פיצה-לזניה: מאפה מעלי לזניה עם רוטב עגבניות של אושר אידלמן
אושר אידלמן שילב בין שתי קלאסיקות שכולנו אוהבים, פיצה ולזניה, וקיבל פיצה-לזניה מושלמת. מכינים עם הילדים ונהנים מארוחה משפחתית
אושר אידלמן שילב בין שתי קלאסיקות שכולנו אוהבים, פיצה ולזניה, וקיבל פיצה-לזניה מושלמת. מכינים עם הילדים ונהנים מארוחה משפחתית
- אושר אידלמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 292.6 קק״ל 2340.8 קק״לפחמימות 24.1 גרם 192.9 גרםשומן 16.2 גרם 130.0 גרםנתרן 799.7 מ״ג 6397.7 מ״גחלבון 10.9 גרם 87.3 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 7.1 גרםשומן רווי 6.2 גרם 49.8 גרםכולסטרול 22.3 מ״ג 178.3 מ״גסידן 180.0 מ״ג 1440.1 מ״גברזל 0.6 מ״ג 5.0 מ״גאשלגן 621.4 מ״ג 4971.3 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 9.3 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 15 דק׳כולל 30 דק׳
-
פחמימות24 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 292.6 קק״ל 2340.8 קק״לפחמימות 24.1 גרם 192.9 גרםשומן 16.2 גרם 130.0 גרםנתרן 799.7 מ״ג 6397.7 מ״גחלבון 10.9 גרם 87.3 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 7.1 גרםשומן רווי 6.2 גרם 49.8 גרםכולסטרול 22.3 מ״ג 178.3 מ״גסידן 180.0 מ״ג 1440.1 מ״גברזל 0.6 מ״ג 5.0 מ״גאשלגן 621.4 מ״ג 4971.3 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 9.3 מ״גסגור
מתכון מהיר של פיצה-לזניה עם חומרים שתמיד יש בבית ואפשר להכין עם ילדים ביחד. מאפה שנולד כשכולם סביבי בבית היו רעבים ודרשו פיצה ביתית במיידי. אז עשיתי הכלאה בין שתי קלאסיקות וקיבלתי מעין לזניה שטוחה שקצת מזכירה פיצה עבה.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 293 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1חבילה או 500 גרם עלי לזניה
-
2 ליטר מים
-
1 בקבוק פאסאטה עגבניות
-
1/4 כוס שמן זית
-
1גביע או 225 גרם שמנת חמוצה 15%
-
1מיכל או 250 מ"ל שמנת לבישול 15% יטבתה
-
150 גרם גבינת מוצרלה
-
2 כפות גבינת פרמזן
-
1 כפית מלח דק
-
1 צרור בזיליקום
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות במצב טורבו.
- מרתיחים מים בסיר, מוסיפים מלח ומבשלים את דפי הלזניה 2-3 דקות.
- מסננים את דפי הלזניה ומשמנים מעט כדי שלא ידבקו.
- בתבנית עגולה (קוטר 28 ס”מ) יוצקים מעט פסאטה, שמן זית ושמנת מתוקה, ומסדרים מעל שכבת דפי לזניה.
- שמים מעט מכל שאר הרכיבים מעל: שמנת חמוצה, גבינות, פסאטה, שמנת מתוקה ובזיליקום ומתבלים במלח ובפלפל שחור. מניחים שכבת פסטה נוספת, וממשיכים כך עד לשכבה האחרונה. מפזרים מעל גבינת פרמזן ועלי בזיליקום.
- אופים בתנור כ-15 דקות ומגישים מיד.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות במצב טורבו.
- מרתיחים מים בסיר, מוסיפים מלח ומבשלים את דפי הלזניה 2-3 דקות.
- מסננים את דפי הלזניה ומשמנים מעט כדי שלא ידבקו.
- בתבנית עגולה (קוטר 28 ס”מ) יוצקים מעט פסאטה, שמן זית ושמנת מתוקה, ומסדרים מעל שכבת דפי לזניה.
- שמים מעט מכל שאר הרכיבים מעל: שמנת חמוצה, גבינות, פסאטה, שמנת מתוקה ובזיליקום ומתבלים במלח ובפלפל שחור. מניחים שכבת פסטה נוספת, וממשיכים כך עד לשכבה האחרונה. מפזרים מעל גבינת פרמזן ועלי בזיליקום.
- אופים בתנור כ-15 דקות ומגישים מיד.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות