פרסות ממולאות צמחוניות ברוטב יוגורט
כולם מכירים עלי גפן ממולאים וגם עלי כרוב ממולאים. למה שלא תפתיעו את האורחים במתכון מקורי לממולאים? רותם ליברזון מכינה פרסות ממולאות שהן מעדן
כולם מכירים עלי גפן ממולאים וגם עלי כרוב ממולאים. למה שלא תפתיעו את האורחים במתכון מקורי לממולאים? רותם ליברזון מכינה פרסות ממולאות שהן מעדן
- רותם ליברזון
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 299.6 קק״ל 1198.5 קק״לפחמימות 52.3 גרם 209.1 גרםשומן 7.2 גרם 28.9 גרםנתרן 1616.2 מ״ג 6464.7 מ״גחלבון 7.7 גרם 30.8 גרםסיבים תזונתיים 7.4 גרם 29.6 גרםשומן רווי 1.4 גרם 5.4 גרםכולסטרול 3.4 מ״ג 13.5 מ״גסידן 228.6 מ״ג 914.3 מ״גברזל 7.2 מ״ג 28.7 מ״גאשלגן 1142.6 מ״ג 4570.3 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 4.7 מ״גסגור
-
מרכיבים21
-
הכנה שעהכולל שעתיים
-
פחמימות52 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 299.6 קק״ל 1198.5 קק״לפחמימות 52.3 גרם 209.1 גרםשומן 7.2 גרם 28.9 גרםנתרן 1616.2 מ״ג 6464.7 מ״גחלבון 7.7 גרם 30.8 גרםסיבים תזונתיים 7.4 גרם 29.6 גרםשומן רווי 1.4 גרם 5.4 גרםכולסטרול 3.4 מ״ג 13.5 מ״גסידן 228.6 מ״ג 914.3 מ״גברזל 7.2 מ״ג 28.7 מ״גאשלגן 1142.6 מ״ג 4570.3 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 4.7 מ״גסגור
אני ממלאה עלי גפן, סלקים, קישואים – אבל כרשה זה אחר וגם אף אחד לא יודע כמה זה קל. המנה יוצאת כל כך טעימה ושונה מרוב הממולאים, ותמיד כשאני מכינה אותה היא גורפת מחמאות.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 21 | זמן הכנה שעה | זמן כולל שעתיים | קלוריות 300 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
מילוי
-
3 כרישות בינוניות
-
1 כוס אורז עגול
-
1 צרור פטרוזיליה
-
1 צרור כוסברה
-
1/2 כוס זרשק – דומדמניות מיובשות
-
1 בצל קטן
-
1 כף גרידת לימון
-
1 כף רכז רימונים
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/2 כפית כורכום
רוטב
-
2 כפות שמן זית
-
1 בצל בינוני
-
1 פלפל צ’ילי אדום בינוני
-
1 קופסה רסק עגבניות
-
1 כוס מים
-
1 כף רכז רימונים
-
5 שזיפים מיובשים בינוניים
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
הגשה
-
1 גביע יוגורט 3%
אופן הכנה
- מכינים את הכרישה: חותכים את החלק הלבן בלבד של הכרשה לחתיכות באורך 5 ס”מ, חוצים עד האמצע לרוחבן ושוטפים היטב.
- בסיר רחב עם הרבה מים רתוחים מבשלים את הכרשה עד שהיא רכה במשך 2-3 דקות. מוציאים, מצננים ומפרידים לשכבות.
- מכינים את המילוי: קוצצים את עשבי התיבול והבצל.
- מערבבים היטב את כל הרכיבים ומתקנים את התיבול.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- ממלאים את פלחי הכרשה במלית. לא ממלאים יותר מדי. אפשר להשתמש בכמה עלים כדי ליצור ממולאים יפים.
- מחממים את השמן בסיר רחב ומטגנים את הכרשות הממולאות כאשר הן מונחות בצפיפות אחת לצד השנייה.
- בסיר קטן נוסף מערבבים את כל רכיבי הרוטב, וכשהוא חמים יוצקים אותו בעדינות על גבי הכרשות. מכסים עם צלחת ומכסה מעל ואופים כ-40 דקות.
- מזלפים מעל את היוגורט ומגישים חם או קר עם לימון טרי.
אופן הכנה
- מכינים את הכרישה: חותכים את החלק הלבן בלבד של הכרשה לחתיכות באורך 5 ס”מ, חוצים עד האמצע לרוחבן ושוטפים היטב.
- בסיר רחב עם הרבה מים רתוחים מבשלים את הכרשה עד שהיא רכה במשך 2-3 דקות. מוציאים, מצננים ומפרידים לשכבות.
- מכינים את המילוי: קוצצים את עשבי התיבול והבצל.
- מערבבים היטב את כל הרכיבים ומתקנים את התיבול.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- ממלאים את פלחי הכרשה במלית. לא ממלאים יותר מדי. אפשר להשתמש בכמה עלים כדי ליצור ממולאים יפים.
- מחממים את השמן בסיר רחב ומטגנים את הכרשות הממולאות כאשר הן מונחות בצפיפות אחת לצד השנייה.
- בסיר קטן נוסף מערבבים את כל רכיבי הרוטב, וכשהוא חמים יוצקים אותו בעדינות על גבי הכרשות. מכסים עם צלחת ומכסה מעל ואופים כ-40 דקות.
- מזלפים מעל את היוגורט ומגישים חם או קר עם לימון טרי.
הערות
- במקום האפייה בתנור אפשר לבשל את הכרשות על הגז בחום נמוך
הערות
- במקום האפייה בתנור אפשר לבשל את הכרשות על הגז בחום נמוך
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן