קבב עסיסי עם מג’דרה וטחינה ביתית
שוב מתלבטים מה להכין לארוחת צהריים? השף משה שגב מכין לכם ארוחה שלמה, טעימה ובריאה של קבב עסיסי עם מג׳דרה וטחינה ביתית. מנה נהדרת לגדולים ולקטנים
שוב מתלבטים מה להכין לארוחת צהריים? השף משה שגב מכין לכם ארוחה שלמה, טעימה ובריאה של קבב עסיסי עם מג׳דרה וטחינה ביתית. מנה נהדרת לגדולים ולקטנים
- משה שגב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1461.0 קק״ל 5844.1 קק״לפחמימות 130.9 גרם 523.4 גרםשומן 74.6 גרם 298.5 גרםנתרן 4938.6 מ״ג 19754.3 מ״גחלבון 64.3 גרם 257.4 גרםסיבים תזונתיים 29.4 גרם 117.7 גרםשומן רווי 20.3 גרם 81.0 גרםכולסטרול 173.0 מ״ג 691.8 מ״גסידן 230.1 מ״ג 920.3 מ״גברזל 14.3 מ״ג 57.0 מ״גאשלגן 1620.4 מ״ג 6481.5 מ״גאבץ 10.8 מ״ג 43.1 מ״גסגור
-
מרכיבים26
-
הכנה שעהכולל שעה ו-30 דק׳
-
פחמימות131 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1461.0 קק״ל 5844.1 קק״לפחמימות 130.9 גרם 523.4 גרםשומן 74.6 גרם 298.5 גרםנתרן 4938.6 מ״ג 19754.3 מ״גחלבון 64.3 גרם 257.4 גרםסיבים תזונתיים 29.4 גרם 117.7 גרםשומן רווי 20.3 גרם 81.0 גרםכולסטרול 173.0 מ״ג 691.8 מ״גסידן 230.1 מ״ג 920.3 מ״גברזל 14.3 מ״ג 57.0 מ״גאשלגן 1620.4 מ״ג 6481.5 מ״גאבץ 10.8 מ״ג 43.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 26 | זמן הכנה שעה | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 1461 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
אורז
-
1 ק"ג אורז יסמין
-
6 כוסות מים
מג'דרה
-
1 כוס עדשים ירוקות
-
2 ליטר מים
-
2 בצלים בינוניים
-
1 גבעול שמיר
-
2 צרורות כוסברה
-
1 גבעול פטרוזיליה
-
1/4 כוס פיסטוקים קלופים קלויים
-
1 לימון בינוני
-
2 כפיות מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
טחינה
-
1 כוס טחינה גולמית
-
1/2 כוס מים
-
1 כפית מלח דק
קבב
-
450 גרם בשר בקר טחון
-
50 גרם שומן כבש
-
2 פרוסות לחם אחיד
-
1 ביצה L
-
4 כפות שמן זית
-
1 כף מלח גס
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כפית שבבי צ’ילי יבש
-
1 צרור פטרוזיליה
-
1 צרור כוסברה
אופן הכנה
- מרתיחים את המים. פורסים את הבצל לפרוסות דקות. קוצצים את עשבי התיבול והפיסטוק. משרים קלות את פרוסות הלחם במים קרים. טורפים את הביצה.
- מכינים את האורז: מחממים סיר על להבה בינונית. מתיזים תרסיס שמן, מוסיפים את האורז ומטגנים כדקה. מוסיפים את המים הרותחים, מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 18 דקות. מכבים ושומרים בצד.
- מכינים את המג’דרה: יוצקים את המים לסיר ומביאים לרתיחה. מוסיפים את העדשים ומבשלים עד לריכוך. מסננים ושומרים בצד. מטגנים את הבצל על מחבת פסים משומנת עד שהוא נחרך מכל הצדדים. מוסיפים את כל רכיבי המג’דרה לאורז המבושל ומערבבים היטב.
- מכינים את הטחינה: טוחנים את כל רכיבי הטחינה למשחה חלקה בעזרת בלנדר מוט.
- מכינים את הקבב: שמים את כל הרכיבים בקערה גדולה ולשים היטב. יוצרים קציצות בגודל כדורי פינג פונג, משטחים מעט ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מחממים מחבת פסים על אש גבוהה, מתיזים תרסיס שמן ומטגנים את הקציצות משני הצדדים עד שהן מוכנות.
- מסדרים את המג’דרה על צלחת הגשה, מניחים מעל את הקבב, מוסיפים טחינה ומגישים.
אופן הכנה
- מרתיחים את המים. פורסים את הבצל לפרוסות דקות. קוצצים את עשבי התיבול והפיסטוק. משרים קלות את פרוסות הלחם במים קרים. טורפים את הביצה.
- מכינים את האורז: מחממים סיר על להבה בינונית. מתיזים תרסיס שמן, מוסיפים את האורז ומטגנים כדקה. מוסיפים את המים הרותחים, מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 18 דקות. מכבים ושומרים בצד.
- מכינים את המג’דרה: יוצקים את המים לסיר ומביאים לרתיחה. מוסיפים את העדשים ומבשלים עד לריכוך. מסננים ושומרים בצד. מטגנים את הבצל על מחבת פסים משומנת עד שהוא נחרך מכל הצדדים. מוסיפים את כל רכיבי המג’דרה לאורז המבושל ומערבבים היטב.
- מכינים את הטחינה: טוחנים את כל רכיבי הטחינה למשחה חלקה בעזרת בלנדר מוט.
- מכינים את הקבב: שמים את כל הרכיבים בקערה גדולה ולשים היטב. יוצרים קציצות בגודל כדורי פינג פונג, משטחים מעט ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מחממים מחבת פסים על אש גבוהה, מתיזים תרסיס שמן ומטגנים את הקציצות משני הצדדים עד שהן מוכנות.
- מסדרים את המג’דרה על צלחת הגשה, מניחים מעל את הקבב, מוסיפים טחינה ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן