-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 159.5 קק״ל 957.0 קק״לפחמימות 11.6 גרם 69.5 גרםשומן 6.8 גרם 40.6 גרםנתרן 880.0 מ״ג 5280.1 מ״גחלבון 11.1 גרם 66.5 גרםסיבים תזונתיים 2.7 גרם 16.2 גרםשומן רווי 2.4 גרם 14.4 גרםכולסטרול 107.2 מ״ג 642.9 מ״גסידן 239.6 מ״ג 1437.3 מ״גברזל 1.9 מ״ג 11.4 מ״גאשלגן 660.4 מ״ג 3962.5 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 7.3 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 20 דק׳כולל 50 דק׳
-
פחמימות12 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 159.5 קק״ל 957.0 קק״לפחמימות 11.6 גרם 69.5 גרםשומן 6.8 גרם 40.6 גרםנתרן 880.0 מ״ג 5280.1 מ״גחלבון 11.1 גרם 66.5 גרםסיבים תזונתיים 2.7 גרם 16.2 גרםשומן רווי 2.4 גרם 14.4 גרםכולסטרול 107.2 מ״ג 642.9 מ״גסידן 239.6 מ״ג 1437.3 מ״גברזל 1.9 מ״ג 11.4 מ״גאשלגן 660.4 מ״ג 3962.5 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 7.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 160 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
רוטב
-
1 כף שמן זית
-
1 כף אורגנו טרי
-
1 שן שום
-
3 כפות רסק עגבניות
-
1/2 כוס מים
-
1/4 כפית שבבי צ’ילי יבש
בצק כרובית
-
1 כרובית בינונית
-
2 ביצים M
-
150 גרם גבינה צהובה 9%
-
1 כפית מלח דק
תוספות
-
5 פטריות שמפיניון גדולות
-
1 פלפל ירוק בינוני
-
1/2 בצל סגול בינוני
-
4 עגבניות שרי בינוניות
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-240 מעלות.
- כותשים את השום. מפרידים את פרחי הכרובית מהגבעול וחותכים את הגבעול לחתיכות דקות.
- מכינים את הרוטב: קולפים את שן השום ופורסים לפרוסות דקות. מחממים מחבת עם שמן זית ומוסיפים את השום והאורגנו (עלים בלבד) לטיגון קצר של כדקה. מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים היטב למשך דקה נוספת. מוסיפים את הסוכר, הצ’ילי והמים ומבשלים על אש בינונית למשך 5 דקות. מצננים בצד.
- מכינים את הבצק: מכניסים למעבד מזון את הגבעול והפרחים של הכרובית וחותכים בפולסים עד לקבלת פירורים קטנטנים. מוציאים וסוחטים היטב מהנוזלים. חשוב שהכרובית תהיה יבשה לקבלת בצק פריך.
- מוסיפים לכרובית את שאר הרכיבים ומערבבים היטב. יש להתחיל מביצה אחת ובמידה ואם התערובת אינה מתגבשת מספיק, מוסיפים את הביצה הנוספת.
- משטחים את הבצק לגובה של פחות מ-1 ס”מ על נייר אפייה. מעבירים לתבנית.
- אופים למשך 15-20 דקות עד להשחמה וכמעט קצוות שרופים.
- מוציאים מהתנור לסידור התוספות, משנים את התנור למצב גריל ומעלים את הטמפטורה למקסימום אפשרי.
- מורחים את הרוטב על הבצק ומסדרים את התוספות. מחזירים לתנור לכ-5 דקות נוספות, עד שהגבינה נמסה, ומוציאים.
- מקררים את הפיצה כ-10 דקות על רשת, כדי לתת לאדים בתחתית להשתחרר, ואז הפיצה תהיה יותר קראנצ’ית.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-240 מעלות.
- כותשים את השום. מפרידים את פרחי הכרובית מהגבעול וחותכים את הגבעול לחתיכות דקות.
- מכינים את הרוטב: קולפים את שן השום ופורסים לפרוסות דקות. מחממים מחבת עם שמן זית ומוסיפים את השום והאורגנו (עלים בלבד) לטיגון קצר של כדקה. מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים היטב למשך דקה נוספת. מוסיפים את הסוכר, הצ’ילי והמים ומבשלים על אש בינונית למשך 5 דקות. מצננים בצד.
- מכינים את הבצק: מכניסים למעבד מזון את הגבעול והפרחים של הכרובית וחותכים בפולסים עד לקבלת פירורים קטנטנים. מוציאים וסוחטים היטב מהנוזלים. חשוב שהכרובית תהיה יבשה לקבלת בצק פריך.
- מוסיפים לכרובית את שאר הרכיבים ומערבבים היטב. יש להתחיל מביצה אחת ובמידה ואם התערובת אינה מתגבשת מספיק, מוסיפים את הביצה הנוספת.
- משטחים את הבצק לגובה של פחות מ-1 ס”מ על נייר אפייה. מעבירים לתבנית.
- אופים למשך 15-20 דקות עד להשחמה וכמעט קצוות שרופים.
- מוציאים מהתנור לסידור התוספות, משנים את התנור למצב גריל ומעלים את הטמפטורה למקסימום אפשרי.
- מורחים את הרוטב על הבצק ומסדרים את התוספות. מחזירים לתנור לכ-5 דקות נוספות, עד שהגבינה נמסה, ומוציאים.
- מקררים את הפיצה כ-10 דקות על רשת, כדי לתת לאדים בתחתית להשתחרר, ואז הפיצה תהיה יותר קראנצ’ית.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
שלח
כן