קרפ שוקולד ביתי שילדים ממש אוהבים
כבר לא צריך לקנות בקניון - מהיום אפשר להכין בקלות ובמהירות קרפ שוקולד ביתי ב-10 דקות. מצטיידים מראש בממרח שוקולד שאוהבים ונהנים מארוחה מתוקה
כבר לא צריך לקנות בקניון - מהיום אפשר להכין בקלות ובמהירות קרפ שוקולד ביתי ב-10 דקות. מצטיידים מראש בממרח שוקולד שאוהבים ונהנים מארוחה מתוקה
- איילת הירשמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 200.3 קק״ל 3004.4 קק״לפחמימות 21.0 גרם 315.3 גרםשומן 10.9 גרם 163.3 גרםנתרן 130.8 מ״ג 1961.7 מ״גחלבון 3.7 גרם 55.5 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 12.3 גרםשומן רווי 4.1 גרם 60.8 גרםכולסטרול 40.0 מ״ג 599.6 מ״גסידן 68.1 מ״ג 1022.1 מ״גברזל 1.0 מ״ג 15.5 מ״גאשלגן 114.7 מ״ג 1720.3 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 6.2 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 15 דק׳כולל 30 דק׳
-
פחמימות21 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 200.3 קק״ל 3004.4 קק״לפחמימות 21.0 גרם 315.3 גרםשומן 10.9 גרם 163.3 גרםנתרן 130.8 מ״ג 1961.7 מ״גחלבון 3.7 גרם 55.5 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 12.3 גרםשומן רווי 4.1 גרם 60.8 גרםכולסטרול 40.0 מ״ג 599.6 מ״גסידן 68.1 מ״ג 1022.1 מ״גברזל 1.0 מ״ג 15.5 מ״גאשלגן 114.7 מ״ג 1720.3 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 6.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 200 | כמות מנות 15 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- שמים בקערה גדולה את הקמח, הסוכר החום והמלח. יוצרים גומה במרכז, מוסיפים את הביצים, השמן ושתי כפיות מהחלב וטורפים במטרפה ידנית עד שהעיסה חלקה.
- יוצקים פנימה בהדרגה את שאר החלב, תוך ערבוב מתמיד במטרפה, עד שהבלילה נראית כמו שמנת מתוקה לפני ההקצפה. משהים את הבלילה ל-15 דקות לפחות.
- מחממים על הכיריים מחבת בקוטר 18-20 ס”מ. ממיסים את החמאה במחבת ויוצקים מיד לתוך הבלילה הקרה. מערבבים ומחזירים את המחבת לאש.
- מודדים כ-1/2 מצקת מהבלילה, יוצקים למחבת ומטים מיד את המחבת כדי שהבלילה תכסה את כולה. מטגנים עד שהקרפ מזהיב בחלקו התחתון, כ-20 שניות בערך, הופכים ומטגנים עוד 20 שניות. מחליקים לצלחת מרופדת בנייר סופג, וממשיכים לטגן את שאר הקרפים. אם חסר שומן במחבת, מוסיפים עוד קצת חמאה.
- מניחים קרפ על צלחת או משטח עבודה, מורחים במרכז את הממרח ומקפלים לחצי ואז לרבע. ממשיכים עם שאר הקרפים והממרח. מסדרים בצלחת הגשה, מוסיפים תותים חתוכים ומגישים.
אופן הכנה
- שמים בקערה גדולה את הקמח, הסוכר החום והמלח. יוצרים גומה במרכז, מוסיפים את הביצים, השמן ושתי כפיות מהחלב וטורפים במטרפה ידנית עד שהעיסה חלקה.
- יוצקים פנימה בהדרגה את שאר החלב, תוך ערבוב מתמיד במטרפה, עד שהבלילה נראית כמו שמנת מתוקה לפני ההקצפה. משהים את הבלילה ל-15 דקות לפחות.
- מחממים על הכיריים מחבת בקוטר 18-20 ס”מ. ממיסים את החמאה במחבת ויוצקים מיד לתוך הבלילה הקרה. מערבבים ומחזירים את המחבת לאש.
- מודדים כ-1/2 מצקת מהבלילה, יוצקים למחבת ומטים מיד את המחבת כדי שהבלילה תכסה את כולה. מטגנים עד שהקרפ מזהיב בחלקו התחתון, כ-20 שניות בערך, הופכים ומטגנים עוד 20 שניות. מחליקים לצלחת מרופדת בנייר סופג, וממשיכים לטגן את שאר הקרפים. אם חסר שומן במחבת, מוסיפים עוד קצת חמאה.
- מניחים קרפ על צלחת או משטח עבודה, מורחים במרכז את הממרח ומקפלים לחצי ואז לרבע. ממשיכים עם שאר הקרפים והממרח. מסדרים בצלחת הגשה, מוסיפים תותים חתוכים ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן