קציצות בשר ברוטב עגבניות צלויות

אין מנה מנחמת כמו קציצות, במיוחד כשהן מוגשות ברוטב עגבניות. עז תלם מגיש קציצות בשר ברוטב עגבניות צלויות שכיף לנגב עם פרוסת חלה
אין מנה מנחמת כמו קציצות, במיוחד כשהן מוגשות ברוטב עגבניות. עז תלם מגיש קציצות בשר ברוטב עגבניות צלויות שכיף לנגב עם פרוסת חלה
  • עז תלם
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    20
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • פחמימות
    27 גרם
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 927.0 קק״ל 4634.9 קק״ל
    פחמימות 27.2 גרם 136.2 גרם
    שומן 76.4 גרם 382.2 גרם
    נתרן 2059.9 מ״ג 10299.4 מ״ג
    חלבון 32.8 גרם 163.9 גרם
    סיבים תזונתיים 5.1 גרם 25.3 גרם
    שומן רווי 12.1 גרם 60.3 גרם
    כולסטרול 136.8 מ״ג 683.8 מ״ג
    סידן 144.9 מ״ג 724.5 מ״ג
    ברזל 5.8 מ״ג 29.2 מ״ג
    אשלגן 1312.1 מ״ג 6560.5 מ״ג
    אבץ 6.2 מ״ג 31.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    20
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • פחמימות
    27 גרם
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 927.0 קק״ל 4634.9 קק״ל
    פחמימות 27.2 גרם 136.2 גרם
    שומן 76.4 גרם 382.2 גרם
    נתרן 2059.9 מ״ג 10299.4 מ״ג
    חלבון 32.8 גרם 163.9 גרם
    סיבים תזונתיים 5.1 גרם 25.3 גרם
    שומן רווי 12.1 גרם 60.3 גרם
    כולסטרול 136.8 מ״ג 683.8 מ״ג
    סידן 144.9 מ״ג 724.5 מ״ג
    ברזל 5.8 מ״ג 29.2 מ״ג
    אשלגן 1312.1 מ״ג 6560.5 מ״ג
    אבץ 6.2 מ״ג 31.2 מ״ג
    סגור

אחת המנות האהובות עליי היא קציצות ברוטב עגבניות, וכאן שדרגתי את המתכון עם שלושה גוונים של עגבניות: אני משתמש ברסק אורגני מלא בטעם מרוכז, עגבניות מרוסקות איטלקיות, ועגבניות צלויות בתנור עם שום שמוסיפות טעם משגע וניחוח מעט מעושן.
המרכיב הסודי שלי במנה הוא רוטב סויה, שאני אוהב להוסיף גם למנות שהן לא אסיאתיות. הוא מוסיף טעם בשרני שמחזק מאוד את הטעמים הטבעיים של הבשר והעגבניות. אפשר להכין בלעדיו, יהיה פחות טעים.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
אוכל שילדים אוהבים
עז תלם
X

דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

עגבניות צלויות

רוטב

טיגון

הצטרפו לקבוצת הטלגרם השקטה שלנו

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-190 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  2. חוצים את העגבניות וראשי השום לרוחב. מניחים את העגבניות והשום על התבנית עם הצד החתוך כלפי מטה. מזלפים את השמן ואופים 20-30 דקות, עד שהעגבניות רכות וזהובות והשום רך וצלוי.
  3. מכינים את הרוטב: חותכים את הבצל לקוביות קטנות.
  4. מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח. מוסיפים את הבצל ומטגנים 5-7 דקות על להבה גבוהה עד הזהבה קלה.
  5. מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים היטב 30-40 שניות.
  6. מוסיפים את רוטב הסויה והעגבניות המרוסקות. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה, מתבלים במלח ופלפל שחור, הסוכר והאורגנו. מבשלים על להבה בינונית נמוכה בזמן שמכינים את הקציצות.
  7. מכינים את הקציצות: קוצצים את הפטרוזיליה והנענע.
  8.  משרים את החלה במים 2 דקות וסוחטים היטב.
  9. שמים בקערה את כל רכיבי הקציצות, מערבבים היטב ולשים את התערובת היטב כ-2 דקות. מוציאים בעזרת כף מעט מהתערובת ומגלגלים לכדור בגודל כדור פינג פונג בעזרת ידיים רטובות. חוזרים על הפעולה עם כל תערובת הקציצות.
  10. מחממים את השמן במחבת רחבה. מניחים במחבת שכבה של קציצות (עם רווחים) ומטגנים 2-3 דקות מכל צד עד הזהבה. מעבירים את הקציצות המטוגנות לצלחת וממשיכים לטגן את שאר הקציצות.
  11. מביאים את הרוטב לרתיחה. מסירים את הקליפה מהעגבניות הצלויות ומוסיפים אותן עם כל המיצים שניגרו מהן לרוטב.
  12. מועכים את ראשי השום ומוסיפים את שיני השום הצלויות לרוטב.
  13. מניחים ברוטב את הקציצות המטוגנות. מבשלים מעל להבה בינונית-נמוכה 40-60 דקות, עד שהקציצות רכות ונימוחות. מדי פעם מערבבים כדי שכל הקציצות תהיינה עטופות ברוטב.
  14. לפני ההגשה, טועמים את הרוטב ומתקנים את התיבול עם סוכר או מלח ופלפל שחור. מומלץ להגיש על אורז לבן או קוסקוס שסופג את הטעמים.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
קציצות בשר ברוטב עגבניות צלויות

הכנתם את המתכון?

כן
    תום ליבשיץ

    תראו מה יצא לי!

    Foody Foody

    לא דומה אבל גם טעים!

תגובות (0)

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות