רוטב ברביקיו ביתי בקלי קלות
לכבוד יום העצמאות, עז תלם מפנק אותנו במתכון מושלם של רוטב ברביקיו תוצרת בית שמכינים בקלי קלות. והבונוס? אתם שולטים בטעם ובריח ויוצרים רוטב בלי חומרים משמרים
לכבוד יום העצמאות, עז תלם מפנק אותנו במתכון מושלם של רוטב ברביקיו תוצרת בית שמכינים בקלי קלות. והבונוס? אתם שולטים בטעם ובריח ויוצרים רוטב בלי חומרים משמרים
- עז תלם
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 102.0 קק״ל 815.9 קק״לפחמימות 20.0 גרם 160.4 גרםשומן 1.6 גרם 12.7 גרםנתרן 1139.8 מ״ג 9118.5 מ״גחלבון 2.1 גרם 16.5 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 13.6 גרםשומן רווי 0.2 גרם 1.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 23.5 מ״ג 187.7 מ״גברזל 1.0 מ״ג 7.9 מ״גאשלגן 357.7 מ״ג 2861.5 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 2.4 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 15 דק׳כולל 30 דק׳
-
פחמימות20 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 102.0 קק״ל 815.9 קק״לפחמימות 20.0 גרם 160.4 גרםשומן 1.6 גרם 12.7 גרםנתרן 1139.8 מ״ג 9118.5 מ״גחלבון 2.1 גרם 16.5 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 13.6 גרםשומן רווי 0.2 גרם 1.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 23.5 מ״ג 187.7 מ״גברזל 1.0 מ״ג 7.9 מ״גאשלגן 357.7 מ״ג 2861.5 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 2.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 102 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 בצל בינוני
-
1 כף שמן זית
-
2 כפות רסק עגבניות
-
6 כפות קטשופ
-
1/2כוס או 120 מ"ל רוטב סויה
-
1/2כוס או 100 גרם סוכר חום בהיר – דמררה
-
1 כפית פפריקה מתוקהאו חריפה
-
1 כפית פפריקה מעושנת
-
4 כפות חומץ 5%
-
1/2 כוס מים
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- חותכים את הבצל לקוביות קטנות (ואפשר גם לגרר בפומפייה ולהוסיף לסיר עם הנוזלים שניגרו ממנו).
- מחממים בסיר קטן את השמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-3-4 דקות, עד שנראה שקוף.
- מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים כדקה נוספת.
- מוסיפים את כל שאר חומרי הרוטב ואת המים (1/2 כוס).
- מערבבים היטב. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים מעל להבה נמוכה (ללא כיסוי) כ-15 דקות עד שהטעמים יתמזגו. מקפידים לערבב מדי פעם שלא יישרף בתחתית.
- אם הרוטב נראה סמיך מדי (שומעים את הבועות) מוסיפים מעט מים לפי הצורך.
- טועמים את הרוטב ומאזנים טעמים - אם מתוק מדי מוסיפים חומץ, אם חמוץ או מלוח מדי מוסיפים סוכר. מסירים מהאש ומניחים להתקרר.
- מעבירים לצנצנת. הרוטב נשמר בקירור חודש בקלות.
הפקה מסחרית עבור חברת מזרח ומערב
מתכון וצילום: עז תלם
אופן הכנה
- חותכים את הבצל לקוביות קטנות (ואפשר גם לגרר בפומפייה ולהוסיף לסיר עם הנוזלים שניגרו ממנו).
- מחממים בסיר קטן את השמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-3-4 דקות, עד שנראה שקוף.
- מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים כדקה נוספת.
- מוסיפים את כל שאר חומרי הרוטב ואת המים (1/2 כוס).
- מערבבים היטב. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים מעל להבה נמוכה (ללא כיסוי) כ-15 דקות עד שהטעמים יתמזגו. מקפידים לערבב מדי פעם שלא יישרף בתחתית.
- אם הרוטב נראה סמיך מדי (שומעים את הבועות) מוסיפים מעט מים לפי הצורך.
- טועמים את הרוטב ומאזנים טעמים - אם מתוק מדי מוסיפים חומץ, אם חמוץ או מלוח מדי מוסיפים סוכר. מסירים מהאש ומניחים להתקרר.
- מעבירים לצנצנת. הרוטב נשמר בקירור חודש בקלות.
הפקה מסחרית עבור חברת מזרח ומערב
מתכון וצילום: עז תלם
הערות
- אפשר להשתמש בכל סוג חומץ שרוצים - בן יין אדום או לבן, חומץ תפוחים וכו'
- חשוב לטעום את הרוטב ולהוסיף מלח או פלפל שחור לפי הטעם
הערות
- אפשר להשתמש בכל סוג חומץ שרוצים - בן יין אדום או לבן, חומץ תפוחים וכו'
- חשוב לטעום את הרוטב ולהוסיף מלח או פלפל שחור לפי הטעם
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן