קרקרים מקמח כוסמין עם גוואקמולי
אוהבים קרקרים? גם אנחנו. אז למה שלא תכינו אותם בעצמכם? אפרת ליכטנשטט מלמדת איך להכין קרקרים מקמח כוסמין - ביתיים, בריאים וטעימים
אוהבים קרקרים? גם אנחנו. אז למה שלא תכינו אותם בעצמכם? אפרת ליכטנשטט מלמדת איך להכין קרקרים מקמח כוסמין - ביתיים, בריאים וטעימים
- אפרת ליכטנשטט
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 162.5 קק״ל 3249.2 קק״לפחמימות 13.3 גרם 265.5 גרםשומן 10.9 גרם 217.6 גרםנתרן 468.9 מ״ג 9377.7 מ״גחלבון 3.6 גרם 71.9 גרםסיבים תזונתיים 3.7 גרם 73.3 גרםשומן רווי 1.5 גרם 29.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 28.9 מ״ג 577.3 מ״גברזל 1.3 מ״ג 25.7 מ״גאשלגן 188.1 מ״ג 3761.4 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 19.7 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 15 דק׳כולל 35 דק׳
-
פחמימות13 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 162.5 קק״ל 3249.2 קק״לפחמימות 13.3 גרם 265.5 גרםשומן 10.9 גרם 217.6 גרםנתרן 468.9 מ״ג 9377.7 מ״גחלבון 3.6 גרם 71.9 גרםסיבים תזונתיים 3.7 גרם 73.3 גרםשומן רווי 1.5 גרם 29.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 28.9 מ״ג 577.3 מ״גברזל 1.3 מ״ג 25.7 מ״גאשלגן 188.1 מ״ג 3761.4 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 19.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 35 דק׳ | קלוריות 163 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
350גרם או 2 כוסות קמח כוסמין מלא
-
2 כפיות מלח דק
-
2 כפות שומשום
-
2 כפות זרעי פשתן
-
1/2 כוס שמן זית
-
1/2 כוס מים רותחים
קישוט
-
1 חופן שומשום
-
1 חופן גרעיני חמנייה
גוואקמולי
-
2 אבוקדו בינוניים
-
1 כף מיץ לימון
-
1 שן שום
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
1/4 כפית שבבי צ’ילי יבש
-
4 עגבניות שרי בינוניות
אופן הכנה
- משרים את זרעי הפשתן במים פושרים כ-15 דקות ומסננים.
- מחממים את התנור ל-165 מעלות.
- מערבבים בקערה גדולה את הקמח, המלח, השומשום וזרעי הפשתן.
- מוסיפים את השמן ומערבבים קלות.
- מוסיפים את המים הרותחים ובעזרת הידיים לשים לבצק אחיד, רך ונעים.
- מחלקים את הבצק לשני כדורים ומרדדים כל כדור על גבי נייר אפייה לעובי 1/2 ס”מ.
- מפזרים את השומשום וגרעיני החמנית וחותכים למעויינים עם גלגלת פיצה או סכין חדה.
- מעבירים את הנייר לתבנית התנור ואופים כ-10-18 דקות, או עד שהקרקרים זהובים וקשים.
- מכינים את הגוואקמולי: שמים את כל הרכיבים במעבד המזון ומעבדים עד שהממרח אחיד. טועמים ומוסיפים את המלח, הפלפל והלימון לפי הצורך.
אופן הכנה
- משרים את זרעי הפשתן במים פושרים כ-15 דקות ומסננים.
- מחממים את התנור ל-165 מעלות.
- מערבבים בקערה גדולה את הקמח, המלח, השומשום וזרעי הפשתן.
- מוסיפים את השמן ומערבבים קלות.
- מוסיפים את המים הרותחים ובעזרת הידיים לשים לבצק אחיד, רך ונעים.
- מחלקים את הבצק לשני כדורים ומרדדים כל כדור על גבי נייר אפייה לעובי 1/2 ס”מ.
- מפזרים את השומשום וגרעיני החמנית וחותכים למעויינים עם גלגלת פיצה או סכין חדה.
- מעבירים את הנייר לתבנית התנור ואופים כ-10-18 דקות, או עד שהקרקרים זהובים וקשים.
- מכינים את הגוואקמולי: שמים את כל הרכיבים במעבד המזון ומעבדים עד שהממרח אחיד. טועמים ומוסיפים את המלח, הפלפל והלימון לפי הצורך.
הערות
- אפשר להוסיף לבצק איזה תבלינים שאוהבים: קימל, קצח, זרעי כוסברה ועוד
הערות
- אפשר להוסיף לבצק איזה תבלינים שאוהבים: קימל, קצח, זרעי כוסברה ועוד
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
הי. אפשר לשלב קמח כוסמין לבן וקמח חיטה מלא? פשוט אין לי כוסמין מלא כרגע…
היי מיכל,
בטח, את יכולה להשתמש בכל תערובת קמחים שבא לך. יכול להיות שבגלל השימוש בקמח לבן יהיה צריך לשים מעט פחות מים במתכון, אז כדאי להתחיל עם חצי מכמות המים ולראות אם נוצר בצק נעים. אם כן, לא צריך להוסיף יותר מהם. בהצלחה!