קישואים ממולאים צמחוניים בקלי קלות
תמיד רציתם לדעת איך מכינים קישואים ממולאים כמו בוואדי ניסנאס? ישראל אהרוני מראה איך מכינים את המנה הצמחונית המושלמת בפשטות ובקלות
תמיד רציתם לדעת איך מכינים קישואים ממולאים כמו בוואדי ניסנאס? ישראל אהרוני מראה איך מכינים את המנה הצמחונית המושלמת בפשטות ובקלות
- ישראל אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 246.8 קק״ל 1480.6 קק״לפחמימות 17.7 גרם 106.2 גרםשומן 17.2 גרם 103.0 גרםנתרן 798.6 מ״ג 4791.3 מ״גחלבון 4.0 גרם 24.3 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 10.0 גרםשומן רווי 3.0 גרם 17.9 גרםכולסטרול 4.5 מ״ג 27.0 מ״גסידן 90.3 מ״ג 542.0 מ״גברזל 1.2 מ״ג 7.3 מ״גאשלגן 174.1 מ״ג 1044.4 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 4.2 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה ו-25 דק׳
-
פחמימות18 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 246.8 קק״ל 1480.6 קק״לפחמימות 17.7 גרם 106.2 גרםשומן 17.2 גרם 103.0 גרםנתרן 798.6 מ״ג 4791.3 מ״גחלבון 4.0 גרם 24.3 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 10.0 גרםשומן רווי 3.0 גרם 17.9 גרםכולסטרול 4.5 מ״ג 27.0 מ״גסידן 90.3 מ״ג 542.0 מ״גברזל 1.2 מ״ג 7.3 מ״גאשלגן 174.1 מ״ג 1044.4 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 4.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 19 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה ו-25 דק׳ | קלוריות 247 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
מילוי
-
1 כוס אורז בסמטי
-
1 בצל בינוני
-
3 שיני שום
-
1 צרור כוסברה
-
1/2 צרור נענע
-
6 משמשים מיובשים קטנים
-
1/4 כוס צימוקים כהים
-
1/4 כוס צנוברים קלויים
-
1 כף שמן זית
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
רוטב
-
1 שן שום
-
2 כוסות מים רותחים
-
1/4 כוס שמן זית
-
6 כפות מיץ לימון
-
6 עלי מרווה
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
הגשה
-
1 גביע יוגורט כבשים
אופן הכנה
- משרים את האורז במים קרים במשך שעה. מסננים ושומרים בצד.
- מכינים את המילוי: קוצצים דק את הבצל, השום, הכוסברה והנענע. קוצצים גס את המשמשים המיובשים.
- מערבבים את כל מצרכי המילוי בקערה גדולה.
- חוצים את הקישואים לחצי כך שנוצרים שני קישואים קטנים יותר.
- מרוקנים את הקישואים באמצעות סכין חדה או כף פריזאית קטנה.
- ממלאים את הקישואים בתערובת המילוי.
- מכינים את הרוטב: קולפים וקוצצים דק את השום.
- במחבת רחבה מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומביאים לרתיחה. ברתיחה מכניסים את הקישואים לרוטב בצורת שמש, מכסים בנייר כסף או במכסה ומבשלים על להבה נמוכה. לאחר חצי שעה, הופכים את הקישואים וממשיכים לבשל עוד חצי שעה.
- מגישים עם יוגורט.
אופן הכנה
- משרים את האורז במים קרים במשך שעה. מסננים ושומרים בצד.
- מכינים את המילוי: קוצצים דק את הבצל, השום, הכוסברה והנענע. קוצצים גס את המשמשים המיובשים.
- מערבבים את כל מצרכי המילוי בקערה גדולה.
- חוצים את הקישואים לחצי כך שנוצרים שני קישואים קטנים יותר.
- מרוקנים את הקישואים באמצעות סכין חדה או כף פריזאית קטנה.
- ממלאים את הקישואים בתערובת המילוי.
- מכינים את הרוטב: קולפים וקוצצים דק את השום.
- במחבת רחבה מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומביאים לרתיחה. ברתיחה מכניסים את הקישואים לרוטב בצורת שמש, מכסים בנייר כסף או במכסה ומבשלים על להבה נמוכה. לאחר חצי שעה, הופכים את הקישואים וממשיכים לבשל עוד חצי שעה.
- מגישים עם יוגורט.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן