קאפקייקס עם קצפת מילקי אוורירית כמו עננים
- שרית נובק
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 223.0 קק״ל 2675.7 קק״לפחמימות 17.7 גרם 211.9 גרםשומן 14.9 גרם 178.2 גרםנתרן 257.1 מ״ג 3084.6 מ״גחלבון 5.2 גרם 62.2 גרםסיבים תזונתיים 2.2 גרם 26.5 גרםשומן רווי 1.8 גרם 21.1 גרםכולסטרול 43.5 מ״ג 522.0 מ״גסידן 47.8 מ״ג 573.7 מ״גברזל 1.2 מ״ג 13.9 מ״גאשלגן 144.5 מ״ג 1733.6 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 8.3 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 10 דק׳כולל 30 דק׳
-
פחמימות18 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 223.0 קק״ל 2675.7 קק״לפחמימות 17.7 גרם 211.9 גרםשומן 14.9 גרם 178.2 גרםנתרן 257.1 מ״ג 3084.6 מ״גחלבון 5.2 גרם 62.2 גרםסיבים תזונתיים 2.2 גרם 26.5 גרםשומן רווי 1.8 גרם 21.1 גרםכולסטרול 43.5 מ״ג 522.0 מ״גסידן 47.8 מ״ג 573.7 מ״גברזל 1.2 מ״ג 13.9 מ״גאשלגן 144.5 מ״ג 1733.6 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 8.3 מ״גסגור
האם אתם הטיפוס של השוקולד, או כמוני – של הקצפת? בשבילי מילקי – זה הקצפת. כשהייתי קטנה הייתי איכשהו עושה חור קטן עם הכפית בצד הקצפת, אוכלת את כל השוקולד מלמטה ואת הקצפת משאירה לסוף.
עכשיו – אני פשוט אוכלת את הקצפת ואת השוקולד נותנת לבעלי. אין סידור טוב מזה.
או שיש.
הקצפת של מילקי. רק הקצפת. נטו.
ביי, הלכתי להתעלף.
אבל לא לפני שהוספתי אותה לקאפקייקס הורסים במיוחד. ואת מה שנשאר בקערה – הפעם לא נתתי לילדים ללקק 😉
מרכיבים 14 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 223 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
תערובת יבשים
-
1 3/4 כוסות קמח לבן
-
3/4 כוס אבקת קקאו
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
-
2 כפיות אבקת אפייה
-
1/2 כפית מלח דק
תערובת רטובים
-
2 ביצים L
-
1 כוס רוויון
-
3/4 כוס שמן קנולה
-
1 כף ברנדי
-
1 כוס מים רותחים
קצפת
-
500 מ"ל הקצפת של מילקי
קישוט
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים - סוכר, קמח, קקאו, אבקת סודה, אבקת אפייה ומלח.
- מערבבים בנפרד את כל שאר החומרים - ביצים, ריוויון, שמן, תמצית וניל וברנדי.
- מערבבים קלות את שתי התערובות, מוסיפים את המים ומערבבים את הכול היטב עם מטרפה עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- משמנים תבניות מאפינס או מרפדים במנג’טים. שופכים את הבלילה עד 3/4 מגובה השקעים.
- מכניסים לתנור ואופים כ-20 דקות.
- מכינים את הקצפת: בקערת מיקסר עם וו מטרפה מקציפים את הקצפת של מילקי. מעבירים לשקית זילוף, מזלפים מעל הקאפקייקס ומקשטים בפניני שוקולד.
המתכון בשיתוף עם שטראוס
מתכון וצילום: שרית נובק
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים - סוכר, קמח, קקאו, אבקת סודה, אבקת אפייה ומלח.
- מערבבים בנפרד את כל שאר החומרים - ביצים, ריוויון, שמן, תמצית וניל וברנדי.
- מערבבים קלות את שתי התערובות, מוסיפים את המים ומערבבים את הכול היטב עם מטרפה עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- משמנים תבניות מאפינס או מרפדים במנג’טים. שופכים את הבלילה עד 3/4 מגובה השקעים.
- מכניסים לתנור ואופים כ-20 דקות.
- מכינים את הקצפת: בקערת מיקסר עם וו מטרפה מקציפים את הקצפת של מילקי. מעבירים לשקית זילוף, מזלפים מעל הקאפקייקס ומקשטים בפניני שוקולד.
המתכון בשיתוף עם שטראוס
מתכון וצילום: שרית נובק