קציצות בקר ברוטב לימוני עם אפונה של אהרוני

ישראל ותמרה אהרוני מלמדים להכין קציצות בקר ברוטב לימוני שאי אפשר לעמוד בפניו. מוסיפים לרוטב אפונה, מנגולד ועשבי תיבול ונהנים ממנה בריאה ומזינה
ישראל ותמרה אהרוני מלמדים להכין קציצות בקר ברוטב לימוני שאי אפשר לעמוד בפניו. מוסיפים לרוטב אפונה, מנגולד ועשבי תיבול ונהנים ממנה בריאה ומזינה
  • ישראל אהרוני
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    22
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • פחמימות
    34 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 710.6 קק״ל 4263.4 קק״ל
    פחמימות 34.1 גרם 204.4 גרם
    שומן 38.1 גרם 228.6 גרם
    נתרן 1338.7 מ״ג 8032.4 מ״ג
    חלבון 51.9 גרם 311.2 גרם
    סיבים תזונתיים 5.6 גרם 33.8 גרם
    שומן רווי 12.9 גרם 77.1 גרם
    כולסטרול 242.0 מ״ג 1452.2 מ״ג
    סידן 70.8 מ״ג 424.7 מ״ג
    ברזל 6.3 מ״ג 37.8 מ״ג
    אשלגן 808.2 מ״ג 4849.4 מ״ג
    אבץ 9.6 מ״ג 57.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    22
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • פחמימות
    34 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 710.6 קק״ל 4263.4 קק״ל
    פחמימות 34.1 גרם 204.4 גרם
    שומן 38.1 גרם 228.6 גרם
    נתרן 1338.7 מ״ג 8032.4 מ״ג
    חלבון 51.9 גרם 311.2 גרם
    סיבים תזונתיים 5.6 גרם 33.8 גרם
    שומן רווי 12.9 גרם 77.1 גרם
    כולסטרול 242.0 מ״ג 1452.2 מ״ג
    סידן 70.8 מ״ג 424.7 מ״ג
    ברזל 6.3 מ״ג 37.8 מ״ג
    אשלגן 808.2 מ״ג 4849.4 מ״ג
    אבץ 9.6 מ״ג 57.4 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
אוכל שילדים אוהבים
ישראל אהרוני
X

דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus
הצטרפו לקבוצת הטלגרם השקטה שלנו

אופן הכנה

  1. מרטיבים את פרוסת הלחם. חותכים את הגבעולים הלבנים של עלי המנגולד ואת העלים. פורסים את שיני השום. קוצצים את הפלפל הירוק והבצל.
  2. מכינים את הקציצות: מרסקים במעבד מזון את הבצל, השום, הפלפל הירוק, הכוסברה והלחם לתערובת פירורית.
  3. מעבירים לקערה, מוסיפים את הבשר, התבלינים, הביצים ומערבבים היטב.
  4. צרים קציצות ומניחים על תבנית.
  5. מחממים את השמן במחבת, מצפים את הקציצות בפירורים ומטגנים עד להשחמה.
  6. מכינים את הרוטב: מחממים את השמן בסיר רחב ומוסיפים את השום, גרגירי הכמון והכוסברה והפלפל הירוק. מוסיפים את הבצל וממשיכים להזהיב. ממליחים, מפלפלים ומוסיפים את גבעולי המנגולד. מערבבים וממשיכים לאדות.
  7. מוסיפים מים רותחים, מלח, פלפל ומיץ לימון, מכסים ומביאים לרתיחה.
  8. מכניסים פנימה את הקציצות ומבשלים כ-45 דקות.
  9. חמש דקות לפני סיום הבישול מוסיפים את האפונה ועלי המנגולד.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
קציצות בקר ברוטב לימוני עם אפונה של אהרוני

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

    מיכל

    האם ניתן להחליף את הלחם בקמח מצה כדי שיהיה כשר לפסח? ובאיזו כמות להשתמש?

      תמר שורצברד

      אפשר פשוט להשמיט את פרוסת הלחם מהמתכון, ולהשתמש ב-2 כוסות קמח מצה במקום. חג שמח!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות