פסטה ברוטב חצילים ועגבניות של ישראל אהרוני
תמרה אהרוני מכינה מנה איטלקית ידועה - פסטה ברוטב חצילים ועגבניות עם שום ובזיליקום. כדי לחסוך בקלוריות, אופים את החצילים בתנור ומוסיפים לרוטב
תמרה אהרוני מכינה מנה איטלקית ידועה - פסטה ברוטב חצילים ועגבניות עם שום ובזיליקום. כדי לחסוך בקלוריות, אופים את החצילים בתנור ומוסיפים לרוטב
- תמרה אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 461.8 קק״ל 923.6 קק״לפחמימות 33.1 גרם 66.1 גרםשומן 34.6 גרם 69.3 גרםנתרן 1044.9 מ״ג 2089.8 מ״גחלבון 17.8 גרם 35.6 גרםסיבים תזונתיים 13.5 גרם 27.1 גרםשומן רווי 5.5 גרם 11.1 גרםכולסטרול 2.1 מ״ג 4.1 מ״גסידן 142.2 מ״ג 284.5 מ״גברזל 4.4 מ״ג 8.7 מ״גאשלגן 1115.1 מ״ג 2230.2 מ״גאבץ 3.2 מ״ג 6.5 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 20 דק׳כולל 40 דק׳
-
פחמימות33 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 461.8 קק״ל 923.6 קק״לפחמימות 33.1 גרם 66.1 גרםשומן 34.6 גרם 69.3 גרםנתרן 1044.9 מ״ג 2089.8 מ״גחלבון 17.8 גרם 35.6 גרםסיבים תזונתיים 13.5 גרם 27.1 גרםשומן רווי 5.5 גרם 11.1 גרםכולסטרול 2.1 מ״ג 4.1 מ״גסידן 142.2 מ״ג 284.5 מ״גברזל 4.4 מ״ג 8.7 מ״גאשלגן 1115.1 מ״ג 2230.2 מ״גאבץ 3.2 מ״ג 6.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 462 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
פסטה
-
1 חבילה פסטה קצרה
-
1 חציל גדול
-
4 כפות שמן זית
-
5 עלי מרווה
-
8 שיני שום
-
1 קופסת שימורים עגבניות שרי
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 כף טפנד זיתים
הגשה
-
10 עלי בזיליקום
-
100 גרם גבינת בייבי מוצרלה
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- חותכים את החציל לקוביות בגודל 1 ס”מ.
- מסדרים את קוביות החציל על התבנית ומתיזים קצת תרסיס שמן. אופים כ-20 דקות, עד שהחצילים מתרככים מעט.
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן ומסננים. מוסיפים מעט שמן זית כדי למנוע מהפסטה להידבק.
- קולפים את שיני השום ופורסים דק.
- מחממים את השמן בסיר רחב ומטגנים את המרווה והשום.
- מוסיפים את העגבניות, המלח, הפלפל השחור ושבבי הצ’ילי היבש. מערבבים ומוסיפים את הטפנד והחצילים הקלויים. מבשלים 3 דקות.
- מערבבים את הפסטה עם הרוטב והבזיליקום. מפזרים מעל את הגבינה ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- חותכים את החציל לקוביות בגודל 1 ס”מ.
- מסדרים את קוביות החציל על התבנית ומתיזים קצת תרסיס שמן. אופים כ-20 דקות, עד שהחצילים מתרככים מעט.
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן ומסננים. מוסיפים מעט שמן זית כדי למנוע מהפסטה להידבק.
- קולפים את שיני השום ופורסים דק.
- מחממים את השמן בסיר רחב ומטגנים את המרווה והשום.
- מוסיפים את העגבניות, המלח, הפלפל השחור ושבבי הצ’ילי היבש. מערבבים ומוסיפים את הטפנד והחצילים הקלויים. מבשלים 3 דקות.
- מערבבים את הפסטה עם הרוטב והבזיליקום. מפזרים מעל את הגבינה ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן