קיפודי אורז ובשר של רותם ליברזון

רותם ליברזון עם פרשנות משלה למנה הפרסית הקלאסית קיפודי אורז ובשר. הקציצות מתבשלות ברוטב חמצמץ נהדר עם תפוחי אדמה, ויש לכם ארוחה בסיר אחד
רותם ליברזון עם פרשנות משלה למנה הפרסית הקלאסית קיפודי אורז ובשר. הקציצות מתבשלות ברוטב חמצמץ נהדר עם תפוחי אדמה, ויש לכם ארוחה בסיר אחד
  • רותם ליברזון
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • פחמימות
    39 גרם
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 515.9 קק״ל 3095.2 קק״ל
    פחמימות 38.7 גרם 232.3 גרם
    שומן 23.5 גרם 140.8 גרם
    נתרן 2127.1 מ״ג 12762.5 מ״ג
    חלבון 30.9 גרם 185.1 גרם
    סיבים תזונתיים 3.0 גרם 17.7 גרם
    שומן רווי 7.0 גרם 42.3 גרם
    כולסטרול 79.2 מ״ג 475.0 מ״ג
    סידן 66.4 מ״ג 398.2 מ״ג
    ברזל 5.3 מ״ג 32.0 מ״ג
    אשלגן 787.0 מ״ג 4721.8 מ״ג
    אבץ 4.9 מ״ג 29.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • פחמימות
    39 גרם
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 515.9 קק״ל 3095.2 קק״ל
    פחמימות 38.7 גרם 232.3 גרם
    שומן 23.5 גרם 140.8 גרם
    נתרן 2127.1 מ״ג 12762.5 מ״ג
    חלבון 30.9 גרם 185.1 גרם
    סיבים תזונתיים 3.0 גרם 17.7 גרם
    שומן רווי 7.0 גרם 42.3 גרם
    כולסטרול 79.2 מ״ג 475.0 מ״ג
    סידן 66.4 מ״ג 398.2 מ״ג
    ברזל 5.3 מ״ג 32.0 מ״ג
    אשלגן 787.0 מ״ג 4721.8 מ״ג
    אבץ 4.9 מ״ג 29.3 מ״ג
    סגור

קיפודי אורז ובשר היא מנה פרסית קלאסית. פה הכנתי פרשנות משלי, עם לפתות וירקות ורוטב חמצמץ שמשתלב נהדר עם כופתאות האורז העצומות. משתמשים באורז בסמטי ולא כמו הפרסים באורז הפרסי הקלאסי, ואז האורז מתאדה ונוצרת לו צורה מקופדת ויפהפייה. אין מי שלא ישתגע כשיראה סיר של כדורי אורז צהבהבים ונימוחים.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
בשר
רותם ליברזון
X

דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

רוטב

קיפודים

הצטרפו לקבוצת הטלגרם השקטה שלנו

אופן הכנה

  1. מכינים את הרוטב: קוצצים את הבצל לקוביות קטנות. קוצצים את השום והפלפל החריף.
  2. חוצים את תפוחי האדמה לרבעים לאורכם.
  3. מחממים את השמן בסיר נמוך ורחב ומטגנים את קוביות הבצל. מוסיפים את השום והצ’ילי, את פרוסות תפוחי האדמה, ציר העוף והתבלינים ומבשלים כ-15 דקות, או עד שתפוחי האדמה רכים.
  4. מכינים את הקיפודים: מגררים על פומפייה את הבצל.
  5. שוטפים היטב את האורז ומסננים. כותשים את השום.
  6. מערבבים היטב בקערה את כל הרכיבים של הכדורים ולשים כ-10 דקות עד שהתערובת מתמצקת.
  7. מחלקים את התערבות ל-12 כדורים בגודל כדור טניס ומניחים אותם מעל תפוחי האדמה. הרוטב צריך להגיע עד למחצית גובה הכדורים. אם חסר מוסיפים עוד נוזל.
  8. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-15 דקות עם מכסה סגור. חשוב לא לערבב אותם או לפתוח את הסיר, כדי לייצר כדורים קיפודיים.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
קיפודי אורז ובשר של רותם ליברזון

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

קטגוריות

אביזרים

טכניקות