פלפלים ממולאים צמחוניים בקלי קלות
מי אמר שחייבים להכין ממולאים עם בשר? אולגה טוכשר מכינה פלפלים ממולאים צמחוניים ואפילו טבעוניים ממש בקלות. מנה בריאה וטעימה שהיא ארוחה בפני עצמה
מי אמר שחייבים להכין ממולאים עם בשר? אולגה טוכשר מכינה פלפלים ממולאים צמחוניים ואפילו טבעוניים ממש בקלות. מנה בריאה וטעימה שהיא ארוחה בפני עצמה
- אולגה טוכשר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 516.6 קק״ל 2066.6 קק״לפחמימות 104.0 גרם 415.9 גרםשומן 7.9 גרם 31.6 גרםנתרן 1291.4 מ״ג 5165.4 מ״גחלבון 22.1 גרם 88.4 גרםסיבים תזונתיים 37.3 גרם 149.4 גרםשומן רווי 1.1 גרם 4.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 288.7 מ״ג 1154.7 מ״גברזל 12.0 מ״ג 48.1 מ״גאשלגן 4211.3 מ״ג 16845.0 מ״גאבץ 3.4 מ״ג 13.5 מ״גסגור
-
מרכיבים23
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
פחמימות104 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 516.6 קק״ל 2066.6 קק״לפחמימות 104.0 גרם 415.9 גרםשומן 7.9 גרם 31.6 גרםנתרן 1291.4 מ״ג 5165.4 מ״גחלבון 22.1 גרם 88.4 גרםסיבים תזונתיים 37.3 גרם 149.4 גרםשומן רווי 1.1 גרם 4.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 288.7 מ״ג 1154.7 מ״גברזל 12.0 מ״ג 48.1 מ״גאשלגן 4211.3 מ״ג 16845.0 מ״גאבץ 3.4 מ״ג 13.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 23 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 517 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
8 פלפלים אדומים גדולים
-
1 כוס אורז לבן
-
400גרם או 1 קופסת שימורים שעועית אדומה
-
1 חציל בינוני
-
1 בצל גדול
-
1 עגבנייה גדולה
-
2 גזרים בינוניים
-
3 שיני שום
-
1 קופסה רסק עגבניות
-
3 כפות רוטב סויה
-
3 כפות רוטב טריאקי
-
2 כפות רוטב צ’ילי מתוק
-
1 כף רוטב שזיפים
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 כפית כמון טחון
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1 צרור פטרוזיליה
-
2 כפות שמן זית
רוטב
-
3 כוסות מים רותחים
-
2 קופסאות רסק עגבניות
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
2 כפות רוטב סויה
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- מכינים את הירקות: חותכים את כיפות הפלפלים (לא זורקים), מרוקנים את הזרעים ומנקים את הצלעות הפנימיות.
- מגררים את הגזרים בפומפייה, וחותכים את הבצל, החציל והעגבנייה לקוביות בינוניות ואת השום לקוביות קטנות. קוצצים את הפטרוזיליה.
- מבשלים את האורז לפי הוראות היצרן ושומרים בצד.
- מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה.
- מוסיפים את החציל והגזר, מערבבים וממשיכים לטגן עד שהירקות מתחילים להתרכך.
- מוסיפים את העגבנייה וממשיכים לטגן עד שהירקות מקבלים צבע כתמתם.
- מוסיפים את רסק העגבניות, רוטב הסויה, רוטב הטריאקי, רוטב הצ’ילי, רוטב השזיפים והתבלינים, מערבבים ומטגנים כ-5 דקות נוספות. מכבים את האש ומשאירים בצד.
- מרסקים בבלנדר או חותכים דק בעזרת סכין את השעועית. בקערה גדולה מערבבים את הירקות המטוגנים עם השעועית, האורז והפטרוזיליה. מתקנים את התיבול.
- ממלאים את הפלפלים במילוי עד הסוף, אפשר אפילו לדחוס טיפה, מכסים ע”י הכיפות התואמות ומעמידים בצפיפות בתוך הסיר.
- מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב ויוצקים על הפלפלים. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה. מידי פעם יוצקים קצת מהרוטב לתוך הפלפלים.
אופן הכנה
- מכינים את הירקות: חותכים את כיפות הפלפלים (לא זורקים), מרוקנים את הזרעים ומנקים את הצלעות הפנימיות.
- מגררים את הגזרים בפומפייה, וחותכים את הבצל, החציל והעגבנייה לקוביות בינוניות ואת השום לקוביות קטנות. קוצצים את הפטרוזיליה.
- מבשלים את האורז לפי הוראות היצרן ושומרים בצד.
- מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה.
- מוסיפים את החציל והגזר, מערבבים וממשיכים לטגן עד שהירקות מתחילים להתרכך.
- מוסיפים את העגבנייה וממשיכים לטגן עד שהירקות מקבלים צבע כתמתם.
- מוסיפים את רסק העגבניות, רוטב הסויה, רוטב הטריאקי, רוטב הצ’ילי, רוטב השזיפים והתבלינים, מערבבים ומטגנים כ-5 דקות נוספות. מכבים את האש ומשאירים בצד.
- מרסקים בבלנדר או חותכים דק בעזרת סכין את השעועית. בקערה גדולה מערבבים את הירקות המטוגנים עם השעועית, האורז והפטרוזיליה. מתקנים את התיבול.
- ממלאים את הפלפלים במילוי עד הסוף, אפשר אפילו לדחוס טיפה, מכסים ע”י הכיפות התואמות ומעמידים בצפיפות בתוך הסיר.
- מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב ויוצקים על הפלפלים. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה. מידי פעם יוצקים קצת מהרוטב לתוך הפלפלים.
הערות
- לממולאים כדאי לבחור פלפלים גבוהים וזהים
- אפשר להחליף את האורז הלבן באורז מלא
- אפשר להחליף את הפטרוזיליה בכוסברה
הערות
- לממולאים כדאי לבחור פלפלים גבוהים וזהים
- אפשר להחליף את האורז הלבן באורז מלא
- אפשר להחליף את הפטרוזיליה בכוסברה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן