-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1536.3 קק״ל 6145.2 קק״לפחמימות 117.0 גרם 468.0 גרםשומן 78.4 גרם 313.8 גרםנתרן 3519.8 מ״ג 14079.3 מ״גחלבון 84.2 גרם 336.7 גרםסיבים תזונתיים 8.7 גרם 34.6 גרםשומן רווי 21.9 גרם 87.8 גרםכולסטרול 215.0 מ״ג 860.0 מ״גסידן 234.6 מ״ג 938.6 מ״גברזל 11.7 מ״ג 46.9 מ״גאשלגן 2189.9 מ״ג 8759.6 מ״גאבץ 14.0 מ״ג 56.1 מ״גסגור
-
מרכיבים26
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
פחמימות117 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1536.3 קק״ל 6145.2 קק״לפחמימות 117.0 גרם 468.0 גרםשומן 78.4 גרם 313.8 גרםנתרן 3519.8 מ״ג 14079.3 מ״גחלבון 84.2 גרם 336.7 גרםסיבים תזונתיים 8.7 גרם 34.6 גרםשומן רווי 21.9 גרם 87.8 גרםכולסטרול 215.0 מ״ג 860.0 מ״גסידן 234.6 מ״ג 938.6 מ״גברזל 11.7 מ״ג 46.9 מ״גאשלגן 2189.9 מ״ג 8759.6 מ״גאבץ 14.0 מ״ג 56.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 26 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 1536 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
רוטב
קציצות
-
4 כפות שמן זית
-
2 בצלים בינוניים
-
1 צרור פטרוזיליה
-
1 צרור נענע
-
1 צרור בזיליקום
-
1 כפית כמון טחון
-
1 כפית אגוז מוסקט
-
1 כפית מלח דק
-
1 ק"ג בשר בקר טחון
פתיתים
-
1 חבילה פתיתים
-
4 כפות שמן זית
-
1 בצל בינוני
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
4 פרוסות לימון כבוש
אופן הכנה
- מכינים רוטב: בסיר או במחבת סוטאז’ מחממים שמן זית.
- קוצצים את הבצל ופורסים את שיני השום. מטגנים את הבצל עד לשקיפות, מוסיפים את שיני השום ומטגנים עוד דקה.
- קוצצים את הפטרוזיליה והנענע ומוסיפים לסיר יחד עם הסוכר.
- מגררים את העגבניות בפומפייה ומוסיפים לסיר יחד עם התבלינים. מוסיפים את המים, מכסים ומבשלים על אש קטנה כ-15 דקות.
- מכינים קציצות: במחבת קטנה מחממים שמן זית. קוצצים את הבצל ומטגנים בשמן עד שהבצל מזהיב מעט.
- מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים היטב. קוצצים דק את כל עשבי התיבול ומוסיפים למחבת.
- מעבירים את תערובת הבצל לקערה ומערבבים עם הבשר הטחון. לשים היטב את הבשר עד שהתערובת נעשית דביקה. יוצרים קציצות בגודל הרצוי ומסדרים על תבנית.
- מרתיחים את הרוטב וברתיחה מכניסים את הקציצות. מבשלים כ-30 דקות על אש בינונית, עד שהקציצות מוכנות.
- מכינים פתיתים: בסיר גדול מרתיחים 3 ליטר מים וכפית מלח. ברתיחה, מוסיפים את הפתיתים ומבשלים אותם כמו פסטה. טועמים מדי פעם ומוודאים שהם מוכנים, ואז מסננים ושומרים בצד. שוטפים את הפתיתים במים קרים ומסננים.
- בסיר קטן מחממים שמן זית. קוצצים את הבצל ומטגנים עד לשקיפות.
- מוסיפים את כל התבלינים. קוצצים את הלימון הכבוש ומוסיפים.
- מוסיפים את הפתיתים ומערבבים היטב, מבשלים 2-3 דקות תוך כדי ערבוב. טועמים ומתקנים תיבול.
- להגשה: בקערה אישית מסדרים קציצות ורוטב, וליד מגישים פתיתים עם לימון כבוש.
אופן הכנה
- מכינים רוטב: בסיר או במחבת סוטאז’ מחממים שמן זית.
- קוצצים את הבצל ופורסים את שיני השום. מטגנים את הבצל עד לשקיפות, מוסיפים את שיני השום ומטגנים עוד דקה.
- קוצצים את הפטרוזיליה והנענע ומוסיפים לסיר יחד עם הסוכר.
- מגררים את העגבניות בפומפייה ומוסיפים לסיר יחד עם התבלינים. מוסיפים את המים, מכסים ומבשלים על אש קטנה כ-15 דקות.
- מכינים קציצות: במחבת קטנה מחממים שמן זית. קוצצים את הבצל ומטגנים בשמן עד שהבצל מזהיב מעט.
- מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים היטב. קוצצים דק את כל עשבי התיבול ומוסיפים למחבת.
- מעבירים את תערובת הבצל לקערה ומערבבים עם הבשר הטחון. לשים היטב את הבשר עד שהתערובת נעשית דביקה. יוצרים קציצות בגודל הרצוי ומסדרים על תבנית.
- מרתיחים את הרוטב וברתיחה מכניסים את הקציצות. מבשלים כ-30 דקות על אש בינונית, עד שהקציצות מוכנות.
- מכינים פתיתים: בסיר גדול מרתיחים 3 ליטר מים וכפית מלח. ברתיחה, מוסיפים את הפתיתים ומבשלים אותם כמו פסטה. טועמים מדי פעם ומוודאים שהם מוכנים, ואז מסננים ושומרים בצד. שוטפים את הפתיתים במים קרים ומסננים.
- בסיר קטן מחממים שמן זית. קוצצים את הבצל ומטגנים עד לשקיפות.
- מוסיפים את כל התבלינים. קוצצים את הלימון הכבוש ומוסיפים.
- מוסיפים את הפתיתים ומערבבים היטב, מבשלים 2-3 דקות תוך כדי ערבוב. טועמים ומתקנים תיבול.
- להגשה: בקערה אישית מסדרים קציצות ורוטב, וליד מגישים פתיתים עם לימון כבוש.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן