קציצות בשר ברוטב עגבניות
- עידית נרקיס כ"ץ
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 387.8 קק״ל 2326.9 קק״לפחמימות 21.5 גרם 129.0 גרםשומן 20.0 גרם 119.9 גרםנתרן 1373.2 מ״ג 8239.1 מ״גחלבון 27.0 גרם 162.0 גרםסיבים תזונתיים 1.9 גרם 11.7 גרםשומן רווי 6.8 גרם 40.5 גרםכולסטרול 114.0 מ״ג 683.8 מ״גסידן 49.1 מ״ג 294.7 מ״גברזל 3.8 מ״ג 22.6 מ״גאשלגן 643.5 מ״ג 3860.8 מ״גאבץ 4.7 מ״ג 28.3 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-20 דק׳
-
פחמימות22 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 387.8 קק״ל 2326.9 קק״לפחמימות 21.5 גרם 129.0 גרםשומן 20.0 גרם 119.9 גרםנתרן 1373.2 מ״ג 8239.1 מ״גחלבון 27.0 גרם 162.0 גרםסיבים תזונתיים 1.9 גרם 11.7 גרםשומן רווי 6.8 גרם 40.5 גרםכולסטרול 114.0 מ״ג 683.8 מ״גסידן 49.1 מ״ג 294.7 מ״גברזל 3.8 מ״ג 22.6 מ״גאשלגן 643.5 מ״ג 3860.8 מ״גאבץ 4.7 מ״ג 28.3 מ״גסגור
אוי, כמה שאני שונאת לגלגל קציצות. לא משפט מדהים לפתוח איתו מדור מתכונים, אבל כל פעולה מונוטונית כזאת מוציאה ממני את הרגעים הכי גרועים, כי פשוט הסבלנות שלי פוקעת אחרי 3 דקות של עבודה שחוזרת על עצמה. אבל אני ממשיכה לעשות קציצות על בסיס כמעט שבועי. למה? כי הילדים שלי אוהבים קציצות ברוטב ואם הילדים אוהבים, אז אימא עושה. אפשר לקבל בבקשה את המדליה שלי כבר?
הקציצות האלו הן קציצות די קלאסיות – בשר, ביצה, לחם רטוב, איזשהו עלה קצוץ בפנים. אני מעדיפה לוותר על הטיגון המקדים ולזרוק אותן ישירות לרוטב העגבניות, הקלאסי גם הוא, בו הן מתבשלות חצי שעה זריזה והופ לצלחות. מבחינתי, הרוטב הוא החלק שאני הכי אוהבת במנה הזאת – טעים, מאוזן ולוקח ליטרלי שלוש דקות עבודה הודות לבקבוק פלא של רסק עגבניות חלק מאיטליה שנקרא Passata. לא צריך להוסיף לפאסטה הרבה כדי לשדרג אותה לרוטב עגבניות עשיר, ואם בטעות נשארת לכם שארית רוטב אחרי שהקציצות נגמרות, כל פסטה תגיד לכם תודה.
מרכיבים 15 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-20 דק׳ | קלוריות 388 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
קציצות
-
500 גרם בשר בקר טחון
-
1 בצל קטן
-
2 פרוסות לחם אחיד
-
1/2 צרור פטרוזיליה
-
3 כפות פירורי לחם
-
1 ביצה L
-
3/4 כפית מלח דק
רוטב
-
1 בקבוק פאסאטה עגבניות
-
3 שיני שום
-
100גרם או 1 קופסה רסק עגבניות
-
2 כפות שמן זית
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פפריקה מעושנת
-
1/2 כפית פפריקה מתוקה
אופן הכנה
- מכינים את הקציצות: קוצצים דק את הבצל ועשבי התיבול.
- שמים בקערה בשר, בצל קצוץ, כוסברה, פירורי לחם וביצה טרופה.
- שמים את הלחם בתוך קערה עם מים למספר שניות, או מעבירים אותו מתחת למים זורמים בברז. סוחטים היטב ומעבירים לקערה עם הבשר. מוסיפים מלח.
- לשים את חומרי הקציצות עד שמתקבלת תערובת אחידה. מגלגלים לכדורים, מניחים בתבנית פיירקס קטנה, מכסים ומעבירים לקירור של חצי שעה.
- מכינים את הרוטב: כותשים שיני שום.
- מערבבים בסוטאז’ גדול (או בסיר גדול) את כל רכיבי הרוטב. ממלאים את בקבוק הפאסאטה עד שליש או חצי גובהו במים, סוגרים את המכסה ומנערים. מוסיפים את המים האלו למחבת. מביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול.
- מנמיכים את האש ומעבירים את הקציצות לסיר בזהירות. מכסים, ומבשלים כ-30 דקות. מגישים עם אורז, פסטה או פתיתים.
אופן הכנה
- מכינים את הקציצות: קוצצים דק את הבצל ועשבי התיבול.
- שמים בקערה בשר, בצל קצוץ, כוסברה, פירורי לחם וביצה טרופה.
- שמים את הלחם בתוך קערה עם מים למספר שניות, או מעבירים אותו מתחת למים זורמים בברז. סוחטים היטב ומעבירים לקערה עם הבשר. מוסיפים מלח.
- לשים את חומרי הקציצות עד שמתקבלת תערובת אחידה. מגלגלים לכדורים, מניחים בתבנית פיירקס קטנה, מכסים ומעבירים לקירור של חצי שעה.
- מכינים את הרוטב: כותשים שיני שום.
- מערבבים בסוטאז’ גדול (או בסיר גדול) את כל רכיבי הרוטב. ממלאים את בקבוק הפאסאטה עד שליש או חצי גובהו במים, סוגרים את המכסה ומנערים. מוסיפים את המים האלו למחבת. מביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול.
- מנמיכים את האש ומעבירים את הקציצות לסיר בזהירות. מכסים, ומבשלים כ-30 דקות. מגישים עם אורז, פסטה או פתיתים.
הערות
- ניתן להחליף את הפטרוזיליה בכוסברה
הערות
- ניתן להחליף את הפטרוזיליה בכוסברה
הכנתם את המתכון?
תגובות (2)
תודה, מה זה בקבוק פאסאטה עגבניות?
בקבוק פאסאטה עגבניות זה עגבניות מרוסקות איכותיות ללא גרעינים וקליפות שמגיעות בבקבוק של 700 גרם. נמצא במדפי שימורי העגבניות בסופרמרקט