קיפודי אורז ובשר של רותם ליברזון
רותם ליברזון עם פרשנות משלה למנה הפרסית הקלאסית קיפודי אורז ובשר. הקציצות מתבשלות ברוטב חמצמץ נהדר עם תפוחי אדמה, ויש לכם ארוחה בסיר אחד
רותם ליברזון עם פרשנות משלה למנה הפרסית הקלאסית קיפודי אורז ובשר. הקציצות מתבשלות ברוטב חמצמץ נהדר עם תפוחי אדמה, ויש לכם ארוחה בסיר אחד
- רותם ליברזון
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 515.9 קק״ל 3095.2 קק״לפחמימות 38.7 גרם 232.3 גרםשומן 23.5 גרם 140.8 גרםנתרן 2127.1 מ״ג 12762.5 מ״גחלבון 30.9 גרם 185.1 גרםסיבים תזונתיים 3.0 גרם 17.7 גרםשומן רווי 7.0 גרם 42.3 גרםכולסטרול 79.2 מ״ג 475.0 מ״גסידן 66.4 מ״ג 398.2 מ״גברזל 5.3 מ״ג 32.0 מ״גאשלגן 787.0 מ״ג 4721.8 מ״גאבץ 4.9 מ״ג 29.3 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 20 דק׳כולל 50 דק׳
-
פחמימות39 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 515.9 קק״ל 3095.2 קק״לפחמימות 38.7 גרם 232.3 גרםשומן 23.5 גרם 140.8 גרםנתרן 2127.1 מ״ג 12762.5 מ״גחלבון 30.9 גרם 185.1 גרםסיבים תזונתיים 3.0 גרם 17.7 גרםשומן רווי 7.0 גרם 42.3 גרםכולסטרול 79.2 מ״ג 475.0 מ״גסידן 66.4 מ״ג 398.2 מ״גברזל 5.3 מ״ג 32.0 מ״גאשלגן 787.0 מ״ג 4721.8 מ״גאבץ 4.9 מ״ג 29.3 מ״גסגור
קיפודי אורז ובשר היא מנה פרסית קלאסית. פה הכנתי פרשנות משלי, עם לפתות וירקות ורוטב חמצמץ שמשתלב נהדר עם כופתאות האורז העצומות. משתמשים באורז בסמטי ולא כמו הפרסים באורז הפרסי הקלאסי, ואז האורז מתאדה ונוצרת לו צורה מקופדת ויפהפייה. אין מי שלא ישתגע כשיראה סיר של כדורי אורז צהבהבים ונימוחים.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 516 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
רוטב
-
3 כפות שמן קנולה
-
1 בצל בינוני
-
1 שן שום
-
1 פלפל צ’ילי ירוק בינוני
-
4 תפוחי אדמה בינוניים
-
1 1/2 ליטר ציר עוף
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/2 כוס מיץ לימון
קיפודים
-
2 בצלים בינוניים
-
500 גרם בשר בקר טחון
-
3 כוסות אורז בסמטי
-
1 צרור פטרוזיליה
-
2 שיני שום
-
1 כף כורכום
-
1 כף מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- מכינים את הרוטב: קוצצים את הבצל לקוביות קטנות. קוצצים את השום והפלפל החריף.
- חוצים את תפוחי האדמה לרבעים לאורכם.
- מחממים את השמן בסיר נמוך ורחב ומטגנים את קוביות הבצל. מוסיפים את השום והצ’ילי, את פרוסות תפוחי האדמה, ציר העוף והתבלינים ומבשלים כ-15 דקות, או עד שתפוחי האדמה רכים.
- מכינים את הקיפודים: מגררים על פומפייה את הבצל.
- שוטפים היטב את האורז ומסננים. כותשים את השום.
- מערבבים היטב בקערה את כל הרכיבים של הכדורים ולשים כ-10 דקות עד שהתערובת מתמצקת.
- מחלקים את התערבות ל-12 כדורים בגודל כדור טניס ומניחים אותם מעל תפוחי האדמה. הרוטב צריך להגיע עד למחצית גובה הכדורים. אם חסר מוסיפים עוד נוזל.
- מביאים לרתיחה ומבשלים כ-15 דקות עם מכסה סגור. חשוב לא לערבב אותם או לפתוח את הסיר, כדי לייצר כדורים קיפודיים.
אופן הכנה
- מכינים את הרוטב: קוצצים את הבצל לקוביות קטנות. קוצצים את השום והפלפל החריף.
- חוצים את תפוחי האדמה לרבעים לאורכם.
- מחממים את השמן בסיר נמוך ורחב ומטגנים את קוביות הבצל. מוסיפים את השום והצ’ילי, את פרוסות תפוחי האדמה, ציר העוף והתבלינים ומבשלים כ-15 דקות, או עד שתפוחי האדמה רכים.
- מכינים את הקיפודים: מגררים על פומפייה את הבצל.
- שוטפים היטב את האורז ומסננים. כותשים את השום.
- מערבבים היטב בקערה את כל הרכיבים של הכדורים ולשים כ-10 דקות עד שהתערובת מתמצקת.
- מחלקים את התערבות ל-12 כדורים בגודל כדור טניס ומניחים אותם מעל תפוחי האדמה. הרוטב צריך להגיע עד למחצית גובה הכדורים. אם חסר מוסיפים עוד נוזל.
- מביאים לרתיחה ומבשלים כ-15 דקות עם מכסה סגור. חשוב לא לערבב אותם או לפתוח את הסיר, כדי לייצר כדורים קיפודיים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן