פלפלים ממולאים צמחוניים אפויים בתנור
איילת הירשמן מכינה פלפלים ממולאים צמחוניים במילוי תערובת קוסקוס, ירקות צלויים ועשבי תיבול. מנה שהיא ארוחה מלאה לצמחונים ולטבעונים
איילת הירשמן מכינה פלפלים ממולאים צמחוניים במילוי תערובת קוסקוס, ירקות צלויים ועשבי תיבול. מנה שהיא ארוחה מלאה לצמחונים ולטבעונים
- איילת הירשמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 177.2 קק״ל 2126.9 קק״לפחמימות 23.4 גרם 281.2 גרםשומן 6.4 גרם 77.3 גרםנתרן 356.6 מ״ג 4279.1 מ״גחלבון 4.7 גרם 55.9 גרםסיבים תזונתיים 7.7 גרם 92.1 גרםשומן רווי 0.9 גרם 10.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 46.8 מ״ג 561.2 מ״גברזל 1.4 מ״ג 17.0 מ״גאשלגן 745.0 מ״ג 8939.5 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 2.7 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 40 דק׳כולל שעתיים
-
פחמימות23 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 177.2 קק״ל 2126.9 קק״לפחמימות 23.4 גרם 281.2 גרםשומן 6.4 גרם 77.3 גרםנתרן 356.6 מ״ג 4279.1 מ״גחלבון 4.7 גרם 55.9 גרםסיבים תזונתיים 7.7 גרם 92.1 גרםשומן רווי 0.9 גרם 10.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 46.8 מ״ג 561.2 מ״גברזל 1.4 מ״ג 17.0 מ״גאשלגן 745.0 מ״ג 8939.5 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 2.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 177 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
קוסקוס
-
1 1/2 כוסות קוסקוס דק
-
3 כוסות מים רותחים
-
1/4 כפית מלח דק
מלית
-
1/3 כוס שמן זית
-
2 בצלים בינוניים
-
2 גזרים בינוניים
-
1 פלפל ירוק בינוני
-
2 חצילים בינוניים
-
1/2 צרור פטרוזיליה
-
1/2 צרור נענע
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 כפית פפריקה מתוקה
פלפלים
-
6 פלפלים אדומים בינוניים
-
6 פלפלים צהובים בינוניים
-
2 עגבניות בינוניות
אופן הכנה
- מכינים את הקוסקוס: שמים את הקוסקוס בקערה, יוצקים מעל את המים, מוסיפים את המלח ומערבבים מיד במזלג כמה פעמים. משאירים עד שהמים נספגים בקוסקוס, ומדי פעם חוזרים ומערבבים במזלג כדי לאוורור הקוסקוס.
- חותכים את הבצל, הגזר, הפלפל והחצילים לקוביות של 2 ס”מ. קוצצים את הפטרוזיליה והנענע. חותכים את העגבניות לפרוסות בעובי 2 ס”מ.
- מסירים את העוקצים מהפלפלים, מנקים מהגרעינים.
- מכינים את המלית: מחממים את השמן במחבת עמוקה ומטגנים את הבצל על להבה נמוכה 10 דקות, עד שהוא רך ושקוף.
- מוסיפים את הגזר וממשיכים לטגן על להבה נמוכה 5 דקות עד שהוא מתרכך.
- מוסיפים את הפלפל, וממשיכים לטגן 7-10 דקות, עד שהוא רך מאוד.
- סוחטים בידיים את קוביות החצילים ומוסיפים למחבת. מאדים 5-7 דקות עד שהחצילים רכים מאוד. מכבים את הלהבה.
- מוסיפים את הפטרוזיליה, הנענע, התבלינים והקוסקוס ומערבבים.
- מחממים את התנור ל-200 מעלות.
- ממלאים את הפלפלים כמעט עד הקצה, אבל מקפידים לא לדחוס את המלית, כך שיישאר מקום לקוסקוס להתבשל ולתפוח, ומסדרים בצפיפות בתבנית. מכסים כל פלפל בפרוסת עגבנייה.
- מתיזים על הפלפלים תרסיס שמן, יוצקים מים עד למחצית גובה הפלפלים ואופים 15 דקות עד שהפלפלים משחימים והמים רותחים.
- מנמיכים את החום ל-160 מעלות, מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים כשעה עד שהפלפלים והמלית רכים. מגישים.
אופן הכנה
- מכינים את הקוסקוס: שמים את הקוסקוס בקערה, יוצקים מעל את המים, מוסיפים את המלח ומערבבים מיד במזלג כמה פעמים. משאירים עד שהמים נספגים בקוסקוס, ומדי פעם חוזרים ומערבבים במזלג כדי לאוורור הקוסקוס.
- חותכים את הבצל, הגזר, הפלפל והחצילים לקוביות של 2 ס”מ. קוצצים את הפטרוזיליה והנענע. חותכים את העגבניות לפרוסות בעובי 2 ס”מ.
- מסירים את העוקצים מהפלפלים, מנקים מהגרעינים.
- מכינים את המלית: מחממים את השמן במחבת עמוקה ומטגנים את הבצל על להבה נמוכה 10 דקות, עד שהוא רך ושקוף.
- מוסיפים את הגזר וממשיכים לטגן על להבה נמוכה 5 דקות עד שהוא מתרכך.
- מוסיפים את הפלפל, וממשיכים לטגן 7-10 דקות, עד שהוא רך מאוד.
- סוחטים בידיים את קוביות החצילים ומוסיפים למחבת. מאדים 5-7 דקות עד שהחצילים רכים מאוד. מכבים את הלהבה.
- מוסיפים את הפטרוזיליה, הנענע, התבלינים והקוסקוס ומערבבים.
- מחממים את התנור ל-200 מעלות.
- ממלאים את הפלפלים כמעט עד הקצה, אבל מקפידים לא לדחוס את המלית, כך שיישאר מקום לקוסקוס להתבשל ולתפוח, ומסדרים בצפיפות בתבנית. מכסים כל פלפל בפרוסת עגבנייה.
- מתיזים על הפלפלים תרסיס שמן, יוצקים מים עד למחצית גובה הפלפלים ואופים 15 דקות עד שהפלפלים משחימים והמים רותחים.
- מנמיכים את החום ל-160 מעלות, מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים כשעה עד שהפלפלים והמלית רכים. מגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן