פרוסות חציל קלוי במילוי פסטו וגבינות ברוטב עגבניות
ישראל אהרוני מלמד איך מכינים מנה ראשונה מושלמת לארוחה חלבית שתרשים את כל האורחים - פרוסות חציל קלוי במילוי פסטו וגבינות ברוטב עגבניות
ישראל אהרוני מלמד איך מכינים מנה ראשונה מושלמת לארוחה חלבית שתרשים את כל האורחים - פרוסות חציל קלוי במילוי פסטו וגבינות ברוטב עגבניות
- ישראל אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 800.3 קק״ל 3201.0 קק״לפחמימות 56.5 גרם 226.2 גרםשומן 54.0 גרם 216.1 גרםנתרן 1917.1 מ״ג 7668.5 מ״גחלבון 20.8 גרם 83.3 גרםסיבים תזונתיים 13.1 גרם 52.3 גרםשומן רווי 11.3 גרם 45.0 גרםכולסטרול 19.8 מ״ג 79.0 מ״גסידן 201.5 מ״ג 805.9 מ״גברזל 6.4 מ״ג 25.5 מ״גאשלגן 1781.3 מ״ג 7125.2 מ״גאבץ 2.6 מ״ג 10.4 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 30 דק׳כולל 45 דק׳
-
פחמימות57 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 800.3 קק״ל 3201.0 קק״לפחמימות 56.5 גרם 226.2 גרםשומן 54.0 גרם 216.1 גרםנתרן 1917.1 מ״ג 7668.5 מ״גחלבון 20.8 גרם 83.3 גרםסיבים תזונתיים 13.1 גרם 52.3 גרםשומן רווי 11.3 גרם 45.0 גרםכולסטרול 19.8 מ״ג 79.0 מ״גסידן 201.5 מ״ג 805.9 מ״גברזל 6.4 מ״ג 25.5 מ״גאשלגן 1781.3 מ״ג 7125.2 מ״גאבץ 2.6 מ״ג 10.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 19 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 800 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
תוספות
-
4 עגבניות בינוניות
-
2 קופסאות רסק עגבניות
-
1 צנצנת ממרח פסטו
-
1/2 כוס גבינת פקורינו
ציפוי
-
3/4 כוס פירורי לחם
-
4 כפות צנוברים קלויים
-
2 כפות שמן זית
-
1/3 צרור פטרוזיליה
-
1/2 כוס גבינת פקורינו
רוטב
-
2 כפות שמן זית
-
2 שיני שום
-
1 בקבוק פאסאטה עגבניות
-
1/4 כפית שבבי צ’ילי יבש
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- כותשים את השום ושמים בקערית קטנה עם השמן זית והתימין.
- פורסים את החצילים לפרוסות בעובי 1 ס”מ, מניחים בשכבה אחת בתבנית ומורחים בתערובת השמן זית.
- אופים בתנור החם 20 דקות עד שהחצילים מזהיבים. מוציאים מהתנור ומצננים.
- מורחים על כל פרוסת חציל מעט רסק עגבניות.
- פורסים את העגבניות לפרוסות דקות ומניחים על כל פרוסת חציל 3 פרוסות עגבנייה.
- מגררים את גבינת הפקורינו בפומפייה דקה.
- שמים על פרוסות העגבנייה העליונות מעט פסטו ומפזרים מעט גבינה.
- חוזרים על הפעולה פעם נוספת ומסיימים בפרוסת חציל קלוי.
- קוצצים דק את הפטרוזיליה ושמים בקערה. מוסיפים פירורי לחם, צנוברים, שמן זית וחצי כוס גבינת פקורינו מגוררת. מניחים תלולית של הציפוי על כל מגדל חצילים.
- אופים בתנור החם 15 דקות.
- מכינים את הרוטב: פורסים דק את שיני השום.
- מחממים שמן במחבת ומטגנים את השום דקה. מוסיפים את יתר המרכיבים ומבשלים 2 דקות. מסירים מהאש.
- מגישים: שמים בכל צלחת הגשה מעט מהרוטב ומעליו מגדל חצילים אחד או שניים.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- כותשים את השום ושמים בקערית קטנה עם השמן זית והתימין.
- פורסים את החצילים לפרוסות בעובי 1 ס”מ, מניחים בשכבה אחת בתבנית ומורחים בתערובת השמן זית.
- אופים בתנור החם 20 דקות עד שהחצילים מזהיבים. מוציאים מהתנור ומצננים.
- מורחים על כל פרוסת חציל מעט רסק עגבניות.
- פורסים את העגבניות לפרוסות דקות ומניחים על כל פרוסת חציל 3 פרוסות עגבנייה.
- מגררים את גבינת הפקורינו בפומפייה דקה.
- שמים על פרוסות העגבנייה העליונות מעט פסטו ומפזרים מעט גבינה.
- חוזרים על הפעולה פעם נוספת ומסיימים בפרוסת חציל קלוי.
- קוצצים דק את הפטרוזיליה ושמים בקערה. מוסיפים פירורי לחם, צנוברים, שמן זית וחצי כוס גבינת פקורינו מגוררת. מניחים תלולית של הציפוי על כל מגדל חצילים.
- אופים בתנור החם 15 דקות.
- מכינים את הרוטב: פורסים דק את שיני השום.
- מחממים שמן במחבת ומטגנים את השום דקה. מוסיפים את יתר המרכיבים ומבשלים 2 דקות. מסירים מהאש.
- מגישים: שמים בכל צלחת הגשה מעט מהרוטב ומעליו מגדל חצילים אחד או שניים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן