פלפלים ממולאים טבעוניים בקלי קלות
מי אמר שפלפלים ממולאים חייבים להיות עם בשר? קבלו מתכון של פלפלים ממולאים טבעוניים ברוטב עגבניות וקוקוס שממש קל להכין ויותר קל לאכול
מי אמר שפלפלים ממולאים חייבים להיות עם בשר? קבלו מתכון של פלפלים ממולאים טבעוניים ברוטב עגבניות וקוקוס שממש קל להכין ויותר קל לאכול
- אולגה טוכשר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 284.5 קק״ל 1706.8 קק״לפחמימות 47.1 גרם 282.5 גרםשומן 7.8 גרם 47.0 גרםנתרן 1092.2 מ״ג 6553.3 מ״גחלבון 7.6 גרם 45.4 גרםסיבים תזונתיים 14.0 גרם 83.7 גרםשומן רווי 3.5 גרם 20.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 146.2 מ״ג 877.5 מ״גברזל 5.4 מ״ג 32.5 מ״גאשלגן 1967.1 מ״ג 11802.4 מ״גאבץ 2.9 מ״ג 17.3 מ״גסגור
-
מרכיבים23
-
הכנה 50 דק׳כולל שעתיים
-
פחמימות47 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 284.5 קק״ל 1706.8 קק״לפחמימות 47.1 גרם 282.5 גרםשומן 7.8 גרם 47.0 גרםנתרן 1092.2 מ״ג 6553.3 מ״גחלבון 7.6 גרם 45.4 גרםסיבים תזונתיים 14.0 גרם 83.7 גרםשומן רווי 3.5 גרם 20.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 146.2 מ״ג 877.5 מ״גברזל 5.4 מ״ג 32.5 מ״גאשלגן 1967.1 מ״ג 11802.4 מ״גאבץ 2.9 מ״ג 17.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 23 | זמן הכנה 50 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 285 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
6 פלפלים אדומים גדולים
-
2 גזרים בינוניים
-
1 חציל בינוני
-
1 בצל גדול
-
1 עגבנייה גדולה
-
3 שיני שום
-
1 כוס אורז לבן
-
2 כוסות מים
-
1 קופסה רסק עגבניות
-
1/4 כוס חלב קוקוס
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כפית כמון טחון
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1 צרור פטרוזיליה
-
2 כפות שמן זית
רוטב
-
3 כוסות מים
-
1 קופסה רסק עגבניות
-
2 כפות חלב קוקוס
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- מבשלים את האורז עם המים עד שהמים מתאדים והאורז כמעט מוכן.
- שוטפים את הפלפלים, חותכים את הכיפות (שומרים בצד), מרוקנים את הזרעים ומורידים את הצלעות הפנימיות.
- קולפים ומגררים את הגזרים. מקלפים את הבצל וחותכים את הבצל, החציל והעגבנייה לקוביות בינוניות. קוצצים את השום והפטרוזיליה.
- מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל והשום. מביאים להשחמה ומוסיפים את החציל והגזר. מערבבים, מטגנים עד השחמת החציל ומוסיפים את העגבנייה. ממשיכים לטגן עד שהירקות מתרככים ומקבלים צבע כתמתם.
- מתבלים, מוסיפים את רסק העגבניות וחלב הקוקוס, מערבבים ומטגנים כ-5 דקות נוספות. מכבים את האש ומשאירים בצד.
- מרסקים בבלנדר את השעועית. בקערה גדולה מערבבים את הירקות המטוגנים עם השעועית, האורז המבושל והפטרוזיליה.
- ממלאים את הפלפלים עד הסוף, אפשר אפילו לדחוס טיפה, מכסים ע”י הכיפות התואמות ומעמידים בצפיפות בתוך סיר סוטאז’.
- מכינים את הרוטב: מערבבים היטב את כל הרכיבים ויוצקים על הפלפלים. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כשעה. מדי פעם יוצקים את הרוטב בעזרת כף לתוך הפלפלים.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מעבירים את הסיר לתנור ל-10 דקות נוספות להשלמת הבישול.
אופן הכנה
- מבשלים את האורז עם המים עד שהמים מתאדים והאורז כמעט מוכן.
- שוטפים את הפלפלים, חותכים את הכיפות (שומרים בצד), מרוקנים את הזרעים ומורידים את הצלעות הפנימיות.
- קולפים ומגררים את הגזרים. מקלפים את הבצל וחותכים את הבצל, החציל והעגבנייה לקוביות בינוניות. קוצצים את השום והפטרוזיליה.
- מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל והשום. מביאים להשחמה ומוסיפים את החציל והגזר. מערבבים, מטגנים עד השחמת החציל ומוסיפים את העגבנייה. ממשיכים לטגן עד שהירקות מתרככים ומקבלים צבע כתמתם.
- מתבלים, מוסיפים את רסק העגבניות וחלב הקוקוס, מערבבים ומטגנים כ-5 דקות נוספות. מכבים את האש ומשאירים בצד.
- מרסקים בבלנדר את השעועית. בקערה גדולה מערבבים את הירקות המטוגנים עם השעועית, האורז המבושל והפטרוזיליה.
- ממלאים את הפלפלים עד הסוף, אפשר אפילו לדחוס טיפה, מכסים ע”י הכיפות התואמות ומעמידים בצפיפות בתוך סיר סוטאז’.
- מכינים את הרוטב: מערבבים היטב את כל הרכיבים ויוצקים על הפלפלים. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כשעה. מדי פעם יוצקים את הרוטב בעזרת כף לתוך הפלפלים.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מעבירים את הסיר לתנור ל-10 דקות נוספות להשלמת הבישול.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן