פיצה ביתית מושלמת של קרין גורן
עכשיו כבר לא צריך להזמין משלוח! קרין גורן חולקת איתנו את כל הסודות להכנת פיצה ביתית מושלמת בקלי קלות. את המתכון הזה אתם חייבים לנסות"
עכשיו כבר לא צריך להזמין משלוח! קרין גורן חולקת איתנו את כל הסודות להכנת פיצה ביתית מושלמת בקלי קלות. את המתכון הזה אתם חייבים לנסות"
- קרין גורן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1579.0 קק״ל 6315.8 קק״לפחמימות 191.8 גרם 767.4 גרםשומן 63.1 גרם 252.3 גרםנתרן 3233.4 מ״ג 12933.5 מ״גחלבון 58.9 גרם 235.6 גרםסיבים תזונתיים 9.0 גרם 35.8 גרםשומן רווי 20.1 גרם 80.3 גרםכולסטרול 73.8 מ״ג 295.0 מ״גסידן 766.6 מ״ג 3066.4 מ״גברזל 3.6 מ״ג 14.5 מ״גאשלגן 709.7 מ״ג 2838.7 מ״גאבץ 5.7 מ״ג 22.6 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-55 דק׳
-
פחמימות192 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1579.0 קק״ל 6315.8 קק״לפחמימות 191.8 גרם 767.4 גרםשומן 63.1 גרם 252.3 גרםנתרן 3233.4 מ״ג 12933.5 מ״גחלבון 58.9 גרם 235.6 גרםסיבים תזונתיים 9.0 גרם 35.8 גרםשומן רווי 20.1 גרם 80.3 גרםכולסטרול 73.8 מ״ג 295.0 מ״גסידן 766.6 מ״ג 3066.4 מ״גברזל 3.6 מ״ג 14.5 מ״גאשלגן 709.7 מ״ג 2838.7 מ״גאבץ 5.7 מ״ג 22.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-55 דק׳ | קלוריות 1579 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
2כפות או 20 גרם שמרים יבשים
-
2 1/2כוסות או 600 מ"ל מים פושרים
-
1 ק"ג קמח לבן
-
1/2כוס או 120 מ"ל שמן קנולה
-
1כף גדושה או 30 גרם מלח דק
רוטב עגבניות מהיר
-
3גביעי או 300 גרם רסק עגבניות
-
1כוס או 240 מ"ל מים
-
1כף או 10 גרם פפריקה מתוקה
-
1כפית או 7 גרם מלח דק
-
2כפות או 30 מ"ל שמן זית
גבינה ותוספות
-
500 גרם גבינת מוצרלה
אופן הכנה
- לבצק: בקערת מיקסר מערבבים קלות להמסה שמרים, מים וסוכר.
- מוסיפים את שאר מרכיבי הבצק ומעבדים במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית-נמוכה 10 דקות, לבצק דביק מאוד. אל תדאגו, הוא יהיה נוח לעבודה אחרי ההתפחה.
- משמנים את הבצק, מכסים באופן רופף בניילון נצמד ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח (כשעה).
- מקמחים בנדיבות את משטח העבודה ומעבירים אליו את הבצק. מחלקים את הבצק ל-4 ומגלגלים כל חלק לכדור. מקמחים, מכסים בניילון נצמד ומניחים ל-10 דקות מנוחה.
- מחממים תנור ל-220 מעלות (תכנית אפייה מומלצת - טורבו).
- מקמחים בנדיבות את משטח העבודה ואת כדורי הבצק ומרדדים כל כדור לעיגול בגודל התבנית (משאירים את כדורי הבצק שמחכים מכוסים, כדי שלא יתייבשו).
- משמנים את התבניות ומניחים בכל אחת עיגול בצק. אם אין לכם 4 תבניות פיצה, אפשר לאפות בנגלות או להשתמש בתבניות תנור (יוצא קצת פחות מקצועי במראה אבל עדיין טעים).
- לרוטב: מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומורחים על הבצק (מומלץ להשאיר שוליים של כ-2 ס”מ ללא רוטב, לנוחות אכילה ומראה מקצועי. כדי לסמן גבולות, אני לוחצת את האצבעות בהיקף הבצק ורק אז מורחת את הרוטב).
- לגבינה ולתוספות: מפזרים גבינה מגורדת ותוספות לפי הטעם.
- אופים מיד (בלי התפחה!) ב-220 מעלות כ-15 דקות להשחמה (מיקום התבניות בתנור לא משנה - אפשר כמה תבניות בבת אחת). לפני שמוציאים, מציצים בזהירות מלמטה, כדי לוודא שהבצק שחום גם בתחתית (אם תחתית הפיצה עדיין בהירה, שמים את התבנית ישירות על רצפת התנור למשך דקה).
אופן הכנה
- לבצק: בקערת מיקסר מערבבים קלות להמסה שמרים, מים וסוכר.
- מוסיפים את שאר מרכיבי הבצק ומעבדים במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית-נמוכה 10 דקות, לבצק דביק מאוד. אל תדאגו, הוא יהיה נוח לעבודה אחרי ההתפחה.
- משמנים את הבצק, מכסים באופן רופף בניילון נצמד ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח (כשעה).
- מקמחים בנדיבות את משטח העבודה ומעבירים אליו את הבצק. מחלקים את הבצק ל-4 ומגלגלים כל חלק לכדור. מקמחים, מכסים בניילון נצמד ומניחים ל-10 דקות מנוחה.
- מחממים תנור ל-220 מעלות (תכנית אפייה מומלצת - טורבו).
- מקמחים בנדיבות את משטח העבודה ואת כדורי הבצק ומרדדים כל כדור לעיגול בגודל התבנית (משאירים את כדורי הבצק שמחכים מכוסים, כדי שלא יתייבשו).
- משמנים את התבניות ומניחים בכל אחת עיגול בצק. אם אין לכם 4 תבניות פיצה, אפשר לאפות בנגלות או להשתמש בתבניות תנור (יוצא קצת פחות מקצועי במראה אבל עדיין טעים).
- לרוטב: מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומורחים על הבצק (מומלץ להשאיר שוליים של כ-2 ס”מ ללא רוטב, לנוחות אכילה ומראה מקצועי. כדי לסמן גבולות, אני לוחצת את האצבעות בהיקף הבצק ורק אז מורחת את הרוטב).
- לגבינה ולתוספות: מפזרים גבינה מגורדת ותוספות לפי הטעם.
- אופים מיד (בלי התפחה!) ב-220 מעלות כ-15 דקות להשחמה (מיקום התבניות בתנור לא משנה - אפשר כמה תבניות בבת אחת). לפני שמוציאים, מציצים בזהירות מלמטה, כדי לוודא שהבצק שחום גם בתחתית (אם תחתית הפיצה עדיין בהירה, שמים את התבנית ישירות על רצפת התנור למשך דקה).
הערות
- לא רוצים לחכות שהבצק יתפח? שימו את קערת הבצק בתנור כבוי וקר, והניחו לידה כלי מלא מים רותחים. תוך 20 דקות בלבד הבצק יכפיל את נפחו ויהיה מוכן לעבודה.
הערות
- לא רוצים לחכות שהבצק יתפח? שימו את קערת הבצק בתנור כבוי וקר, והניחו לידה כלי מלא מים רותחים. תוך 20 דקות בלבד הבצק יכפיל את נפחו ויהיה מוכן לעבודה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
.
כן