קציצות בשר ברוטב דובדבנים חמוצים
- תמרה אהרוני
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 614.5 קק״ל 3687.2 קק״לפחמימות 9.8 גרם 59.0 גרםשומן 42.2 גרם 252.9 גרםנתרן 698.6 מ״ג 4191.7 מ״גחלבון 45.2 גרם 271.3 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 8.2 גרםשומן רווי 13.7 גרם 82.0 גרםכולסטרול 227.9 מ״ג 1367.6 מ״גסידן 59.0 מ״ג 354.0 מ״גברזל 4.6 מ״ג 27.4 מ״גאשלגן 635.7 מ״ג 3813.9 מ״גאבץ 8.7 מ״ג 52.0 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
פחמימות10 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 614.5 קק״ל 3687.2 קק״לפחמימות 9.8 גרם 59.0 גרםשומן 42.2 גרם 252.9 גרםנתרן 698.6 מ״ג 4191.7 מ״גחלבון 45.2 גרם 271.3 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 8.2 גרםשומן רווי 13.7 גרם 82.0 גרםכולסטרול 227.9 מ״ג 1367.6 מ״גסידן 59.0 מ״ג 354.0 מ״גברזל 4.6 מ״ג 27.4 מ״גאשלגן 635.7 מ״ג 3813.9 מ״גאבץ 8.7 מ״ג 52.0 מ״גסגור
המנה הזו – קציצות בשר ברוטב דובדבנים חמוצים היא אחת מהמנות האהובות עלינו בבית. למעשה היא הייתה שנים מנת הדגל שלנו לפסח.
אני אף פעם לא אומרת “לא” לקציצות, וברוב הימים קמה בבוקר עם דחף עז לאכול קציצות לארוחת בוקר (אל תדאגו, אני משתלטת על הדחף בכל בוקר מחדש, ומחכה עם הקציצות לצהריים).
באופן כללי קציצות הן אחד המאכלים האהובים עליי. כמעט כל דבר אני רוצה “לקצץ”, אוכל יותר טעים לי כשהוא בצורת קציצה – בשר, עוף, דגים, ירקות, קטניות – הכל הולך מבחינתי. קציצות גם תמיד נותנות לי תחושה של אוכל של בית, אוכל שעשו באהבה, משהו בהשקעה שכרוכה בהכנת הקציצות, בגלגול בידיים של כל קציצה, הופכת אותן להיות הכי אוכל חם, מבושל, מנחם ומשמח עבורי.
אני מכינה המון קציצות ומתנסה ומנסה כל הזמן מתכונים חדשים. למנה הזו של הקציצות עם הדובדבנים אני חוזרת תמיד, היא טעימה בצורה קיצונית, חמצמצה ומתקתקה בדיוק במידה הנכונה, היא די פשוטה להכנה וכולם אוהבים אותה.
תנסו גם אתם… אתם לא תתחרטו.
מרכיבים 18 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 615 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
קציצות
-
1 ק"ג בשר בקר טחון
-
1 צרור כוסברה
-
2 בצלים סגולים קטנים
-
2 ס"מ שורש ג’ינג’ר
-
1 כפית זרעי כמון
-
2 ביצים L
רוטב
-
1/4 כוס שמן זית
-
1 כף גדושה זרעי כמון
-
8 ס"מ שורש ג’ינג’ר
-
שן שום
-
2 בצלים סגולים בינוניים
-
2 צנצנות דובדבנים חמוצים מגולענים
-
2 כוסות מיםאו ציר
אופן הכנה
- מכינים את תערובת הקציצות: שמים את הבשר הטחון בקערה גדולה.
- קוצצים דק את הכוסברה והבצל ומוסיפים לקערה.
- קולפים את הג׳ינג׳ר ומגרדים אותו דק בפומפייה ומוסיפים לקערה.
- מוסיפים לקערה את גרגירי הכמון, הביצים מלי ופלפל שחור ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
- מכינים את הרוטב: קוצצים דק את הג׳ינג׳ר שום ובצל.
- בסיר רחב ונמוך מחממים את השמן.
- כשהשמן חם מוסיפים לו את גרגירי הכמון, ג’ינג’ר, שום ובצל ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-2-3 דק.
- מוסיפים את יתר המרכיבים של הרוטב טועמים ומתקנים תיבול אם יש צורך.
- בידיים משומנות מעט יוצרים מתערובת הבשר כדורים בגודל של כדורי פינג פונג.
- מסדרים את כדורי הבשר סביב סביב בתוך הרוטב.
- מביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש, מכסים, ומבשלים כ-30 דקות. מגישים עם אורז לבן.
אופן הכנה
- מכינים את תערובת הקציצות: שמים את הבשר הטחון בקערה גדולה.
- קוצצים דק את הכוסברה והבצל ומוסיפים לקערה.
- קולפים את הג׳ינג׳ר ומגרדים אותו דק בפומפייה ומוסיפים לקערה.
- מוסיפים לקערה את גרגירי הכמון, הביצים מלי ופלפל שחור ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
- מכינים את הרוטב: קוצצים דק את הג׳ינג׳ר שום ובצל.
- בסיר רחב ונמוך מחממים את השמן.
- כשהשמן חם מוסיפים לו את גרגירי הכמון, ג’ינג’ר, שום ובצל ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-2-3 דק.
- מוסיפים את יתר המרכיבים של הרוטב טועמים ומתקנים תיבול אם יש צורך.
- בידיים משומנות מעט יוצרים מתערובת הבשר כדורים בגודל של כדורי פינג פונג.
- מסדרים את כדורי הבשר סביב סביב בתוך הרוטב.
- מביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש, מכסים, ומבשלים כ-30 דקות. מגישים עם אורז לבן.
הערות
- לגיוון: אפשר להכין את הקציצות מבשר כבש טחון
הערות
- לגיוון: אפשר להכין את הקציצות מבשר כבש טחון
הכנתם
תגובה (1)
בדיקה