-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 590.3 קק״ל 2361.1 קק״לפחמימות 62.9 גרם 251.5 גרםשומן 27.9 גרם 111.5 גרםנתרן 1303.9 מ״ג 5215.6 מ״גחלבון 22.4 גרם 89.6 גרםסיבים תזונתיים 3.5 גרם 14.0 גרםשומן רווי 3.5 גרם 13.9 גרםכולסטרול 190.4 מ״ג 761.4 מ״גסידן 58.7 מ״ג 234.6 מ״גברזל 2.2 מ״ג 9.0 מ״גאשלגן 432.8 מ״ג 1731.2 מ״גאבץ 1.5 מ״ג 5.9 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 45 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
פחמימות63 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 590.3 קק״ל 2361.1 קק״לפחמימות 62.9 גרם 251.5 גרםשומן 27.9 גרם 111.5 גרםנתרן 1303.9 מ״ג 5215.6 מ״גחלבון 22.4 גרם 89.6 גרםסיבים תזונתיים 3.5 גרם 14.0 גרםשומן רווי 3.5 גרם 13.9 גרםכולסטרול 190.4 מ״ג 761.4 מ״גסידן 58.7 מ״ג 234.6 מ״גברזל 2.2 מ״ג 9.0 מ״גאשלגן 432.8 מ״ג 1731.2 מ״גאבץ 1.5 מ״ג 5.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 590 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
רוטב
-
1/4 כוס שמן זית
-
3 שיני שום
-
30 עגבניות שרי בינוניות
-
1קופסה או 150 גרם גבינת בייבי מוצרלה
-
12 עלי בזיליקום
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- פורסים דק את השום. חוצים את עגבניות השרי. קורעים גס את עלי הבזיליקום.
- מכינים את הבצק: מערבבים את הקמח והמלח בקערה. יוצרים גומה במרכז ושוברים פנימה את הביצים. טורפים את הביצים, ומתחילים לערבב פנימה את הקמח בהדרגתיות עד שנוצר בצק רך.
- מוציאים את הבצק מהקערה למשטח נקי, ולשים היטב בידיים, תוך כדי תנועות קיפול. הבצק הרך יהפוך בהדרגה ליותר קשה. חותכים את הבצק כדי לראות אם יש בועות אוויר. במידה ויש ממשיכים ללוש עוד קצת. עוטפים בניילון נצמד ומניחים לבצק ל-30 דקות.
- מכינים את הפסטה: חותכים את הבצק ל-4 חלקים. מרדדים כל חלק במכונת הפסטה לעלה דק. מעבירים את העלה במכונה לחיתוך לספגטי. מניחים בתבנית מקומחת.
- מכינים את הרוטב: מחממים את השמן במחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים את השום ומאדים כדקה תוך כדי בחישה עד שעולה ריח (לא להזהיב את השום). מסירים מהלהבה, מוסיפים את העגבניות והמוצרלה, מערבבים ומשהים כ-10 דקות.
- מרתיחים שפע מי מלח בסיר גדול. מוסיפים את הפסטה ומבשלים 3-2 דקות לדרגת אל-דנטה (פסטה תוצרת בית מתבשלת במהירות). שומרים כ-1/2 כוס ממי הבישול.
- מסננים את הפסטה ומעבירים לקערה. יוצקים את 1/2 כוס מי הבישול לרוטב ומערבבים. מוסיפים את הפסטה, מפזרים את הבזיליקום, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
אופן הכנה
- פורסים דק את השום. חוצים את עגבניות השרי. קורעים גס את עלי הבזיליקום.
- מכינים את הבצק: מערבבים את הקמח והמלח בקערה. יוצרים גומה במרכז ושוברים פנימה את הביצים. טורפים את הביצים, ומתחילים לערבב פנימה את הקמח בהדרגתיות עד שנוצר בצק רך.
- מוציאים את הבצק מהקערה למשטח נקי, ולשים היטב בידיים, תוך כדי תנועות קיפול. הבצק הרך יהפוך בהדרגה ליותר קשה. חותכים את הבצק כדי לראות אם יש בועות אוויר. במידה ויש ממשיכים ללוש עוד קצת. עוטפים בניילון נצמד ומניחים לבצק ל-30 דקות.
- מכינים את הפסטה: חותכים את הבצק ל-4 חלקים. מרדדים כל חלק במכונת הפסטה לעלה דק. מעבירים את העלה במכונה לחיתוך לספגטי. מניחים בתבנית מקומחת.
- מכינים את הרוטב: מחממים את השמן במחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים את השום ומאדים כדקה תוך כדי בחישה עד שעולה ריח (לא להזהיב את השום). מסירים מהלהבה, מוסיפים את העגבניות והמוצרלה, מערבבים ומשהים כ-10 דקות.
- מרתיחים שפע מי מלח בסיר גדול. מוסיפים את הפסטה ומבשלים 3-2 דקות לדרגת אל-דנטה (פסטה תוצרת בית מתבשלת במהירות). שומרים כ-1/2 כוס ממי הבישול.
- מסננים את הפסטה ומעבירים לקערה. יוצקים את 1/2 כוס מי הבישול לרוטב ומערבבים. מוסיפים את הפסטה, מפזרים את הבזיליקום, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
הערות
- אפשר להכין את בצק הפסטה מראש ולשמור במקרר עד 24 שעות. אם שומרים במקרר יש להוציא את הבצק מהמקרר כ-30 דקות לפני תחילת העבודה, כדי שיגיע לטמפרטורת החדר
הערות
- אפשר להכין את בצק הפסטה מראש ולשמור במקרר עד 24 שעות. אם שומרים במקרר יש להוציא את הבצק מהמקרר כ-30 דקות לפני תחילת העבודה, כדי שיגיע לטמפרטורת החדר
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן