פיצטות חצילים ללא גלוטן
פיצה ללא גלוטן? יש דבר כזה! שי-לי ליפא עם מתכון של פיצטות חצילים עם רוטב עגבניות וגבינה נמסה. החצילים מחליפים את הבצק ואפילו לא תרגישו בחסרונו
פיצה ללא גלוטן? יש דבר כזה! שי-לי ליפא עם מתכון של פיצטות חצילים עם רוטב עגבניות וגבינה נמסה. החצילים מחליפים את הבצק ואפילו לא תרגישו בחסרונו
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 61.0 קק״ל 976.8 קק״לפחמימות 4.1 גרם 64.9 גרםשומן 4.1 גרם 64.8 גרםנתרן 241.6 מ״ג 3865.2 מ״גחלבון 2.4 גרם 38.4 גרםסיבים תזונתיים 2.2 גרם 35.1 גרםשומן רווי 1.2 גרם 19.9 גרםכולסטרול 3.7 מ״ג 59.0 מ״גסידן 46.0 מ״ג 736.6 מ״גברזל 0.2 מ״ג 3.8 מ״גאשלגן 202.1 מ״ג 3233.7 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 4.4 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
פחמימות4 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 61.0 קק״ל 976.8 קק״לפחמימות 4.1 גרם 64.9 גרםשומן 4.1 גרם 64.8 גרםנתרן 241.6 מ״ג 3865.2 מ״גחלבון 2.4 גרם 38.4 גרםסיבים תזונתיים 2.2 גרם 35.1 גרםשומן רווי 1.2 גרם 19.9 גרםכולסטרול 3.7 מ״ג 59.0 מ״גסידן 46.0 מ״ג 736.6 מ״גברזל 0.2 מ״ג 3.8 מ״גאשלגן 202.1 מ״ג 3233.7 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 4.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 61 | כמות מנות 16 |
---|
מצרכים
מצרכים
רוטב
-
2 כפות שמן זית
-
2 שיני שום
-
3 עגבניות בינוניות
-
1/4 כוס מים
-
1/2 כפית אורגנו יבש
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
טופינג
-
6 עלי בזיליקום
-
1/2שקית או 150 גרם גבינת מוצרלה
-
1/3קופסה או 80 גרם גבינה בולגרית
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-190 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה. חותכים את החצילים לפרוסות בעובי 1 ו-1/2 ס”מ. כותשים את השום. חותכים את העגבניות לקוביות בגודל 1 ס”מ. חותכים את הבזיליקום לרצועות דקות. מגררים גס את המוצרלה.
- מניחים את פרוסות החצילים בתבנית ומברישים בשמן זית. אופים 30-25 דקות עד להזהבה.
- מכינים את הרוטב: מחממים את השמן במחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים את השום ומאדים כדקה רק עד שעולה ריח. מוסיפים את העגבניות, המים והסוכר, מתבלים באורגנו, מלח ופלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-15 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם. טועמים ומתקנים את התיבול. מצננים היטב.
- מניחים כף שטוחה של הרוטב על כל פרוסת חציל, מניחים כמה רצועות עלי הבזיליקום, ומפזרים את המוצרלה וקוביות הבולגרית.
- מגבירים את חום התנור ל-200 מעלות ואופים את הפיצטות כ-10 דקות, עד שהמוצרלה זהובה. מגישים חם.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-190 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה. חותכים את החצילים לפרוסות בעובי 1 ו-1/2 ס”מ. כותשים את השום. חותכים את העגבניות לקוביות בגודל 1 ס”מ. חותכים את הבזיליקום לרצועות דקות. מגררים גס את המוצרלה.
- מניחים את פרוסות החצילים בתבנית ומברישים בשמן זית. אופים 30-25 דקות עד להזהבה.
- מכינים את הרוטב: מחממים את השמן במחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים את השום ומאדים כדקה רק עד שעולה ריח. מוסיפים את העגבניות, המים והסוכר, מתבלים באורגנו, מלח ופלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-15 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם. טועמים ומתקנים את התיבול. מצננים היטב.
- מניחים כף שטוחה של הרוטב על כל פרוסת חציל, מניחים כמה רצועות עלי הבזיליקום, ומפזרים את המוצרלה וקוביות הבולגרית.
- מגבירים את חום התנור ל-200 מעלות ואופים את הפיצטות כ-10 דקות, עד שהמוצרלה זהובה. מגישים חם.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן