-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 838.7 קק״ל 2516.2 קק״לפחמימות 137.8 גרם 413.4 גרםשומן 15.4 גרם 46.2 גרםנתרן 1305.6 מ״ג 3916.7 מ״גחלבון 19.3 גרם 57.8 גרםסיבים תזונתיים 7.1 גרם 21.2 גרםשומן רווי 1.7 גרם 5.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 53.6 מ״ג 160.8 מ״גברזל 2.8 מ״ג 8.4 מ״גאשלגן 453.1 מ״ג 1359.2 מ״גאבץ 2.3 מ״ג 6.9 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 40 דק׳כולל 3 שעות
-
פחמימות138 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 838.7 קק״ל 2516.2 קק״לפחמימות 137.8 גרם 413.4 גרםשומן 15.4 גרם 46.2 גרםנתרן 1305.6 מ״ג 3916.7 מ״גחלבון 19.3 גרם 57.8 גרםסיבים תזונתיים 7.1 גרם 21.2 גרםשומן רווי 1.7 גרם 5.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 53.6 מ״ג 160.8 מ״גברזל 2.8 מ״ג 8.4 מ״גאשלגן 453.1 מ״ג 1359.2 מ״גאבץ 2.3 מ״ג 6.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 839 | כמות מנות 3 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
500גרם או 3 1/2 כוסות קמח לבן
-
320מ"ל או 1 1/3 כוסות מים פושרים
-
2 כפיות שמרים יבשים
-
15מ"ל או 1 כף שמן זית
-
10גרם או 1 כפית מלח דק
בצל מקורמל
-
1 כוס יין אדום יבש
-
2 כפות חומץ בלסמי
-
2 בצלים סגולים בינוניים
-
2 כפות שמן זית
-
1 כפית מלח ים אטלנטי
הגשה
-
1 גבעול רוזמרין
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מניחים בקערת המיקסר עם וו לישה את הקמח, המים, השמרים, הסוכר והשמן ולשים במהירות נמוכה כ-6-7 דקות.
- מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד דקה עד שמתקבל בצק רך ודביק.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים במקום חמים בין שעה לשעה וחצי, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מכינים את הבצלים המקורמלים: חתוכים את הבצל לפרוסות גסות. מניחים במחבת את היין, הסוכר והחומץ הבלסמי ומבשלים על אש בינונית עד שהסוכר נמס.
- מסדרים את הבצלים בתוך תערובת הקרמל עם החתך כלפי מטה ומבשלים בלי להזיז כ-15 דקות. הופכים בזהירות בעזרת מזלג וסכין או מלקחיים לצד השני וממשיכים לבשל עוד כ- 10 דקות. מצננים.
- מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- לשים את הבצק כדי להוציא את האוויר, מחלקים ל-3 חלקים ומייצרים פוקצ’ות בצורת אליפסה בעובי כ-1 ס”מ.
- בעזרת האצבעות יוצרים גומחות. מושחים את פני הפוקצ’ות בשן הזית, מפזרים את המלח ומסדרים מעל את פרוסות הבצל המקורמל.
- אופים כ-15 דקות, או עד שהפוקצ’ות תופחות ומזהיבות.
- מפזרים את עלי הרוזמרין או התימין ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מניחים בקערת המיקסר עם וו לישה את הקמח, המים, השמרים, הסוכר והשמן ולשים במהירות נמוכה כ-6-7 דקות.
- מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד דקה עד שמתקבל בצק רך ודביק.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים במקום חמים בין שעה לשעה וחצי, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מכינים את הבצלים המקורמלים: חתוכים את הבצל לפרוסות גסות. מניחים במחבת את היין, הסוכר והחומץ הבלסמי ומבשלים על אש בינונית עד שהסוכר נמס.
- מסדרים את הבצלים בתוך תערובת הקרמל עם החתך כלפי מטה ומבשלים בלי להזיז כ-15 דקות. הופכים בזהירות בעזרת מזלג וסכין או מלקחיים לצד השני וממשיכים לבשל עוד כ- 10 דקות. מצננים.
- מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- לשים את הבצק כדי להוציא את האוויר, מחלקים ל-3 חלקים ומייצרים פוקצ’ות בצורת אליפסה בעובי כ-1 ס”מ.
- בעזרת האצבעות יוצרים גומחות. מושחים את פני הפוקצ’ות בשן הזית, מפזרים את המלח ומסדרים מעל את פרוסות הבצל המקורמל.
- אופים כ-15 דקות, או עד שהפוקצ’ות תופחות ומזהיבות.
- מפזרים את עלי הרוזמרין או התימין ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן