פתיתים עם קציצת בשר ברוטב אפונה ובצל ירוק
אהרוני מכין תבשיל פתיתים אהוב ומוכר שמוגש עם קציצת בקר ענק מעל ורוטב שמשלב אפונה ובצל ירוק. אפשר לשבת מסביב לצלחת ולהתחלק בקציצה
אהרוני מכין תבשיל פתיתים אהוב ומוכר שמוגש עם קציצת בקר ענק מעל ורוטב שמשלב אפונה ובצל ירוק. אפשר לשבת מסביב לצלחת ולהתחלק בקציצה
- ישראל אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 851.2 קק״ל 2553.6 קק״לפחמימות 53.9 גרם 161.7 גרםשומן 46.4 גרם 139.2 גרםנתרן 1813.5 מ״ג 5440.4 מ״גחלבון 56.3 גרם 168.9 גרםסיבים תזונתיים 6.7 גרם 20.2 גרםשומן רווי 13.9 גרם 41.7 גרםכולסטרול 242.0 מ״ג 726.1 מ״גסידן 166.4 מ״ג 499.3 מ״גברזל 8.8 מ״ג 26.3 מ״גאשלגן 1257.4 מ״ג 3772.3 מ״גאבץ 9.8 מ״ג 29.3 מ״גסגור
-
מרכיבים23
-
הכנה 30 דק׳כולל 30 דק׳
-
פחמימות54 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 851.2 קק״ל 2553.6 קק״לפחמימות 53.9 גרם 161.7 גרםשומן 46.4 גרם 139.2 גרםנתרן 1813.5 מ״ג 5440.4 מ״גחלבון 56.3 גרם 168.9 גרםסיבים תזונתיים 6.7 גרם 20.2 גרםשומן רווי 13.9 גרם 41.7 גרםכולסטרול 242.0 מ״ג 726.1 מ״גסידן 166.4 מ״ג 499.3 מ״גברזל 8.8 מ״ג 26.3 מ״גאשלגן 1257.4 מ״ג 3772.3 מ״גאבץ 9.8 מ״ג 29.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 23 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 851 | כמות מנות 3 |
---|
מצרכים
מצרכים
פתיתים
-
2 כוסות פתיתים
קציצה
-
500 גרם בשר בקר טחון
-
1/2 פלפל צ’ילי ירוק בינוני
-
3 שיני שום
-
1/2 בצל בינוני
-
1 צרור פטרוזיליה
-
1/2 צרור נענע
-
1 פרוסה לחם אחיד
-
1 ביצה M
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
טיגון
רוטב
-
3 כפות שמן זית
-
3 שיני שום
-
1/2 בצל בינוני
-
6 עגבניות מיובשות בינוניות
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית שבבי צ’ילי יבש
-
1 כף גדושה רסק עגבניות
-
3 גבעולי בצל ירוק
-
1 כוס אפונה ירוקה קפואה
אופן הכנה
- מכינים את הפתיתים לפי הוראות היצרן. שוטפים במים קרים ומסננים.
- מכינים את הקציצה: מרטיבים את פרוסת הלחם. שמים במעבד מזון את הפלפל החריף, השום, הבצל, הפטרוזיליה, הנענע והלחם ומרסקים לתערובת פירורית.
- מעבירים לקערה, מוסיפים את הבשר הטחון, הביצה, מלח פלפל ולשים היטב.
- יוצרים מהתערובת קציצה אחת גדולה ופחוסה.
- מחממים את שמן הזית במחבת בינונית ומטגנים את הקציצה עד להשחמה. מנקזים את השמן לקערית, הופכים את הקציצה לצלחת, מחזירים את השמן למחבת ומחליקים את הקציצה לטיגון בצד השני.
- קוצצים את השום והבצל. חותכים גס את העגבניות המיובשות. קולים את הצנוברים על מחבת יבשה.
- מכינים את הרוטב: מחממים את שמן הזית במחבת גדולה. מוסיפים את השום והבצל ומטגנים עד להזהבה.
- מוסיפים את העגבניות המיובשות, הפתיתים, מלח, פלפל ושבבי צ’ילי ומערבבים.
- מוסיפים את רכז העגבניות, הבצל הירוק והאפונה ומערבבים שוב.
- מעבירים את הפתיתים לצלחת הגשה, מניחים מעל את הקציצה, מפזרים את הצנוברים והבצל הירוק ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את הפתיתים לפי הוראות היצרן. שוטפים במים קרים ומסננים.
- מכינים את הקציצה: מרטיבים את פרוסת הלחם. שמים במעבד מזון את הפלפל החריף, השום, הבצל, הפטרוזיליה, הנענע והלחם ומרסקים לתערובת פירורית.
- מעבירים לקערה, מוסיפים את הבשר הטחון, הביצה, מלח פלפל ולשים היטב.
- יוצרים מהתערובת קציצה אחת גדולה ופחוסה.
- מחממים את שמן הזית במחבת בינונית ומטגנים את הקציצה עד להשחמה. מנקזים את השמן לקערית, הופכים את הקציצה לצלחת, מחזירים את השמן למחבת ומחליקים את הקציצה לטיגון בצד השני.
- קוצצים את השום והבצל. חותכים גס את העגבניות המיובשות. קולים את הצנוברים על מחבת יבשה.
- מכינים את הרוטב: מחממים את שמן הזית במחבת גדולה. מוסיפים את השום והבצל ומטגנים עד להזהבה.
- מוסיפים את העגבניות המיובשות, הפתיתים, מלח, פלפל ושבבי צ’ילי ומערבבים.
- מוסיפים את רכז העגבניות, הבצל הירוק והאפונה ומערבבים שוב.
- מעבירים את הפתיתים לצלחת הגשה, מניחים מעל את הקציצה, מפזרים את הצנוברים והבצל הירוק ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן