פסטה ביתית עם עגבניות, מוצרלה ובזיליקום

תמיד רציתם להכין פסטה ביתית? שי-לי ליפא מלמדת איך לרדד פסטה בקלות ולהכין ספגטי עם עגבניות, מוצרלה ובזיליקום
תמיד רציתם להכין פסטה ביתית? שי-לי ליפא מלמדת איך לרדד פסטה בקלות ולהכין ספגטי עם עגבניות, מוצרלה ובזיליקום
  • שי-לי ליפא
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • פחמימות
    63 גרם
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 590.3 קק״ל 2361.1 קק״ל
    פחמימות 62.9 גרם 251.5 גרם
    שומן 27.9 גרם 111.5 גרם
    נתרן 1303.9 מ״ג 5215.6 מ״ג
    חלבון 22.4 גרם 89.6 גרם
    סיבים תזונתיים 3.5 גרם 14.0 גרם
    שומן רווי 3.5 גרם 13.9 גרם
    כולסטרול 190.4 מ״ג 761.4 מ״ג
    סידן 58.7 מ״ג 234.6 מ״ג
    ברזל 2.2 מ״ג 9.0 מ״ג
    אשלגן 432.8 מ״ג 1731.2 מ״ג
    אבץ 1.5 מ״ג 5.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • פחמימות
    63 גרם
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 590.3 קק״ל 2361.1 קק״ל
    פחמימות 62.9 גרם 251.5 גרם
    שומן 27.9 גרם 111.5 גרם
    נתרן 1303.9 מ״ג 5215.6 מ״ג
    חלבון 22.4 גרם 89.6 גרם
    סיבים תזונתיים 3.5 גרם 14.0 גרם
    שומן רווי 3.5 גרם 13.9 גרם
    כולסטרול 190.4 מ״ג 761.4 מ״ג
    סידן 58.7 מ״ג 234.6 מ״ג
    ברזל 2.2 מ״ג 9.0 מ״ג
    אשלגן 432.8 מ״ג 1731.2 מ״ג
    אבץ 1.5 מ״ג 5.9 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
ארוחה זולה
שי-לי ליפא
X

דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

פסטה

רוטב

הצטרפו לקבוצת הטלגרם השקטה שלנו

אופן הכנה

  1. פורסים דק את השום. חוצים את עגבניות השרי. קורעים גס את עלי הבזיליקום.
  2. מכינים את הבצק: מערבבים את הקמח והמלח בקערה. יוצרים גומה במרכז ושוברים פנימה את הביצים. טורפים את הביצים, ומתחילים לערבב פנימה את הקמח בהדרגתיות עד שנוצר בצק רך.
  3. מוציאים את הבצק מהקערה למשטח נקי, ולשים היטב בידיים, תוך כדי תנועות קיפול. הבצק הרך יהפוך בהדרגה ליותר קשה. חותכים את הבצק כדי לראות אם יש בועות אוויר. במידה ויש ממשיכים ללוש עוד קצת. עוטפים בניילון נצמד ומניחים לבצק ל-30 דקות.
  4. מכינים את הפסטה: חותכים את הבצק ל-4 חלקים. מרדדים כל חלק במכונת הפסטה לעלה דק. מעבירים את העלה במכונה לחיתוך לספגטי. מניחים בתבנית מקומחת.
  5. מכינים את הרוטב: מחממים את השמן במחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים את השום ומאדים כדקה תוך כדי בחישה עד שעולה ריח (לא להזהיב את השום). מסירים מהלהבה, מוסיפים את העגבניות והמוצרלה, מערבבים ומשהים כ-10 דקות.
  6. מרתיחים שפע מי מלח בסיר גדול. מוסיפים את הפסטה ומבשלים 3-2 דקות לדרגת אל-דנטה (פסטה תוצרת בית מתבשלת במהירות). שומרים כ-1/2 כוס ממי הבישול.
  7. מסננים את הפסטה ומעבירים לקערה. יוצקים את 1/2 כוס מי הבישול לרוטב ומערבבים. מוסיפים את הפסטה, מפזרים את הבזיליקום, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.

הערות

  • אפשר להכין את בצק הפסטה מראש ולשמור במקרר עד 24 שעות. אם שומרים במקרר יש להוציא את הבצק מהמקרר כ-30 דקות לפני תחילת העבודה, כדי שיגיע לטמפרטורת החדר

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
פסטה ביתית עם עגבניות, מוצרלה ובזיליקום

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

קטגוריות

אביזרים

טכניקות