קוסקוס אמיתי של אלופת הקוסקוס יונית צוקרמן
תמיד רציתם לדעת איך מכינים קוסקוס אמיתי ואוורירי כמו ענן? יונית צוקרמן, אלופת הקוסקוס, מלמדת את כל ההכנה, שלב אחרי שלב. מי ידע שקוסקוס אמיתי מכינים בכזו קלות?
תמיד רציתם לדעת איך מכינים קוסקוס אמיתי ואוורירי כמו ענן? יונית צוקרמן, אלופת הקוסקוס, מלמדת את כל ההכנה, שלב אחרי שלב. מי ידע שקוסקוס אמיתי מכינים בכזו קלות?
- יונית צוקרמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 671.0 קק״ל 5368.0 קק״לפחמימות 91.0 גרם 728.0 גרםשומן 26.4 גרם 211.0 גרםנתרן 679.5 מ״ג 5436.1 מ״גחלבון 15.9 גרם 127.0 גרםסיבים תזונתיים 4.9 גרם 39.0 גרםשומן רווי 2.0 גרם 16.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 23.1 מ״ג 184.4 מ״גברזל 1.5 מ״ג 12.0 מ״גאשלגן 232.5 מ״ג 1860.0 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 10.5 מ״גסגור
-
מרכיבים4
-
הכנה שעהכולל 3 שעות
-
פחמימות91 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 671.0 קק״ל 5368.0 קק״לפחמימות 91.0 גרם 728.0 גרםשומן 26.4 גרם 211.0 גרםנתרן 679.5 מ״ג 5436.1 מ״גחלבון 15.9 גרם 127.0 גרםסיבים תזונתיים 4.9 גרם 39.0 גרםשומן רווי 2.0 גרם 16.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 23.1 מ״ג 184.4 מ״גברזל 1.5 מ״ג 12.0 מ״גאשלגן 232.5 מ״ג 1860.0 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 10.5 מ״גסגור
אחרי שתכינו פעם אחת קוסקוס בבית עם המתכון שלי, תשכחו מכל גרסה אחרת שהכרתם עד היום. מרקם המשי ממכר והטעם גן עדן. אל תשכחו להצטייד מראש בנפה ייעודית לקוסקוס, ותעמידו כבר מרק ירקות טעים שתוכלו להגיש איתו.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 4 | זמן הכנה שעה | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 671 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- מערבבים בקערה גדולה את הסולת והמלח.
- מתחילים להוסיף 1 כוס מים בהדרגה, תוך כדי לישה של הסולת. ביד אחת מוסיפים את המים וביד השנייה מערבבים.
- חוזרים על אותה הפעולה עם כוס השמן.
- מעבירים את התערובת לנפה או מסננת ייעודית לקוסקוס שעומדת מעל קערה גדולה, ומתחילים לסנן ולהעביר את התערובת דרכה.
- מעבירים את התערובת לסיר אידוי לקוסקוס. ממלאים את חלקו התחתון של הסיר במים ומביאים לרתיחה. אפשר גם להשתמש במרק ירקות או עוף כדי להוסיף טעמים לקוסקוס. מכסים במכסה ומאדים במשך שעה.
- בתום השעה, מעבירים את התערובת בחזרה לקערה הגדולה. שופכים על התערובת שתי כוסות מים ומכסים במגבת לחה ל-30 דקות.
- מעבירים את התערובת בחזרה לסיר האידוי ומאדים מכוסה 30 דקות.
- מעבירים את התערובת לקערה עד שהיא מתקררת מעט, ומעבירים שוב בנפה או במסננת ייעודית לקוסקוס ליצירת גרגירים מושלמים.
אופן הכנה
- מערבבים בקערה גדולה את הסולת והמלח.
- מתחילים להוסיף 1 כוס מים בהדרגה, תוך כדי לישה של הסולת. ביד אחת מוסיפים את המים וביד השנייה מערבבים.
- חוזרים על אותה הפעולה עם כוס השמן.
- מעבירים את התערובת לנפה או מסננת ייעודית לקוסקוס שעומדת מעל קערה גדולה, ומתחילים לסנן ולהעביר את התערובת דרכה.
- מעבירים את התערובת לסיר אידוי לקוסקוס. ממלאים את חלקו התחתון של הסיר במים ומביאים לרתיחה. אפשר גם להשתמש במרק ירקות או עוף כדי להוסיף טעמים לקוסקוס. מכסים במכסה ומאדים במשך שעה.
- בתום השעה, מעבירים את התערובת בחזרה לקערה הגדולה. שופכים על התערובת שתי כוסות מים ומכסים במגבת לחה ל-30 דקות.
- מעבירים את התערובת בחזרה לסיר האידוי ומאדים מכוסה 30 דקות.
- מעבירים את התערובת לקערה עד שהיא מתקררת מעט, ומעבירים שוב בנפה או במסננת ייעודית לקוסקוס ליצירת גרגירים מושלמים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (3)
תודה רבה על המתכון. רציתי לשאול לגבי 2 כוסות המים שמוסיפים ואז מכסים במגבת לחה. האם לערבב את הקוסקוס עם המים או רק לשפוך מים וזהו?
לערבב מעט ולכסות
יצא ממש מעולה וטעים !
קטגוריות
- אוכל טוניסאי
- אוכל טריפוליטאי
- אוכל כורדי
- אוכל לובי
- אוכל מרוקאי
- אוכל שילדים אוהבים
- ארוחה זולה
- ארוחות
- ארוחות ערב
- ארוחות צהריים
- ארוחת ילדים משוגעים
- ארוחת שישי בערב
- מתכון מנצח - גרסת הבלוגרים
- מתכוני עמים ועדות
- מתכונים טבעוניים
- מתכונים ללא לקטוז
- מתכונים עד 5 מצרכים
- צמחוני
- קטניות וחיטה
- תוכניות בישול ואפייה
- תוספות