פשטידת מצה בקלי קלות עם בטטה ותרד
רחלי קרוט מכינה פשטידת מצות עם פרוסות בטטה ותרד שמכינים בקלי קלות, בלי הכנות ובישולים. מסדרים בתבנית, אופים ויש לכם ארוחה לפסח שתרצו לאכול כל השנה
רחלי קרוט מכינה פשטידת מצות עם פרוסות בטטה ותרד שמכינים בקלי קלות, בלי הכנות ובישולים. מסדרים בתבנית, אופים ויש לכם ארוחה לפסח שתרצו לאכול כל השנה
- רחלי קרוט
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1010.4 קק״ל 1010.4 קק״לפחמימות 106.9 גרם 106.9 גרםשומן 42.1 גרם 42.1 גרםנתרן 2482.4 מ״ג 2482.4 מ״גחלבון 38.9 גרם 38.9 גרםסיבים תזונתיים 21.8 גרם 21.8 גרםשומן רווי 21.2 גרם 21.2 גרםכולסטרול 761.4 מ״ג 761.4 מ״גסידן 1263.3 מ״ג 1263.3 מ״גברזל 36.8 מ״ג 36.8 מ״גאשלגן 957.8 מ״ג 957.8 מ״גאבץ 89.4 מ״ג 89.4 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה
-
פחמימות107 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1010.4 קק״ל 1010.4 קק״לפחמימות 106.9 גרם 106.9 גרםשומן 42.1 גרם 42.1 גרםנתרן 2482.4 מ״ג 2482.4 מ״גחלבון 38.9 גרם 38.9 גרםסיבים תזונתיים 21.8 גרם 21.8 גרםשומן רווי 21.2 גרם 21.2 גרםכולסטרול 761.4 מ״ג 761.4 מ״גסידן 1263.3 מ״ג 1263.3 מ״גברזל 36.8 מ״ג 36.8 מ״גאשלגן 957.8 מ״ג 957.8 מ״גאבץ 89.4 מ״ג 89.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 1010 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
4 מצות בינוניות
-
2 בטטות בינוניות
-
1/3 שקית עלי תרד
-
3 ביצים L
-
3/4מיכל או 200 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 גבעול תימין טרי
אופן הכנה
- מתיזים תרסיס שמן בתחתית ובדפנות התבנית. הפעולה הזאת חשובה כדי לייצר סוג של טיגון למצה התחתונה ששומרת שהמאפה לא ידבק לתחתית.
- קולפים וחוצים את הבטטות לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ ואותן חותכים לחצי.
- בקערה בינונית טורפים ביצים, שמנת מתוקה ומעט מלח ופלפל (בערך 1/2 כפית מלח ו-1/4 כפית פלפל). אגב, אם יש לכם אגוז מוסקט בבית תגרדו קצת לתוך הבלילה.
- ו… זהו! עכשיו מרכיבים בשנייה. מרטיבים את המצה במים משני הצדדים ומניחים בתחתית התבנית. אם היא גדולה יותר פשוט שוברים לגודל שמתאים.
- שמים שכבה נדיבה של בטטות ומעליה שכבת תרד ושוב חוזרים על המצה הרטובה, הבטטה והתרד. מסיימים למעלה עם שכבת בטטות ומתיזים מעט תרסיס שמן כדי שהבטטות יצרבו היטב.
- שופכים מעל את בלילת הביצים והשמנת, ממליחים, מפלפלים ומפזרים עלי תימין בנדיבות (מפרידים תחילה את העלים מהגבעול).
- אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 35 דקות ואז מעלים ל-190 ואופים עד שהבטטות זהובות. חשוב בהתחלה לאפות על טמפרטורת נמוכה כדי שהמצות והבטטות יתרככו כמו שצריך. אם תאפו בטמפרטורה גבוהה החלק העליון ישרף מהר בזמן שהאמצע לא יהיה מוכן.
הפקה מסחרית עבור חברת פאם
מתכון וצילום: רחלי קרוט
אופן הכנה
- מתיזים תרסיס שמן בתחתית ובדפנות התבנית. הפעולה הזאת חשובה כדי לייצר סוג של טיגון למצה התחתונה ששומרת שהמאפה לא ידבק לתחתית.
- קולפים וחוצים את הבטטות לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ ואותן חותכים לחצי.
- בקערה בינונית טורפים ביצים, שמנת מתוקה ומעט מלח ופלפל (בערך 1/2 כפית מלח ו-1/4 כפית פלפל). אגב, אם יש לכם אגוז מוסקט בבית תגרדו קצת לתוך הבלילה.
- ו… זהו! עכשיו מרכיבים בשנייה. מרטיבים את המצה במים משני הצדדים ומניחים בתחתית התבנית. אם היא גדולה יותר פשוט שוברים לגודל שמתאים.
- שמים שכבה נדיבה של בטטות ומעליה שכבת תרד ושוב חוזרים על המצה הרטובה, הבטטה והתרד. מסיימים למעלה עם שכבת בטטות ומתיזים מעט תרסיס שמן כדי שהבטטות יצרבו היטב.
- שופכים מעל את בלילת הביצים והשמנת, ממליחים, מפלפלים ומפזרים עלי תימין בנדיבות (מפרידים תחילה את העלים מהגבעול).
- אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 35 דקות ואז מעלים ל-190 ואופים עד שהבטטות זהובות. חשוב בהתחלה לאפות על טמפרטורת נמוכה כדי שהמצות והבטטות יתרככו כמו שצריך. אם תאפו בטמפרטורה גבוהה החלק העליון ישרף מהר בזמן שהאמצע לא יהיה מוכן.
הפקה מסחרית עבור חברת פאם
מתכון וצילום: רחלי קרוט
הערות
- אפשר לוותר על התרד למי שלא אוהב או שאין לכם בבית ואפשר גם להמיר בפרוסות חצילים קלויים או עלי בזיליקום
- רוצים לשדרג? מוסיפים גבינת פטה מפוררת או צנוברים קלויים ואפילו גבינה צהובה מגורדת דק תעבוד נפלא
- לגרסת פרווה אפשר להמיר לשמנת ריץ’ או חלב צמחי כמו חלב סויה/אורז/קוקוס וכו
- רוצים את הפשטידה בגרסת הלזניה? הכי פשוט! מוסיפים באמצע שכבות של רוטב עגבניות ועלי בזיליקום
הערות
- אפשר לוותר על התרד למי שלא אוהב או שאין לכם בבית ואפשר גם להמיר בפרוסות חצילים קלויים או עלי בזיליקום
- רוצים לשדרג? מוסיפים גבינת פטה מפוררת או צנוברים קלויים ואפילו גבינה צהובה מגורדת דק תעבוד נפלא
- לגרסת פרווה אפשר להמיר לשמנת ריץ’ או חלב צמחי כמו חלב סויה/אורז/קוקוס וכו
- רוצים את הפשטידה בגרסת הלזניה? הכי פשוט! מוסיפים באמצע שכבות של רוטב עגבניות ועלי בזיליקום
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן