קרפ מקמח אורז במילוי תפוחי אדמה בנוסח הודי
ישראל אהרוני לוקח אותנו לטיול בהודו בלי לארוז מזוודה, ומכין קרפ מקמח אורז במילוי תפוחי אדמה מתובל. מנה טעימה לפתוח איתה ארוחה הודית
ישראל אהרוני לוקח אותנו לטיול בהודו בלי לארוז מזוודה, ומכין קרפ מקמח אורז במילוי תפוחי אדמה מתובל. מנה טעימה לפתוח איתה ארוחה הודית
- ישראל אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 244.9 קק״ל 2449.3 קק״לפחמימות 10.1 גרם 100.6 גרםשומן 22.8 גרם 227.7 גרםנתרן 493.2 מ״ג 4932.5 מ״גחלבון 3.8 גרם 37.9 גרםסיבים תזונתיים 2.5 גרם 24.7 גרםשומן רווי 18.9 גרם 188.6 גרםכולסטרול 33.2 מ״ג 331.8 מ״גסידן 54.5 מ״ג 545.4 מ״גברזל 2.0 מ״ג 19.7 מ״גאשלגן 295.0 מ״ג 2949.8 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 8.1 מ״גסגור
-
מרכיבים22
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
פחמימות10 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 244.9 קק״ל 2449.3 קק״לפחמימות 10.1 גרם 100.6 גרםשומן 22.8 גרם 227.7 גרםנתרן 493.2 מ״ג 4932.5 מ״גחלבון 3.8 גרם 37.9 גרםסיבים תזונתיים 2.5 גרם 24.7 גרםשומן רווי 18.9 גרם 188.6 גרםכולסטרול 33.2 מ״ג 331.8 מ״גסידן 54.5 מ״ג 545.4 מ״גברזל 2.0 מ״ג 19.7 מ״גאשלגן 295.0 מ״ג 2949.8 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 8.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 22 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 245 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
מילוי
-
5 תפוחי אדמה בינוניים
-
30 גרם חמאה
-
3 בצלי שאלוט קטנים
-
3 שיני שום
-
1 פלפל צ’ילי ירוק קטן
-
2 ס"מ שורש ג’ינג’ר
-
1 צרור כוסברה
-
2 כפיות זרעי כמון
-
2 כפיות זרעי כוסברה
-
1/2 כפית כורכום
-
4 כפות מיץ לימון
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
קרפ
טיגון
הגשה
-
1 גביע יוגורט 3%
אופן הכנה
- מכינים את המילוי: מחממים תנור ל-200 מעלות ועוטפים את תפוחי האדמה בנייר כסף.
- אופים את תפוחי האדמה בתנור החם כ-30 דקות, עד שהם רכים מאוד. קולפים, מעבירים לקערה ומועכים לפירה לא חלק לגמרי, עם קצת גושים.
- קוצצים דק את בצלי השאלוט, שיני השום, הפלפל החריף הירוק, הג’ינג’ר והכוסברה.
- מחממים מחבת על אש בינונית וממיסים בה חמאה.
- מטגנים במחבת את בצלי השאלוט, השום, הפלפל החריף והג’ינג’ר כ-2 דקות, עד שהם מתרככים מעט.
- מוסיפים את זרעי הכמון, זרעי הכוסברה והכורכום ומערבבים.
- מוסיפים מיץ לימון, מלח ופלפל שחור ומערבבים. מסירים מהאש ומעבירים לקערת הפירה. מוסיפים כוסברה קצוצה ומערבבים היטב.
- מכינים את הקרפים: מגררים את הג’ינג’ר במיקרופליין ושמים בקערה. קוצצים את הכוסברה ומוסיפים לקערה.
- מוסיפים לקערה את יתר מרכיבי הקרפ וטורפים היטב בעזרת מטרפה.
- מחממים מחבת משומנת היטב, יוצקים למחבת מצקת מלאה בתערובת הקרפ ומטים את המחבת מצד לצד כך שהתערובת תתפשט במחבת ליצירת קרפ דק. מטגנים כדקה מצד אחד, הופכים לצד השני ומטגנים עוד דקה. חוזרים על הפעולה עם יתר הקרפים.
- ממלאים: שמים בכל קרפ תלולית מתערובת תפוחי האדמה ומגלגלים לקרפ הדוק.
- מגישים עם יוגורט.
אופן הכנה
- מכינים את המילוי: מחממים תנור ל-200 מעלות ועוטפים את תפוחי האדמה בנייר כסף.
- אופים את תפוחי האדמה בתנור החם כ-30 דקות, עד שהם רכים מאוד. קולפים, מעבירים לקערה ומועכים לפירה לא חלק לגמרי, עם קצת גושים.
- קוצצים דק את בצלי השאלוט, שיני השום, הפלפל החריף הירוק, הג’ינג’ר והכוסברה.
- מחממים מחבת על אש בינונית וממיסים בה חמאה.
- מטגנים במחבת את בצלי השאלוט, השום, הפלפל החריף והג’ינג’ר כ-2 דקות, עד שהם מתרככים מעט.
- מוסיפים את זרעי הכמון, זרעי הכוסברה והכורכום ומערבבים.
- מוסיפים מיץ לימון, מלח ופלפל שחור ומערבבים. מסירים מהאש ומעבירים לקערת הפירה. מוסיפים כוסברה קצוצה ומערבבים היטב.
- מכינים את הקרפים: מגררים את הג’ינג’ר במיקרופליין ושמים בקערה. קוצצים את הכוסברה ומוסיפים לקערה.
- מוסיפים לקערה את יתר מרכיבי הקרפ וטורפים היטב בעזרת מטרפה.
- מחממים מחבת משומנת היטב, יוצקים למחבת מצקת מלאה בתערובת הקרפ ומטים את המחבת מצד לצד כך שהתערובת תתפשט במחבת ליצירת קרפ דק. מטגנים כדקה מצד אחד, הופכים לצד השני ומטגנים עוד דקה. חוזרים על הפעולה עם יתר הקרפים.
- ממלאים: שמים בכל קרפ תלולית מתערובת תפוחי האדמה ומגלגלים לקרפ הדוק.
- מגישים עם יוגורט.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן