קרפ תרד במילוי פלפלים, בצל וגבינה
- אפרת ליכטנשטט
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 244.0 קק״ל 1952.3 קק״לפחמימות 30.1 גרם 240.5 גרםשומן 9.0 גרם 71.9 גרםנתרן 1010.8 מ״ג 8086.7 מ״גחלבון 11.3 גרם 90.0 גרםסיבים תזונתיים 4.6 גרם 36.7 גרםשומן רווי 2.0 גרם 15.6 גרםכולסטרול 66.7 מ״ג 533.9 מ״גסידן 113.2 מ״ג 905.6 מ״גברזל 2.5 מ״ג 20.1 מ״גאשלגן 420.0 מ״ג 3359.7 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 13.4 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 25 דק׳כולל 55 דק׳
-
פחמימות30 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 244.0 קק״ל 1952.3 קק״לפחמימות 30.1 גרם 240.5 גרםשומן 9.0 גרם 71.9 גרםנתרן 1010.8 מ״ג 8086.7 מ״גחלבון 11.3 גרם 90.0 גרםסיבים תזונתיים 4.6 גרם 36.7 גרםשומן רווי 2.0 גרם 15.6 גרםכולסטרול 66.7 מ״ג 533.9 מ״גסידן 113.2 מ״ג 905.6 מ״גברזל 2.5 מ״ג 20.1 מ״גאשלגן 420.0 מ״ג 3359.7 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 13.4 מ״גסגור
תרד – מפוצץ בוויטמינים, ברזל, אבץ וחומצה פולית. הוא כבר קנה לו מקום של כבוד בסלטים אבל כדאי למצוא דרכים נוספות לשלב אותו בתפריט היומי ובמיוחד בתפריט של הילדים. הרבה ילדים נרתעים מ”אוכל ירוק” ואני רואה בזה משימה להכיר לפיצים מאכלים ירוקים ולהתמוגג כשהם אוכלים אותם ו”פנקייק ירוק” או קרפ תרד זה לגמרי מאכל אהוב ומבוקש בתפריט אצלנו.
הפיצים שלי לא מוותרים על מילוי של קוטג’, ולקהל מבוגר יותר אני מכינה ירקות מוקפצים כמו אפונה ובצל. למעשה תוכלו למלא את הקרפ בכל מילוי מלוח או לאכול אותו סתם כך, מישהו אמר בעמידה ליד השיש?
מרכיבים 18 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 55 דק׳ | קלוריות 244 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
בלילה
-
2 ביצים L
-
1 1/4 כוסות חלב 3%
-
1 כפית מלח דק
-
1כוס או 140 גרם קמח כוסמין מלא
-
1/2כוס או 70 גרם קמח לבן
-
1 כפית אבקת אפייה
-
150גרם או 1/2 שקית עלי תרד
-
3 כפות שמן זית
מילוי
-
2 בצלים בינוניים
-
1/2 פלפל אדום בינוני
-
1 כוס פטריות שיטאקה מיובשות
-
3/4 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
1 חופן פטרוזיליה
הגשה
-
100 גרם גבינת פטה 5%
-
1 חופן פיסטוקים קלופים קלויים
אופן הכנה
- שוטפים היטב את התרד ונפטרים מהגבעולים הקשים.
- חותכים את הבצל לפרוסות גדולות ואת הפלפל לפרוסות דקות.
- קוצצים את הכוסברה והפיסטוק.
- משרים את הפטריות המיובשות במים כ-30 דקות, מסננים וקוצצים.
- מתיזים את תרסיס השמן על מחבת גדולה ומוסיפים את התרד הרטוב. מקפיצים כ-3 דקות עד שהוא הופך סמרטוטי, ומעבירים לקרש חיתוך. בעזרת סכין גדולה קוצצים את התרד דק דק.
- שמים את כל רכיבי הקרפ, כולל התרד, בבלנדר ומערבלים למרקם אחיד. מעבירים לקערה כדי לבדוק את סמיכות הבלילה.
- משמנים קלות מחבת גדולה בעזרת נייר סופג ומעט תרסיס שמן. מכינים קרפ אחד קטן ומחליטים אם צריך להוסיף עוד כמה כפות חלב, או עוד כמה כפות קמח. הבלילה צריכה להתפזר באופן דק ואחיד על המחבת.
- מטגנים את הקרפים כמה דקות מכל צד, ועורמים בערמה עד למילוי.
- מכינים את המילוי: במחבת גדולה מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את הפלפלים, המלח והפלפל ומטגנים כמה דקות יחד. מכבים את האש ומוסיפים את הפטרוזיליה והפטריות ומערבבים.
- מגלגלים את המילוי בתוך הקרפים ומגישים עם הגבינה, הפיסטוקים, וכל מה שאוהבים.
אופן הכנה
- שוטפים היטב את התרד ונפטרים מהגבעולים הקשים.
- חותכים את הבצל לפרוסות גדולות ואת הפלפל לפרוסות דקות.
- קוצצים את הכוסברה והפיסטוק.
- משרים את הפטריות המיובשות במים כ-30 דקות, מסננים וקוצצים.
- מתיזים את תרסיס השמן על מחבת גדולה ומוסיפים את התרד הרטוב. מקפיצים כ-3 דקות עד שהוא הופך סמרטוטי, ומעבירים לקרש חיתוך. בעזרת סכין גדולה קוצצים את התרד דק דק.
- שמים את כל רכיבי הקרפ, כולל התרד, בבלנדר ומערבלים למרקם אחיד. מעבירים לקערה כדי לבדוק את סמיכות הבלילה.
- משמנים קלות מחבת גדולה בעזרת נייר סופג ומעט תרסיס שמן. מכינים קרפ אחד קטן ומחליטים אם צריך להוסיף עוד כמה כפות חלב, או עוד כמה כפות קמח. הבלילה צריכה להתפזר באופן דק ואחיד על המחבת.
- מטגנים את הקרפים כמה דקות מכל צד, ועורמים בערמה עד למילוי.
- מכינים את המילוי: במחבת גדולה מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את הפלפלים, המלח והפלפל ומטגנים כמה דקות יחד. מכבים את האש ומוסיפים את הפטרוזיליה והפטריות ומערבבים.
- מגלגלים את המילוי בתוך הקרפים ומגישים עם הגבינה, הפיסטוקים, וכל מה שאוהבים.
הערות
- אפשר להחליף את התרד הטרי ב-150 גרם מדליוני תרד קפוא, מופשר
הערות
- אפשר להחליף את התרד הטרי ב-150 גרם מדליוני תרד קפוא, מופשר
תגובה (1)
אפשר להחליף את החלב במשקה אחר?