פסטה עם שומר, ארטישוק ירושלמי ואגסים בחמאה
איילת לטוביץ מכינה ארוחת צהריים קלילה ב-20 דקות עבודה - פסטה עם שומר, ארטישוק ירושלמי ואגסים בחמאה שהכי כיף לאכול עם המון גבינת פרמזן
איילת לטוביץ מכינה ארוחת צהריים קלילה ב-20 דקות עבודה - פסטה עם שומר, ארטישוק ירושלמי ואגסים בחמאה שהכי כיף לאכול עם המון גבינת פרמזן
- איילת לטוביץ
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 269.5 קק״ל 1078.0 קק״לפחמימות 18.8 גרם 75.3 גרםשומן 20.7 גרם 82.6 גרםנתרן 628.4 מ״ג 2513.6 מ״גחלבון 2.2 גרם 8.9 גרםסיבים תזונתיים 5.0 גרם 19.9 גרםשומן רווי 12.8 גרם 51.3 גרםכולסטרול 53.8 מ״ג 215.0 מ״גסידן 56.3 מ״ג 225.4 מ״גברזל 2.0 מ״ג 7.8 מ״גאשלגן 573.6 מ״ג 2294.5 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 0.6 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 20 דק׳כולל 20 דק׳
-
פחמימות19 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 269.5 קק״ל 1078.0 קק״לפחמימות 18.8 גרם 75.3 גרםשומן 20.7 גרם 82.6 גרםנתרן 628.4 מ״ג 2513.6 מ״גחלבון 2.2 גרם 8.9 גרםסיבים תזונתיים 5.0 גרם 19.9 גרםשומן רווי 12.8 גרם 51.3 גרםכולסטרול 53.8 מ״ג 215.0 מ״גסידן 56.3 מ״ג 225.4 מ״גברזל 2.0 מ״ג 7.8 מ״גאשלגן 573.6 מ״ג 2294.5 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 0.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 8 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 20 דק׳ | קלוריות 270 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 ראשי שומרים
-
150 גרם ארטישוקים ירושלמים
-
2 אגסים בינוניים
-
100 גרם חמאה
-
1/2 כפית שבבי צ’ילי יבש
-
3/4 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
הגשה
אופן הכנה
- פורסים את השומר לפרוסות דקות.
- קולפים את הארטישוק הירושלמי וחותכים לגפרורים דקים.
- קולפים את האגסים, מחלצים את הליבה עם הגרעינים ופורסים לפרוסות דקות.
- ממיסים את החמאה בסיר רחב ומוסיפים את השומר. מערבבים היטב ומבשלים מכוסה, על אש קטנה, כ-10 דקות. מדי פעם מערבבים את השומר ולא נותנים לו להשחים.
- מוסיפים את הארטישוק הירושלמי ומערבבים. ממשיכים לבשל עד שהשומר והארטישוק הירושלמי מתרככים.
- מוסיפים את פרוסות האגס ושבבי הצ’ילי היבש לסיר ומערבבים בעדינות. מתבלים במלח ופלפל שחור. מטגנים דקה ומסירים מהאש.
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים. מוסיפים את הפסטה החמה לסיר הרוטב, מערבבים בעדינות, טועמים ומתקנים תיבול.
- מגישים מיד עם גבינת פרמזן מגוררת.
אופן הכנה
- פורסים את השומר לפרוסות דקות.
- קולפים את הארטישוק הירושלמי וחותכים לגפרורים דקים.
- קולפים את האגסים, מחלצים את הליבה עם הגרעינים ופורסים לפרוסות דקות.
- ממיסים את החמאה בסיר רחב ומוסיפים את השומר. מערבבים היטב ומבשלים מכוסה, על אש קטנה, כ-10 דקות. מדי פעם מערבבים את השומר ולא נותנים לו להשחים.
- מוסיפים את הארטישוק הירושלמי ומערבבים. ממשיכים לבשל עד שהשומר והארטישוק הירושלמי מתרככים.
- מוסיפים את פרוסות האגס ושבבי הצ’ילי היבש לסיר ומערבבים בעדינות. מתבלים במלח ופלפל שחור. מטגנים דקה ומסירים מהאש.
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים. מוסיפים את הפסטה החמה לסיר הרוטב, מערבבים בעדינות, טועמים ומתקנים תיבול.
- מגישים מיד עם גבינת פרמזן מגוררת.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן