פסטה שקשוקה של תמרה אהרוני
תמר אהרוני עם מתכון מקורי - פסטה שקשוקה - שמשלב בין שני דברים מאוד טעימים: פסטה ורוטב עגבניות משגע עם ביצים מבושלות. ארוחה שלמה במחבת אחת
תמר אהרוני עם מתכון מקורי - פסטה שקשוקה - שמשלב בין שני דברים מאוד טעימים: פסטה ורוטב עגבניות משגע עם ביצים מבושלות. ארוחה שלמה במחבת אחת
- תמרה אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 463.0 קק״ל 1852.2 קק״לפחמימות 61.2 גרם 244.8 גרםשומן 16.2 גרם 64.6 גרםנתרן 615.3 מ״ג 2461.1 מ״גחלבון 19.9 גרם 79.7 גרםסיבים תזונתיים 5.7 גרם 22.8 גרםשומן רווי 3.2 גרם 12.8 גרםכולסטרול 296.1 מ״ג 1184.4 מ״גסידן 104.1 מ״ג 416.6 מ״גברזל 4.9 מ״ג 19.6 מ״גאשלגן 652.7 מ״ג 2611.0 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 4.9 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 25 דק׳כולל 25 דק׳
-
פחמימות61 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 463.0 קק״ל 1852.2 קק״לפחמימות 61.2 גרם 244.8 גרםשומן 16.2 גרם 64.6 גרםנתרן 615.3 מ״ג 2461.1 מ״גחלבון 19.9 גרם 79.7 גרםסיבים תזונתיים 5.7 גרם 22.8 גרםשומן רווי 3.2 גרם 12.8 גרםכולסטרול 296.1 מ״ג 1184.4 מ״גסידן 104.1 מ״ג 416.6 מ״גברזל 4.9 מ״ג 19.6 מ״גאשלגן 652.7 מ״ג 2611.0 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 4.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 25 דק׳ | קלוריות 463 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
3 כפות שמן זית
-
2 עלי מרווה
-
6 שיני שום
-
1 פלפל צ’ילי אדום קטן
-
1 בצל בינוני
-
2 עגבניות גדולות
-
1 קופסה עגבניות מרוסקות
-
1/2 כפית מלח דק
-
4 ביצים M
-
250 גרם פסטה לינגוויני
אופן הכנה
- קולפים את השום ואת הבצל.
- ממלאים את הסיר במים, מכסים ושמים על האש. קוצצים את עלי המרווה, הצ’ילי, השום והבצל. חותכים את העגבניות לקוביות.
- במחבת גדולה מחממים את השמן, מוסיפים את המרווה, השום והצ’ילי ומערבבים עד שהשמן רותח. מוסיפים את הבצל ומטגנים כ-3-4 דקות עד שהוא נהיה שקוף. מוסיפים את העגבניות ומטגנים כ-2-3 דקות עד שהן מתרככות ומתחילות להפריש נוזלים. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, המלח והפלפל ומבשלים על אש בינונית כ-5 דקות. טועמים ומתקנים את התיבול.
- בעזרת כף יוצרים בתוך הרוטב 4 גומות. שוברים בזהירות את הביצים, כל אחת לתוך גומה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות, עד שהחלבון כבר לא רוטט, אבל החלמון לא קשה.
- כשהמים בסיר רותחים, מוסיפים את הפסטה ומבשלים לפי הוראות היצרן. מסננים.
- מחלקים את הפסטה לצלחות ומניחים מעליה בזהירות את הרוטב ואת הביצה.
אופן הכנה
- קולפים את השום ואת הבצל.
- ממלאים את הסיר במים, מכסים ושמים על האש. קוצצים את עלי המרווה, הצ’ילי, השום והבצל. חותכים את העגבניות לקוביות.
- במחבת גדולה מחממים את השמן, מוסיפים את המרווה, השום והצ’ילי ומערבבים עד שהשמן רותח. מוסיפים את הבצל ומטגנים כ-3-4 דקות עד שהוא נהיה שקוף. מוסיפים את העגבניות ומטגנים כ-2-3 דקות עד שהן מתרככות ומתחילות להפריש נוזלים. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, המלח והפלפל ומבשלים על אש בינונית כ-5 דקות. טועמים ומתקנים את התיבול.
- בעזרת כף יוצרים בתוך הרוטב 4 גומות. שוברים בזהירות את הביצים, כל אחת לתוך גומה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות, עד שהחלבון כבר לא רוטט, אבל החלמון לא קשה.
- כשהמים בסיר רותחים, מוסיפים את הפסטה ומבשלים לפי הוראות היצרן. מסננים.
- מחלקים את הפסטה לצלחות ומניחים מעליה בזהירות את הרוטב ואת הביצה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן