-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1709.1 קק״ל 3418.3 קק״לפחמימות 207.9 גרם 415.7 גרםשומן 65.7 גרם 131.3 גרםנתרן 3863.2 מ״ג 7726.4 מ״גחלבון 67.7 גרם 135.5 גרםסיבים תזונתיים 9.4 גרם 18.7 גרםשומן רווי 23.9 גרם 47.9 גרםכולסטרול 88.5 מ״ג 177.0 מ״גסידן 923.5 מ״ג 1847.0 מ״גברזל 3.7 מ״ג 7.3 מ״גאשלגן 466.2 מ״ג 932.5 מ״גאבץ 5.8 מ״ג 11.6 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
פחמימות208 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1709.1 קק״ל 3418.3 קק״לפחמימות 207.9 גרם 415.7 גרםשומן 65.7 גרם 131.3 גרםנתרן 3863.2 מ״ג 7726.4 מ״גחלבון 67.7 גרם 135.5 גרםסיבים תזונתיים 9.4 גרם 18.7 גרםשומן רווי 23.9 גרם 47.9 גרםכולסטרול 88.5 מ״ג 177.0 מ״גסידן 923.5 מ״ג 1847.0 מ״גברזל 3.7 מ״ג 7.3 מ״גאשלגן 466.2 מ״ג 932.5 מ״גאבץ 5.8 מ״ג 11.6 מ״גסגור
מרכיבים 12 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות 1709 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
3 1/2כוסות או 500 גרם קמח לבן
-
1 כפית שמרים יבשים
-
3 כפות שמן זית
-
1 כפית מלח דק
-
1כוס או 240 מ"ל מים פושרים
רוטב
-
1 צנצנת רוטב עגבניות מוכן
תוספות
-
300 גרם גבינת מוצרלה
-
1/2 כוס זיתים ירוקים
-
1/2 כוס גרגירי תירס
-
1/2 בצל סגול בינוני
אופן הכנה
1. מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את הקמח, השמרים, הסוכר והשמן ומערבלים מעט.
2. מוסיפים בהדרגה את המים ולשים במשך 7-8 דקות עד שנוצא בצק רך, גמיש ומעט דביק.
3. מוסיפים את המלח ומערבלים עוד חצי דקה.
4. מתיזים מעט תרסיס שמן לשימון פני הבצק, מכסים את קערת המיקסר במגבת לחה או בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
5. מכינים את התוספות: חותכים את הזיתים לטבעות דקות ופורסים לרצועות דקות הבצל הסגול. מגררים את הגבינה בפומפייה.
6. מוציאים את הבצק מקערת המיקסר, מחלקים ל-2 אם רוצים 2 פיצות, ומרדדים כל חלק לעיגול גדול.
7. מורחים את העיגול ברוטב עגבניות ומשאירים שוליים חיצוניים של 2 ס”מ ליצירת ה”קשה” של הפיצה.
8. מעל רוטב העגבניות מפזרים מוצרלה מגוררת ומוסיפים את התוספות.
9. מחממים תנור ל-220 מעלות. כשהתנור חם, אופים בו את הפיצה כ-25 דקות - 15 דקות בחלקו התחתון של התנור, ועוד 10 דקות בחלקו העליון של התנור. אפשר גם לאפות על אבן פיצה אם יש.
צילום: שני הלוי
אופן הכנה
1. מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את הקמח, השמרים, הסוכר והשמן ומערבלים מעט.
2. מוסיפים בהדרגה את המים ולשים במשך 7-8 דקות עד שנוצא בצק רך, גמיש ומעט דביק.
3. מוסיפים את המלח ומערבלים עוד חצי דקה.
4. מתיזים מעט תרסיס שמן לשימון פני הבצק, מכסים את קערת המיקסר במגבת לחה או בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
5. מכינים את התוספות: חותכים את הזיתים לטבעות דקות ופורסים לרצועות דקות הבצל הסגול. מגררים את הגבינה בפומפייה.
6. מוציאים את הבצק מקערת המיקסר, מחלקים ל-2 אם רוצים 2 פיצות, ומרדדים כל חלק לעיגול גדול.
7. מורחים את העיגול ברוטב עגבניות ומשאירים שוליים חיצוניים של 2 ס”מ ליצירת ה”קשה” של הפיצה.
8. מעל רוטב העגבניות מפזרים מוצרלה מגוררת ומוסיפים את התוספות.
9. מחממים תנור ל-220 מעלות. כשהתנור חם, אופים בו את הפיצה כ-25 דקות - 15 דקות בחלקו התחתון של התנור, ועוד 10 דקות בחלקו העליון של התנור. אפשר גם לאפות על אבן פיצה אם יש.
צילום: שני הלוי
הערות
- אפשר לקנות את גבינת המוצרלה מגוררת מראש
- אפשר לשים על הפיצה כל תוספת אחרת שאוהבים: פטריות, עגבניות, גבינה בולגרית וכו'
- אפשר לשדרג את הגבינה על הפיצה בתערובת גבינות: צ'דר, גאודה, פטה או גבינה כחולה
הערות
- אפשר לקנות את גבינת המוצרלה מגוררת מראש
- אפשר לשים על הפיצה כל תוספת אחרת שאוהבים: פטריות, עגבניות, גבינה בולגרית וכו'
- אפשר לשדרג את הגבינה על הפיצה בתערובת גבינות: צ'דר, גאודה, פטה או גבינה כחולה