצק ומשטחים אותה עליו, אבל משאירים בצדדים רווח של 2 ס”מ בצק ללא מלית. מתחילים לגלגל את הבצק לרולדה ובמקביל מסירים את נייר האפייה. מהדקים את הרולדה היטב.
  13. מורחים את הגלילה בשמנת החמוצה ומפזרים עליה את הקשקבל. אופים 10-12 דקות עד שהגבינה נמסה. מגישים מיד.

הערות

  • בזמן קילוף נייר האפייה אפשר להחזיק בצד סכין לא חדה ולעזור לבצק להיפרד מהנייר בעזרת גירוד עדין שלו בסכין

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
רולדת פטריות מוקרמת עם גבינות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

קטגוריות

אביזרים

טכניקות